Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019, 16:08:44

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Επιχειρήσεις arrow Σε ανοδική τροχιά το 2008 ο κλάδος των μεταλλευτικών επιχειρήσεων
Σε ανοδική τροχιά το 2008 ο κλάδος των μεταλλευτικών επιχειρήσεων
 Η ΣHMANTIKH εξαγωγική δραστηριότητα της εξορυκτικής και μεταλλουργικής βιομηχανίας, το 2008, της έδωσε τη δυνατότητα ανάπτυξης παραγωγικών και εμπορικών δραστηριοτήτων και εκτός Ελλάδας, διευρύνοντας έτσι σε διεθνές επίπεδο την εκμετάλλευση, καθετοποίηση και διάθεση ορυκτών προϊόντων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, όπου αναφέρονται αναλυτικές πληροφορίες για τη δραστηριότητα των εταιριών-μελών του, όπως:

• S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε.

H S&B Bιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. έχει εξελιχθεί σε έναν πολυεθνικό όμιλο εταιριών, με εκτεταμένη διεθνή παρουσία και δραστηριότητα και με ηγετικές θέσεις στις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο. Σήμερα ο όμιλος S&B διαθέτει πάνω από 100 ορυχεία, εγκαταστάσεις, κέντρα επεξεργασίας και κέντρα διανομής, σε περισσότερες από 20 χώρες, σε 5 ηπείρους και πραγματοποιεί πωλήσεις σε περισσότερες από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο. Πάνω από το 60% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών του ομίλου προέρχεται από δραστηριότητες εκτός Ελλάδας.

Μέσα στο 2008 έγιναν νέες κινήσεις στρατηγικής σημασίας, για την επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρίας στις ΗΠΑ:

- Ο κλάδος μπεντονίτη επέκτεινε τη δραστηριότητά του αποκτώντας ένα ορυχείο ασβεστούχου μπεντονίτη και ένα εργοστάσιο βιομηχανικής ξήρανσης και λειοτρίβησης στην πόλη Aberdeen της Πολιτείας Mississippi. Τα δικαιώματα εκμετάλλευσης καλύπτουν έκταση περίπου 2.700 στρεμμάτων. Το εργοστάσιο ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2008, στο πλαίσιο συνεργασίας με την εταιρία BASF.

- Ο κλάδος περλίτη απέκτησε μονάδα διόγκωσης περλίτη, με την επωνυμία Airlite Inc., στο Vero Beach της πολιτείας Florida. Η Airlite προμηθεύει την αγορά των ΝΑ πολιτειών με διογκωμένο περλίτη για υδροπονικές καλλιέργειες και για κατασκευές.

- Ο κλάδος stollberg ενσωμάτωσε στις δραστηριότητές του την αμερικανική The Bertelsen Company Inc., γνωστή και ως Thermocel, παραγωγό εξωθερμικών προϊόντων, τα οποία βασίζονται σε φυσικά υλικά και χρησιμοποιούνται κατά τη διαδικασία χύτευσης «χελωνών» στη χαλυβουργία.

• Ελληνικοί Λευκόλιθοι ΑΜΒΝΕΕ

Η εταιρία συνεχίζει την έντονη δραστηριότητα εκτός Ελλάδας, υλοποιώντας τους στόχους της στον παραγωγικό και εμπορικό τομέα, με σημαντικά αποτελέσματα.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου της για αύξηση της συμμετοχής της στην παγκόσμια παραγωγή και διανομή μαγνησιακών προϊόντων, η εταιρία εξαγόρασε το 50% της ολλανδικής εταιρίας Van Mannekus & Co BV. Η Van Mannekus & Co BV δραστηριοποιείται στην επεξεργασία και διανομή μαγνησιακών προϊότων και άλλων βιομηχανικών ορυκτών στις βιομηχανίες αγροτροφών, λιπασμάτων, χαρτοποιίας, κατασκευών καθώς και σε πολλούς άλλους βιομηχανικούς τομείς.

Πολύ ικανοποιητικά κινήθηκαν το 2008 τα οικονομικά μεγέθη των θυγατρικών συμμετοχών που διατηρεί η εταιρία στο εξωτερικό. Η ισπανική Magnesitas Navarras είχε χρονιά-ρεκόρ με κύκλο εργασιών της τάξης των 55 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 9,5 εκατ. Η Ολλανδική Van Mannekus είχε 23 εκατ. κύκλο εργασιών και 750.000 κέρδη ενώ η αμερικανική Premier Chemicals είχε αντίστοιχα 95 εκατ. δολάρια κύκλο εργασιών και κέρδη προ φόρων της τάξης των 16 εκ. δολαρίων.

• Μάρμαρα Διονύσου Πεντέλης ΑΕΒΕ

Η εταιρία δραστηριοποιείται εξορυκτικά στη Φινλανδία και τη Βουλγαρία. Στη Φινλανδία η εταιρία συμμετέχει κατά πλειοψηφία στη λατομική επιχείρηση Granicon OY η οποία εκμεταλλεύεται λατομεία γρανίτη Garmen Red, Balmoral και Baltic Brown, ενώ στη Βουλγαρία έχει συστήσει θυγατρική εταιρία, την Dionyssomarble Bulgaria, που εκμεταλλεύεται μάρμαρο στην περιοχή Vratsa.

Η επιχείρηση εξάγει μεγάλο μέρος της παραγωγής της στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην αγορά της Κίνας, προωθώντας κυρίως τους γρανίτες των λατομείων που έχει στη Φινλανδία και τα λευκά μάρμαρα των λατομείων που έχει στη Β. Ελλάδα και στην Αττική.

 

 

 

 

  
     
 

Θα πίνουμε «ελληνικό» γάλα από τη... Βουλγαρία
Πόρισμα «φωτιά» για τα «κόκκινα» δάνεια του Τ.Τ.
Εντάλματα σύλληψης για Κοντομηνά, Φιλιππίδη κ.α. για το Ταχ. Ταμιευτήριο
«Ηχηρές» συλλήψεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Το κινητό τηλέφωνο «πρόδωσε» τον Αγγελο Φιλιππίδη
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου