Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 18:37:25

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Επιχειρήσεις arrow Βγενόπουλος: "Μόνη κερδισμένη από την πώληση ΟΤΕ η MIG"
Βγενόπουλος: "Μόνη κερδισμένη από την πώληση ΟΤΕ η MIG"

TH δική του… οπτική για τo deal του ΟΤΕ με την Deutsche Telecom έδωσε ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος υπαινισσόμενος ότι η επίμαχη συμφωνία δεν θα αποδειχθεί προς το δημόσιο συμφέρον. Για περισσότερες από πέντε ώρες, ο ισχυρός άνδρας της MIG απαντούσε στα ερωτήματα των μελών της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής με προφανή στόχο να διαψεύσει κατηγορηματικά ότι σε προσυνεννόηση με την κυβέρνηση πούλησε το 20% των μετοχών που κατείχε στον ΟΤΕ στην Deutsche Telecom.

Ο αντιπρόεδρος της MIG επιχείρησε συστηματικά να βγάλει από πάνω του την κατηγορία ότι «έπαιξε τον ρόλο του λαγού» που έβγαλε πολλά πουλώντας «αέρα» στην Deutsche Telecom. Oπως είπε, στην απόφαση να δώσει το 20% των μετοχών που είχε αποκτήσει, κατέληξε όταν διαπίστωσε ότι η κυβέρνηση δεν είχε καμία διάθεση να συνεργαστεί μαζί του στον ΟΤΕ, όταν δημιουργήθηκε αρνητικό κλίμα σε βάρος της MIG από μερίδα του Τύπου και όταν σφοδρός επικριτής έγινε και η αντιπολίτευση. Η απόφαση του να πουλήσει τις μετοχές στους Γερμανούς, ελήφθη όμως χωρίς να γνωρίζει ότι οι Γερμανοί είχαν εξασφαλίσει το «πράσινο φως» από την κυβέρνηση για την απόκτηση του μάνατζμεντ, όπως εμφατικά δήλωσε.

Δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι από την όλη υπόθεση και προς το παρόν, είναι ο μόνος κερδισμένος. Oπως εξήγησε, η MIG ανέλαβε υψηλό ρίσκο 2,3 δισ. ευρώ και το κέρδος της ήταν σχετικά μικρό αφού δεν ξεπέρασε τα 140.000.000 ευρώ με την πώληση του 20% των μετοχών. Διευκρίνισε ακόμη ότι οι Γερμανοί της έδωσαν 3,7 δισ. ευρώ επειδή ζήτησαν παράταση για την οριστικοποίηση της συμφωνίας μαζί του διότι δεν είχαν ολοκληρωθεί και οι διαπραγματεύσεις της με την κυβέρνηση για τον ΟΤΕ. Παράταση που τους δόθηκε εντόκως ως αντιστάθμισμα για το γεγονός ότι η MIG επέτρεψε στην Deutsche Telecom να παραβιάσει όρο της μεταξύ τους συμφωνίας που όριζε ότι οι Γερμανοί δεν μπορούσαν να αγοράσουν και άλλες μετοχές σε τιμή υψηλότερη από αυτήν που πούλησε η MIG (σ.σ. 26 ευρώ ανά μετοχή).

Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης ήταν ο μεγαλύτερος στόχος του ισχυρού της MIG διότι:

- Δεν προφύλαξε τους μικρομετόχους αφού δεν άνοιξε τον δρόμο να γίνει δημόσια πρόταση για τη συμφωνία του ΟΤΕ με την Deutsche Telecom.

- Δεν επέλεξε την MIG για συνεργασία με τον ΟΤΕ, μια εταιρία ελληνική αφού τα ελληνικά κεφάλαια που συμμετέχουν σε αυτήν φτάνουν το 52%, αντιθέτως επέλεξε την Deutsche Telecom.

- Aγνόησε τις διαβεβαιώσεις της ΜΙG ότι δεν θα επιδιώξει την επιθετική εξαγορά του ΟΤΕ.

- Αγνοήθηκε το γεγονός ότι η ΜΙG δεν επιθυμούσε το μάνατζμεντ αλλά της αρκούσε η διασφάλιση του δικαιώματος της μειοψηφικής συμμετοχής στο Δ.Σ. του ΟΤΕ και μια διαφανής διοίκηση που δεν επιτυγχάνεται όταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στον ΟΤΕ είναι το ίδιο πρόσωπο.

- Eπέλεξε την Deutsche Telecom για στρατηγικό εταίρο, αγνοώντας την πρόταση της MIG να γίνει διαχωρισμός των δικτύων προκειμένου το Eλληνικό Δημόσιο να διατηρήσει υπό απόλυτο έλεγχο το στρατηγικό δίκτυο και να παραχωρήσει στη ΜΙG το κομμάτι του ΟΤΕ που σχετίζεται με τα κινητά και σταθερά τηλέφωνα.

- Η συμφωνία με την Deutsche Telecom αποτελεί μια συμφωνία αμφίβολης αποτελεσματικότητας για το συμφέρον των μικρομετόχων του ΟΤΕ που θα νιώσουν τα αποτελέσματα της συμφωνίας σε δύο με τρία χρόνια από σήμερα και τότε θα φανεί αν ο κερδισμένος είναι ένας ή περισσότεροι.

Στο στόχαστρο βρέθηκε και Π. Βουρλούμης:

- Για το βραχυπρόθεσμο δάνειο για την αγορά μειοψηφικού πακέτου μετοχών της COSMOTE ύψους 2,7 δισ. ευρώ χωρίς να γνωρίζουν οι μέτοχοι πώς θα κυμανθεί το επιτόκιο.

- Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η INFOTE πέρασε σε ξένα χέρια.

Φράση του κ. Βγενόπουλου που συζητήθηκε περισσότερο στην αίθουσα της Βουλής; Η φράση του ότι «θα ξαναγόραζα με 28 ευρώ τη μετοχή του ΟΤΕ υπό την προϋπόθεση ότι θα εξασφάλιζα τους ίδιους όρους που εξασφάλισε και η Deutsche Telecom. Θα μου δίνανε τον ΟΤΕ;» για να υπαινιχθεί ότι ο κ. Αλογοσκούφης είχε εξ αρχής στο μυαλό του Γερμανούς.

Για τις αγωγές κατά των κ.κ. Τσίπρα και Παπανδρέου είπε ότι δεν προτίθεται να τις πάρει πίσω διότι «ο πολιτικός λόγος έχει όρια» που στη συγκεκριμένη περίπτωση ξεπεράστηκαν όταν κατηγορήθηκε η ΜΙG και ο ίδιος ως απατεώνες και αεριτζήδες.
 
     
 

Θα πίνουμε «ελληνικό» γάλα από τη... Βουλγαρία
Πόρισμα «φωτιά» για τα «κόκκινα» δάνεια του Τ.Τ.
Εντάλματα σύλληψης για Κοντομηνά, Φιλιππίδη κ.α. για το Ταχ. Ταμιευτήριο
«Ηχηρές» συλλήψεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Το κινητό τηλέφωνο «πρόδωσε» τον Αγγελο Φιλιππίδη
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου