Παρασκευή, 25 Μαϊου 2018, 17:33:15

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Επιχειρήσεις arrow Στη ΓΕΚ - ΤΕΡΝΑ η Βιομάγν αντί 31 εκατ. ευρώ
Στη ΓΕΚ - ΤΕΡΝΑ η Βιομάγν αντί 31 εκατ. ευρώ
Πηγή: Express.gr
 YΠO τον έλεγχο της ΓΕΚ - ΤΕΡΝΑ, έναντι 31 εκατ. ευρώ, θα περάσει η εταιρία Βιομάγν, στην οποία ανήκει μεγάλη έκταση στο Μαντούδι Ευβοίας, όπως και το δικαίωμα εξορύξεων στα παλαιά Μεταλλεία Σκαλιστήρη. Την απόφαση εξαγοράς ενέκρινε χθες η γενική συνέλευση των μετόχων της ΓΕΚ - ΤΕΡΝΑ, μετά από σχετική ενημέρωση εκ μέρους του προέδρου της εταιρίας Γιώργου Περιστέρη και του αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Νικόλαου Κάμπα, οι οποίοι έχουν κάνει όλες τις αναγκαίες κινήσεις προκειμένου η Βιομάγν να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες που είχε με βάση τα προηγούμενα καθεστώτα. Πρέπει να σημειωθεί ότι το τίμημα που θα καταβληθεί είναι 31 εκατ. ευρώ έναντι αποτίμησης περίπου 73 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η ΓΕΚ - ΤΕΡΝΑ σχεδιάζει να προχωρήσει σε επενδύσεις της τάξεως των 850 εκατ. ευρώ σε βάθος πενταετίας, προκειμένου να γίνει βιομηχανική περιοχή στο Μαντούδι, να κατασκευαστεί μονάδα ηλεκτροπαραγωγής 1.000 MW και να ξεκινήσει και πάλι η εκμετάλλευση των μεταλλείων με την εξόρυξη λευκόλιθου. Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε τη δημιουργία μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με καύση λιθάνθρακα. Αυτό, άλλωστε, προέβλεπε και η σχετική αίτηση για απόκτηση άδειας παραγωγής που είχε υποβληθεί στη ΡΑΕ. Ωστόσο, μετά τον αποκλεισμό του λιγνίτη από το ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας παραμένει ανοιχτό ποιο καύσιμο θα χρησιμοποιηθεί για τη λειτουργία της μονάδας, δεδομένου ότι η Βόρεια Εύβοια δεν είναι συνδεδεμένη με το δίκτυο του φυσικού αερίου.

Τέλος, η ΓΕΚ - ΤΕΡΝΑ ανακοίνωσε τη διανομή μερίσματος, 0,12 ευρώ ανά μετοχή. Μετά την παρακράτηση φόρου ποσοστού 10% το καθαρό πληρωτέο μέρισμα ανά μετοχή ανέρχεται σε 0,108 ευρώ ανά μετοχή. Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι στο Σύστημα Aϋλων Τίτλων την Τρίτη 18 Μαΐου 2010. Από την Παρασκευή 14 Μαΐου 2010 οι μετοχές της εταιρίας θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος. Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Μαΐου 2010 από την τράπεζα "Tράπεζα Πειραιώς Α.Ε.".

Μέρισμα 0,067 ευρώ ανακοίνωσε η Τέρνα Ενεργειακή. Μετά την παρακράτηση φόρου 10% το καθαρό πληρωτέο μέρισμα ανά μετοχή ανέρχεται σε 0,06109 ευρώ.

 
 
     
 

Θα πίνουμε «ελληνικό» γάλα από τη... Βουλγαρία
Πόρισμα «φωτιά» για τα «κόκκινα» δάνεια του Τ.Τ.
Εντάλματα σύλληψης για Κοντομηνά, Φιλιππίδη κ.α. για το Ταχ. Ταμιευτήριο
«Ηχηρές» συλλήψεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Το κινητό τηλέφωνο «πρόδωσε» τον Αγγελο Φιλιππίδη
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου