Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019, 23:43:25

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Επιχειρήσεις arrow Παρουσίαση δράσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για τα σχολεία
Παρουσίαση δράσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για τα σχολεία
Αν κάποτε οι χώρες πίστευαν ότι είναι δυνατές επειδή έχουν μεγάλο δείκτη άμυνας και αργότερα επειδή είχαν μεγάλο δείκτη οικονομικής ευρωστίας, σήμερα αντιλαμβανόμαστε ακόμα περισσότερο ότι οι χώρες θα είναι δυνατές εάν έχουν υψηλό δείκτη παιδείας και κυρίως αν μπορούν να τον μεταλαμπαδεύουν στα παιδιά τους?.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, 'Αρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος παρέστη σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε, στο Παλαιό Χρηματιστήριο, ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελος Φιλιππίδης για την παρουσίαση των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που αφορά τα σχολεία.

Με το πρόγραμμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, από τη νέα σχολική χρονιά, τα "πρωτάκια" σε όλα τα σχολεία της χώρας θα έχουν μια τσάντα πλάτης του Ταμιευτηρίου, η οποία θα περιέχει όλα τα απαραίτητα σχολικά ήδη, έναν κουμπαρά και ένα παραμύθι για την αποταμίευση.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι τέτοιες πρωτοβουλίες και προγράμματα όπως αυτή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου διδάσκουν στα παιδιά τη διαχρονική αξία της αποταμίευσης και ?συνδράμουν στη δημιουργία πολιτών με ισχυρή αυτοεκτίμηση που αποτελούν ζωντανούς πόλους σημαντικής δραστηριότητας?.

Έτσι, τόνισε ο υπουργός, δίνουν ένα ακόμη μήνυμα ότι η Παιδεία, δεν είναι εκείνη της στείρας απομνημόνευσης αλλά της ολοκληρωμένης απορρόφησης γνώσεων σε μια διαδραστική διαδικασία όπου το κάθε ερέθισμα πυροδοτεί την κριτική σκέψη και αυτή με τη σειρά της στέλνει ένα καινούργιο μήνυμα για να συνεχιστεί αυτός ο κύκλος παραγωγής πραγματικής παιδείας.

Από την πλερά του, ο κ. Φιλιππίδης ευχαρίστησε τον κ. Σπηλιωτόπουλο για τη συνδρομή του στην οργάνωση της πρωτοβουλίας και υπενθύμισε ότι στο πρόγραμμα "Μεγαλώνω", ήδη 57.635 παιδιά έχουν ανοίξει λογαριασμό.

Επιπλέον, ο κ. Φιλιππίδης, ο οποίος προσέφερε στον υπουργό τον "κουμπαρά" του Ταμιευτηρίου, είπε ότι σκοπός της πρωτοβουλίας είναι, ?σε μια εποχή που υπάρχει μεγάλη ανάγκη?, η χαρά του γονιού να πηγαίνει το παιδί του πρώτη φορά στο σχολείο, να μη συνοδεύεται από τον προβληματισμού του εξόδου των σχολικών υλικών.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Πρόεδρου ΤΤ, κ. 'Αγγελου Φιλιππίδη και του Υπουργού Παιδείας κ. 'Αρη Σπηλιωτόπουλου.

Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. 'Αρης Σπηλιωτόπουλος
«Ειλικρινή συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν και διατηρούν αυτό το πρόγραμμα Κοινωνία Ευθύνης του ΤΤ που διδάσκει στους μαθητές τη συνετή διαχείριση κεφαλαίου.
Αυτή την έννοια πρέπει να διδάξουμε στους μαθητές και να γνωρίζουμε ότι όλα αυτά στηρίζονται στην έννοια της σωστής και πραγματικής εκπαίδευσης και αγωγής. Να πω επίσης, ότι αυτή η εκδήλωση δε θα είναι η μόνη, θα πραγματοποιηθούν πάρα πολλές εκδηλώσεις, σημαντικότατες πολιτισμικές εκδηλώσεις, έτσι ώστε μηνύματα από κοινού που έχουν να κάνουν με το βασικό στόχο της εκπαίδευσης να τα περάσουμε όσο το δυνατό περισσότερο στις νέες γενιές.

Να πω άλλη μια φορά ότι αξίζουν πραγματικά πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές που βοήθησαν την ιδέα αυτή και ότι πρόκειται για μία πρωτότυπη, αξιέπαινη, σημαντική πρωτοβουλία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και ιδιαιτέρως πολλά συγχαρητήρια στον Πρόεδρό του, κ. 'Αγγελο Φιλιππίδη».


Πρόεδρος Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κ. 'Αγγελος Φιλιππίδης
«Θα ήθελα να επισημάνω ένα πολύ σημαντικό σημείο το οποίο τόνισε στην ομιλία του ο Υπουργός και το οποίο αφορά την εκπαίδευση στην αποταμίευση στο σύνολό της. Γιατί σήμερα, η αποταμίευση δεν έχει να κάνει μόνο με τα χρήματα αλλά γενικότερα με τους πόρους που κληρονομούμε και που ελπίζουμε ότι θα κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές και έχει να κάνει και με το Περιβάλλον. Γύρω σας θα δείτε την έκθεση από την προηγούμενη ενέργεια Κοινωνικής Ευθύνης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου η οποία είχε σχέση με την αποταμίευση και το περιβάλλον και στην οποία διαγωνίστηκαν οι φοιτητές της ΑΣΚΤ Αθηνών και Θεσσαλονίκης και έκαναν έργα με θέμα την αποταμίευση και το περιβάλλον.

Αφού ευχαριστήσω τον Υπουργό, να τον διαβεβαιώσω ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα συνεχίσει να είναι πυλώνας στήριξης της ελληνικής οικονομίας και της οικονομίας».


 
     
 

Θα πίνουμε «ελληνικό» γάλα από τη... Βουλγαρία
Πόρισμα «φωτιά» για τα «κόκκινα» δάνεια του Τ.Τ.
Εντάλματα σύλληψης για Κοντομηνά, Φιλιππίδη κ.α. για το Ταχ. Ταμιευτήριο
«Ηχηρές» συλλήψεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Το κινητό τηλέφωνο «πρόδωσε» τον Αγγελο Φιλιππίδη
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου