Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019, 14:17:41

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Επιχειρήσεις arrow Μεγάλο κόστος της γραφειοκρατίας για τις επιχειρήσεις
Μεγάλο κόστος της γραφειοκρατίας για τις επιχειρήσεις
 ''Η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ουσιαστική απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών, επιτρέποντας βελτιώσεις στο πλαίσιο της διαλειτουργικότητας μεταξύ των υπηρεσιών, της αυτεπάγγελτης αναζήτησης δικαιολογητικών, της επιτάχυνσης του χρόνου διεκπεραίωσης και άλλα. Μόνο έτσι θα μπορέσει να μεγιστοποιηθεί η αξία της δουλειάς που παράγει σήμερα η ΚΕΑΔ».

Αυτό σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Κ. Μίχαλος στην εκδήλωση της Κεντρικής Επιτροπής Απλούστευσης Διαδικασιών (ΚΕΑΔ) τονίζοντας ότι η πολυπλοκότητα των νομοθετικών και διοικητικών διαδικασιών, εξακολουθεί να προκαλεί δυσβάσταχτο κόστος σε χρόνο και χρήμα. Και κυρίως εξακολουθεί να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την ανάληψη των νέων και δυναμικών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, στις οποίες στηρίζεται πλέον η ανάπτυξη κάθε σύγχρονης οικονομίας.

Οπως είπε ο κ. Μίχαλος επαναλαμβάνοντας για μια ακόμη φορά τη θέση του επιχειρηματικού κόσμου ότι η γραφειοκρατία αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο εχθρό της ανάπτυξης στη χώρα μας. ''Αποτελεί εχθρό της υγιούς και ανταγωνιστικής επιχειρηματικότητας, αποτελεί εχθρό της εξωστρέφειας. Αποτελεί εχθρό της διαφάνειας, αποτελεί εχθρό της καθημερινότητας όλων των πολιτών και ειδικότερα σε ό,τι αφορά την ίδρυση και τη λειτουργία των επιχειρήσεων, παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, με στόχο τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου, η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει ακόμη να συμβαδίσει με τις απαιτήσεις της νέας επιχειρηματικής πραγματικότητας. Η πολυπλοκότητα των νομοθετικών και διοικητικών διαδικασιών, εξακολουθεί να προκαλεί δυσβάσταχτο κόστος σε χρόνο και χρήμα. Και κυρίως εξακολουθεί να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την ανάληψη των νέων και δυναμικών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, στις οποίες στηρίζεται πλέον η ανάπτυξη κάθε σύγχρονης οικονομίας''.

    Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, με τίτλο Doing Business 2009, η χώρα μας βρίσκεται στην 133 θέση ανάμεσα σε 181 χώρες, όσον αφορά το διοικητικό κόστος για τις επιχειρήσεις, που ανέρχεται σήμερα στο 10,2% του ΑΕΠ. Και παρ? όλο που η κατάταξη αυτή είναι κατά 20 περίπου θέσεις καλύτερη σε σχέση με το 2007, είναι προφανές ότι έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμα, για να φθάσουμε στα επιθυμητά επίπεδα.

    ''Προς αυτή την κατεύθυνση, πιστεύω ότι η Κεντρική Επιτροπή Απλούστευσης Διαδικασιών, παράγει ένα ουσιαστικό και χρήσιμο έργο αλλά αυτό το έργο, όσο σημαντικό κι αν είναι, δεν αρκεί από μόνο του για να φέρει την επιθυμητή βελτίωση. Χρειάζεται να συνοδεύεται από την ανάλογη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, τόσο στο πεδίο της νομοθετικής εφαρμογής, όσο και στο πεδίο της ευρύτερης αναβάθμισης της λειτουργίας του δημοσίου τομέα'' τόνισε ο κ. Μίχαλος.


 
     
 

Θα πίνουμε «ελληνικό» γάλα από τη... Βουλγαρία
Πόρισμα «φωτιά» για τα «κόκκινα» δάνεια του Τ.Τ.
Εντάλματα σύλληψης για Κοντομηνά, Φιλιππίδη κ.α. για το Ταχ. Ταμιευτήριο
«Ηχηρές» συλλήψεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Το κινητό τηλέφωνο «πρόδωσε» τον Αγγελο Φιλιππίδη
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου