Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2018, 23:40:20

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Επιχειρήσεις arrow ΠΓΔΜ - Απολύσεις στην τσιμεντοβιομηχανία Titan - Cementarnica Usje"
ΠΓΔΜ - Απολύσεις στην τσιμεντοβιομηχανία Titan - Cementarnica Usje"
Πηγή: ΑΠΕ  12/06/09-19:56

 Η τσιμεντοβιομηχανία "Titan-Cementarnica Usje", (συμφερόντων του ελληνικού ομίλου ΤΙΤΑΝ) ανακοίνωσε σήμερα ότι προχώρησε στη μείωση του προσωπικού της κατά 139 εργαζόμενους.
Από αυτούς, 91 εργαζόμενοι, αποδέχθηκαν το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, λαμβάνοντας έκαστος 20.000 ευρώ, ενώ άλλοι 48 απολύθηκαν λαμβάνοντας τρεις μηνιαίους μισθούς.

Η διοίκηση της τσιμεντοβιομηχανίας κατηγόρησε το συνδικάτο εργαζόμενων ότι στην διάρκεια των διαπραγματεύσεων τήρησε απόλυτη στάση και δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης, η οποία θα εξασφάλιζε κοινωνικά τους εργαζόμενους που έχασαν τις θέσεις εργασίας τους.

Το προηγούμενο διάστημα, το συνδικάτο εργαζομένων της τσιμεντοβιομηχανίας είχε χαρακτηρίσει «παράνομη» την απόφαση της διοίκησης για την μείωση και απόλυση μέρους του προσωπικού της εταιρίας.

Η διοίκηση της "Titan-Cementarnica Usje" είχε ανακοινώσει στα τέλη Απριλίου ότι θα προχωρήσει στη μείωση του προσωπικού κατά 180 εργαζομένους, λόγω των επιπτώσεων στις εργασίες της τσιμεντοβιομηχανίας από την παγκόσμια οικονομική κρίση και των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί.

Σύμφωνα με την εταιρία μία τέτοια απόφαση προέβαλλε ως αναγκαία για την περαιτέρω εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της τσιμεντοβιομηχανίας.
Η τσιμεντοβιομηχανία "Cementarnica Usje", που βρίσκεται έξω από τα Σκόπια, εξαγοράστηκε το 1997 από τον όμιλο ΤΙΤΑΝ και μετονομάστηκε σε "Titan-Cementarnica Usje".
 
     
 

Θα πίνουμε «ελληνικό» γάλα από τη... Βουλγαρία
Πόρισμα «φωτιά» για τα «κόκκινα» δάνεια του Τ.Τ.
Εντάλματα σύλληψης για Κοντομηνά, Φιλιππίδη κ.α. για το Ταχ. Ταμιευτήριο
«Ηχηρές» συλλήψεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Το κινητό τηλέφωνο «πρόδωσε» τον Αγγελο Φιλιππίδη
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου