Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019, 16:23:51

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Επιχειρήσεις arrow Στρατηγικού ενδιαφέροντος η συμμετοχή των ΕΛΠΕ στη ΔΕΠΑ με ρόλο στις εξελίξεις
Στρατηγικού ενδιαφέροντος η συμμετοχή των ΕΛΠΕ στη ΔΕΠΑ με ρόλο στις εξελίξεις
 TO έντονο ενδιαφέρον των Ελληνικών Πετρελαίων για τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΔΕΠΑ, επανέλαβε χθες κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της εταιρίας ο πρόεδρός της, Τίμος Χριστοδούλου. «Το φυσικό αέριο εντάσσεται στην πολιτική της εταιρίας. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση και προτιθέμεθα με αυξανόμενο τρόπο να ασκήσουμε τα δικαιώματά μας και να συμμετάσχουμε σε όποιες εξελίξεις υπάρξουν και απ'Α ό,τι φαίνεται θα υπάρξουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδούλου εν όψει της διαδικασίας που έχει ενεργοποιήσει η κυβέρνηση για την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή. Πρέπει να σημειωθεί ότι τα ΕΛΠΕ κατέχουν ήδη το 35% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ, ενώ το υπόλοιπο 65% ανήκει στο Δημόσιο, με τη ΔΕΗ να διαθέτει option για την απόκτηση του 30%.

Ο κ. Χριστοδούλου αναφέρθηκε επίσης στη διαδικασία ανάκτησης από το Δημόσιο των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα υπάρξει περαιτέρω διαπραγμάτευση και πρόσθεσε: «Δεν θέλουμε με κανένα τρόπο να στραφούμε κατά του Δημοσίου, αλλά δεν μπορεί το διοικητικό συμβούλιο να αποφασίσει να απεμπολήσει δικαιώματα που είχαν παραχωρηθεί στα ΕΛΠΕ».

Ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Γ. Κωστόπουλος, αναφέρθηκε από την πλευρά του στην πορεία της εταιρίας το 2008 και στις προοπτικές για το μέλλον, υπογραμμίζοντας την έμφαση που θα δώσει ο όμιλος στον τομέα της εμπορίας. Σύμφωνα με τον στόχο για τα EBITDA που παρουσίασε, από 514 εκατ. ευρώ το 2008, ο όμιλος στοχεύει σε EBITDA 1 δισ. ευρώ το 2012. Σε σχέση με το διυλιστήριο της Ελευσίνας ο κ. Κωστόπουλος υπογράμμισε ότι δεν αυξάνεται η διυλιστική ικανότητα των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, ενώ σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στη διεθνή αγορά πετρελαίου, σημείωσε ότι οι διακυμάνσεις θα είναι μεγάλες και απρόβλεπτες. Για το θέμα της μετεγκατάστασης των διοικητικών υπηρεσιών και της ΕΚΟ, ο κ. Κωστόπουλος ανέφερε ότι βάσει μελετών το ισοζύγιο θα είναι θετικό για τον όμιλο (μεταξύ των ενοικίων που πληρώνονται τώρα και των ενοικίων που θα εισπράττονται από τα κτίρια που θα εκμισθωθούν). Eνταση προκλήθηκε από την παρέμβαση του εκπροσώπου των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο, Αλ. Αθανασόπουλου, ο οποίος προέβη σε σύγκριση των αποτελεσμάτων των ΕΛΠΕ με το ανταγωνιστικό διυλιστήριο της Motor Oil, ζητώντας να μην καταβληθεί μπόνους στα διευθυντικά στελέχη. Νωρίτερα, τόσο ο κ. Χριστοδούλου όσο και ο κ. Κωστόπουλος είχαν ανακοινώσει το «πάγωμα» των αποζημιώσεών τους καθώς και ότι για το 2008 τα μπόνους του συνόλου των διευθυντικών στελεχών θα είναι της τάξη του 1 εκατ. ευρώ, έναντι 2 εκατ. ευρώ το 2007. Απαντώντας στον εκπρόσωπο των εργαζομένων, ο κ. Κωστόπουλος είπε ότι δεν είναι συγκρίσιμα τα αποτελέσματα των δύο ομίλων καθώς τα ΕΛΠΕ είναι υποχρεωμένα να τηρούν μεγαλύτερα αποθέματα από τη Motor Oil βάσει του όγκου πωλήσεών τους στην εσωτερική αγορά.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε συνολικό μέρισμα 45 λεπτών (15 λεπτά έχει ήδη δοθεί ως προμέρισμα) και η αποκοπή για τα υπόλοιπα 30 λεπτά θα γίνει 6/7, ενώ η διανομή 14/7.
 
     
 

Θα πίνουμε «ελληνικό» γάλα από τη... Βουλγαρία
Πόρισμα «φωτιά» για τα «κόκκινα» δάνεια του Τ.Τ.
Εντάλματα σύλληψης για Κοντομηνά, Φιλιππίδη κ.α. για το Ταχ. Ταμιευτήριο
«Ηχηρές» συλλήψεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Το κινητό τηλέφωνο «πρόδωσε» τον Αγγελο Φιλιππίδη
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου