Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019, 14:56:05

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Επιχειρήσεις arrow Τέλη 2010 θα ολοκληρωθεί η ανασυγκρότηση «Μαΐλλη»
Τέλη 2010 θα ολοκληρωθεί η ανασυγκρότηση «Μαΐλλη»
Πηγή: Express.gr
 TA αποτελέσματα του προγράμματος ανασυγκρότησης ανακοίνωσε χθες ο όμιλος Μαΐλλη, επισημαίνοντας ότι η πρώτη φάση του προγράμματος ήδη υλοποιείται, ενώ η δεύτερη είναι σε εξέλιξη με σκοπό να ολοκληρωθεί πριν από τα τέλη του 2010. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το μείωση του προσωπικού κατά 20% από το 2007 ήτοι κατά 425 άτομα, το κλείσιμο εργασιών και τη διακοπή εργασιών εμπορικών θυγατρικών.

 

Το εκτεταμένο πλάνο ανασυγκρότησης, που ξεκίνησε το 2007 έπειτα από 30 και πλέον εξαγορές που ο όμιλος ολοκλήρωσε κατά την περίοδο 1995-2006, είχε ως στόχο τη μετατροπή του από σύνολο ημιαυτόνομων λειτουργικών μονάδων σε ολοκληρωμένη καθετοποιημένη λειτουργική ενότητα σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει δε ήδη αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα που ενισχύουν τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και ανάπτυξή του.

Αναφορικά με τις παραγωγικές δραστηριότητες, ο όμιλος έχει προβεί στη συγχώνευση και ενοποίηση των 15 ευρωπαϊκών εργοστασίων παραγωγής σε 8 μεγαλύτερα, με πρόγραμμα να διακόψει τη δραστηριότητα ακόμη 2 εργοστασίων το 2010, ενώ τελικά θα μειώσει το σύνολο των ευρωπαϊκών παραγωγικών μονάδων σε 6.

Συγκεκριμένα, διέκοψε την παραγωγή 2 μονάδων στη Ρουμανία, 2 στο Ηνωμένο Βασίλειο, 1 στη Γερμανία, 1 στην Ισπανία και 1 στην Ιταλία. Επίσης, εξορθολόγισε τις δραστηριότητες των 2 μονάδων στην Ελλάδα και αυτών του Καναδά και επέκτεινε τη δυναμικότητα της μονάδας στην Πολωνία. Στην Ιταλία, μέχρι τα τέλη του 2010, θα έχει μειώσει τον αριθμό των μονάδων από 5 που ήταν αρχικά σε 2.

Αναφορικά με τις εμπορικές δραστηριότητες, ο όμιλος έχει σταματήσει τις δραστηριότητες 5 μικρότερων εμπορικών θυγατρικών στις χώρες Ολλανδία, Αυστρία, Αλβανία, Σερβία και Σουηδία, ενώ ενίσχυσε αυτές στη Γερμανία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποσκοπώντας στη δημιουργία ενός ομοιογενούς πανευρωπαϊκού εμπορικού οργανισμού.

Η διαδικασία ανασυγκρότησης έδειξε την ανάγκη για μείωση του αριθμού των εργαζομένων στον όμιλο κατά 425 άτομα ή 20% συγκριτικά με τα τέλη του 2007, ώστε η εταιρία να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητα και να βελτιώσει την παραγωγικότητά της.

 

Οικονομικά αποτελέσματα του προγράμματος ανασυγκρότησης

 

Κατά τη διάρκεια της περιόδου Ιανουαρίου 2007-Ιουνίου 2009, ο όμιλος πέτυχε να εξοικονομήσει 18,1 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 13,9 εκατ. από τη μείωση των λειτουργικών εξόδων του και τα 4,2 εκατ. από τη βελτίωση του κόστους παραγωγής.

Μεταξύ του Ιουλίου 2009 και του τέλους του 2010 η εταιρία στοχεύει σε επιπλέον μείωση δαπανών ύψους 5,5 εκατ. ευρώ μέσω της συνεχιζόμενης αναδιάρθρωσης των εμπορικών μονάδων της και των κεντρικών της γραφείων. Ως αποτέλεσμα, τα ετήσια λειτουργικά έξοδά της από το επίπεδο των 60,9 εκατ. ευρώ το 2007 μειώθηκαν στα 52,5 εκατ. το 2008 και αναμένεται να παρουσιάσουν επιπλέον πτώση στα 47 εκατ. το 2009, μειώνοντας έτσι σημαντικά τα πάγια έξοδα. 
     
 

Θα πίνουμε «ελληνικό» γάλα από τη... Βουλγαρία
Πόρισμα «φωτιά» για τα «κόκκινα» δάνεια του Τ.Τ.
Εντάλματα σύλληψης για Κοντομηνά, Φιλιππίδη κ.α. για το Ταχ. Ταμιευτήριο
«Ηχηρές» συλλήψεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Το κινητό τηλέφωνο «πρόδωσε» τον Αγγελο Φιλιππίδη
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου