Κυριακή, 26 Μαϊου 2019, 16:33:39

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Επιχειρήσεις arrow Νέο αιολικό πάρκο Enel στην Αχαΐα
Νέο αιολικό πάρκο Enel στην Αχαΐα
 ETEΘH σε λειτουργία το αιολικό πάρκο της Enel Green Power, ισχύος 18,9 MW στη θέση Λίθος της Αχαΐας. Eτσι η συνολική εγκατεστημένη ισχύς της εταιρίας στην Ελλάδα ανήλθε σε 127,4 MW.

Oπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά έργο ανανεώσιμων πηγών που έθεσε σε λειτουργία η εταιρία από την αρχή του έτους, μετά το αιολικό των περίπου 12 MW στη θέση Κουτσούτης της Ρόδου και το υδροηλεκτρικό των 5,5 MW στη θέση Γλαύκος της Αχαΐας.

Το αιολικό πάρκο Λίθος όπως και όλα τα έργα αιολικής ενέργειας της Enel Green Power στην Ελλάδα εντοπίζονται σε περιοχές με αναπτυγμένο αιολικό δυναμικό, κυρίως στη Θράκη, όπου η εταιρία ήδη διαχειρίζεται και λειτουργεί αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 63 MW, καθώς επίσης στην Πελοπόννησο, την Εύβοια, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

«Οι δυνατότητες της Ελλάδας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών είναι εντυπωσιακές και ως εκ τούτου αποτελεί για εμάς χώρα στρατηγικής σημασίας» δήλωσε ο Francesco Starace, πρόεδρος της Enel Green Power. «Το συγκεκριμένο έργο συνάδει με την επιθυμία της εταιρίας για ισχυρή ανάπτυξη στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών, στον οποίο ήδη κατέχει ηγετική θέση χάρη στην παραγωγή 17,2 δισ. kWh το 2008 από υδροηλεκτρικά ροής ποταμού, αιολική, ηλιακή και γεωθερμική ενέργεια. Στόχος είναι να αποτελέσει ηγέτιδα εταιρία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ελληνικής αγοράς, αναπτύσσοντας ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο και εφαρμόζοντας τις πιο προηγμένες τεχνολογίες του τομέα. Ως εκ τούτου, τα συγκεκριμένα έργα σηματοδοτούν την απαρχή μια σειράς σημαντικών επενδύσεων της εταιρίας στην Ελλάδα». 
     
 

Θα πίνουμε «ελληνικό» γάλα από τη... Βουλγαρία
Πόρισμα «φωτιά» για τα «κόκκινα» δάνεια του Τ.Τ.
Εντάλματα σύλληψης για Κοντομηνά, Φιλιππίδη κ.α. για το Ταχ. Ταμιευτήριο
«Ηχηρές» συλλήψεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Το κινητό τηλέφωνο «πρόδωσε» τον Αγγελο Φιλιππίδη
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου