Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018, 19:44:58

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Επιχειρήσεις arrow ΜΕΓΑ: Πρωτιά στην χαρτοβιομηχανία με 68,2 εκατ. ευρώ
ΜΕΓΑ: Πρωτιά στην χαρτοβιομηχανία με 68,2 εκατ. ευρώ
Πηγή: Express.gr
 Στην πρώτη θέση μεταξύ όλων των ελληνικών βιομηχανιών χάρτου, βάσει πωλήσεων, κατατάσσεται η εταιρεία ΜΕΓΑ Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής, σύμφωνα με τα οικονομικά μεγέθη που παρουσίασαν οι επιχειρήσεις του κλάδου για το 2009.

    Οι πωλήσεις της το περασμένο έτος ανήλθαν σε 68,16 εκατ. ευρώ, ποσό που είναι περίπου κατά 15 εκατ. ευρώ μεγαλύτερο από τις πωλήσεις που πραγματοποίησε η χαρτοβιομηχανία Softex, η οποία καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση.

    'Οπως ανέφερε εκπρόσωπος της ΜΕΓΑ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι επενδύσεις που υλοποίησε τα προηγούμενα χρόνια τής επιτρέπουν να ανταγωνίζεται με επιτυχία κορυφαίες πολυεθνικές μονάδες στον τομέα όπου δραστηριοποιείται, καθώς μετά το μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα που ολοκλήρωσε το 2007 θεωρείται μια από τις πλέον εξελιγμένες βιομηχανίες στην Ευρώπη στον χώρο των προϊόντων προσωπικής υγιεινής.

    Σημαντικό ποσοστό των εσόδων της το 2009, όπως και το 2008, προήλθε από τις εξαγωγές της.

    Τα νέα προϊόντα που κυκλοφόρησε στην αγορά η εταιρεία μετά τις προαναφερθείσες επενδύσεις (πάνες-βρακάκι BabyGo boy/girl, σερβιέτες EveryDay Fresh και EveryDay Fresh Sensitive, υγρά μαντίλια με αντιβακτηριδιακή δράση κ.ά) συνέβαλαν στη διεύρυνση των μεριδίων της στην αγορά.

    Παράλληλα, η επιχείρηση αναβάθμισε τον σχεδιασμό πολλών ακόμη προϊόντων της, ενσωματώνοντας τη νέα τεχνολογία.

    Η ΜΕΓΑ έχει κατακτήσει, όπως υποστηρίζεται, τη δεύτερη θέση στη συνολική ελληνική αγορά προϊόντων προσωπικής υγιεινής, η οποία περιλαμβάνει σερβιέτες, σερβιετάκια, βρεφικές πάνες, μωρομάντιλα, βαμβάκι, υγρά μαντίλια ντεμακιγιάζ και προϊόντα ακράτειας. Σε συγκεκριμένες κατηγορίες από αυτές, μάλιστα, κατέχει σταθερά εδώ και χρόνια την πρώτη θέση.

    To 2009 η ΜΕΓΑ κατέγραψε κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) 7,40 εκατ. ευρώ, κέρδη προ φόρων 3,03 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 1,98 εκατ. ευρώ.

    Η επιχείρηση, η οποία ελέγχεται από τον Κων. Βιτουλαδίτη, αποτελεί πλέον μια ισχυρή δύναμη στον τομέα της, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, δεδομένου ότι έχει εμπορική παρουσία σε διάφορες χώρες της Βόρειας, της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης, καθώς και της Αφρικής.


 
     
 

Θα πίνουμε «ελληνικό» γάλα από τη... Βουλγαρία
Πόρισμα «φωτιά» για τα «κόκκινα» δάνεια του Τ.Τ.
Εντάλματα σύλληψης για Κοντομηνά, Φιλιππίδη κ.α. για το Ταχ. Ταμιευτήριο
«Ηχηρές» συλλήψεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Το κινητό τηλέφωνο «πρόδωσε» τον Αγγελο Φιλιππίδη
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου