Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 11:06:50

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Επιχειρήσεις arrow Ολοκληρώθηκε η κατανομή των ένδεκα δρομολογίων εξωτερικού σε έξι εταιρίες
Ολοκληρώθηκε η κατανομή των ένδεκα δρομολογίων εξωτερικού σε έξι εταιρίες
Πηγή: Express.gr

MOIPAΣTHKE η πίτα των ένδεκα δρομολογίων που εκτελούσαν οι Ολυμπιακές Αερογραμμές εκτός Ευρωπαϊκής Eνωσης, που αποτελούσαν προϊόν διακρατικών συμφωνιών, καθώς η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε χθες ποια εταιρία αποτελεί πλέον τον εγκεκριμένο αερομεταφορέα από την Ελλάδα για κάθε χώρα. Οι ανάδοχες εταιρίες καλούνται εντός έξι μηνών να ξεκινήσουν την εκτέλεση τακτικών δρομολογίων.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και οι έξι αεροπορικές εταιρίες που υπέβαλαν ενδιαφέρον κατάφεραν να κατοχυρώσουν δικαίωμα εκτέλεσης συγκεκριμένων πτήσεων.

Αναλυτικότερα, η Aegean Airlines ουσιαστικά ενισχύει το πτητικό της έργο καθώς κατοχύρωσε την εκτέλεση δρομολογίων στο Ισραήλ με την πτήση προς Τελ Αβιβ και στη Σερβία με πτήση προς Βελιγράδι χωρίς ανταγωνισμό (από άλλη ελληνική εταιρία) και αύξησε τη συχνότητα των εβδομαδιαίων δρομολογίων της στην Κωνσταντινούπολη από εφτά σε δεκατέσσερα. Την ίδια ώρα, απέκτησε το δικαίωμα να εκτελεί (με την παρουσία ανταγωνισμού) εβδομαδιαία δρομολόγια στον Λίβανο με πτήσεις στη Βηρυτό, στη Ρωσία με πτήσεις στη Μόσχα και στον Καναδά με πτήσεις προς Τορόντο, ενώ παράλληλα διατηρεί τη συχνότητα των δρομολογίων της σε Κάιρο και Τίρανα με πέντε εβδομαδιαίες πτήσεις, βάσει των εξωθεσμικών συμφωνιών που έχει συνάψει η εταιρία με την Αίγυπτο και την Αλβανία.

Παράλληλα, η Olympic Air διορίσθηκε εγκεκριμένος αερομεταφορέας για την κατοχύρωση των δρομολογίων προς Αίγυπτο και Αλβανία, διασφαλίζοντας παράλληλα και την εκτέλεση δρομολογίων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με πτήσεις στο Αμπου Ντάμπι, στον Καναδά, στον Λίβανο, στη Ρωσία και στην Τουρκία με το δρομολόγιο Αθήνα-Κωνσταντινούπολη. Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος τυχόν δυσαρέσκεια από πλευράς της εταιρίας του Ανδρέα Βγενόπουλου ουσιαστικά θα αφορά τα δρομολόγια προς Σερβία και Ισραήλ και ενδεχομένως και στη Ν. Αφρική, τα οποία αποτελούσαν παραδοσιακούς προορισμούς του εθνικού αερομεταφορέα, αλλά στην παρούσα φάση η νέα εταιρία δεν μπορεί να δραστηριοποιηθεί.

Oσον αφορά τα δρομολόγια προς προς την Ν. Αφρική και το Ντουμπάι ως μοναδικός αερομεταφορέας διορίσθηκε η Hellenic Imperial, η οποία παράλληλα διασφάλισε και την παρουσία της στον Λίβανο.

Επίσης η Hellas Jet ανέλαβε την εκτέλεση του δρομολογίου Αθήνα- Σμύρνη, όπου προβλεπόταν ένας πάροχος, ενώ θα μπορεί πλέον να δραστηριοποιείται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στον Λίβανο.

Τις πτήσεις προς Κουβέιτ, ως μοναδικός πάροχος, εξασφάλισε η Athens Airways, η οποία θα δραστηριοποιείται πλέον και στον Λίβανο ενώ η Bluebird ανέλαβε τα δρομολόγια από Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη και Κέρκυρα προς Μόσχα.

Σύμφωνα με την ΥΠΑ, οι αεροπορικές εταιρίες που διορίστηκαν οφείλουν, κατά την παροχή των Υπηρεσιών στα ανωτέρω δρομολόγια, να τηρούν πιστά τις διατάξεις της Εθνικής, Κοινοτικής και Διεθνούς Νομοθεσίας για την εκτέλεση διεθνών αεροπορικών μεταφορών και να συμμορφώνονται με τις διαδικασίες και οδηγίες που έχουν καθοριστεί από την Αεροπορική Αρχή της χώρας στην οποία διορίζονται, σύμφωνα με τις διατάξεις της οικείας Διμερούς Αεροπορικής Συμφωνίας. Η μη τήρηση των ανωτέρω διατάξεων αποτελεί λόγο ανάκλησης του διορισμού τους.

Δανάη Αλεξάκη

alexaki@express.gr 
     
 

Θα πίνουμε «ελληνικό» γάλα από τη... Βουλγαρία
Πόρισμα «φωτιά» για τα «κόκκινα» δάνεια του Τ.Τ.
Εντάλματα σύλληψης για Κοντομηνά, Φιλιππίδη κ.α. για το Ταχ. Ταμιευτήριο
«Ηχηρές» συλλήψεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Το κινητό τηλέφωνο «πρόδωσε» τον Αγγελο Φιλιππίδη
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου