Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, 23:59:38

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Επιχειρήσεις arrow Ο 11ος πιο ακριβός εμπορικός δρόμος της υφηλίου η οδός Ερμού της Αθήνας
Ο 11ος πιο ακριβός εμπορικός δρόμος της υφηλίου η οδός Ερμού της Αθήνας
 Στη λίστα με τους πλέον ακριβότερους εμπορικούς δρόμους του πλανήτη φιγουράρει για μία ακόμη χρονιά η οδός Ερμού, σύμφωνα με τη 23η ετήσια διεθνή έρευνα - μελέτη Main Streets Across the World της Cushman & Wakefield, η οποία υποχώρησε στην ενδέκατη θέση της παγκόσμιας κατάταξης από τη δέκατη που κατείχε το 2007. 

Σύμφωνα με την έρευνα, η Ερμού το 2008 συνεχίζει να παίζει ψηλά στη λίστα των ακριβότερων δρόμων με 3.600 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, υποχωρώντας μία θέση από την περυσινή κατάταξη, γεγονός που δεν οφείλεται σε μείωση των ενοικίων (σταθερά σε σχέση με το 2007) αλλά σε αύξηση των ενοικίων της Gangnam Station στη Σεούλ, με μόλις 6 ευρώ παραπάνω σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η ζήτηση για τον πιο εμπορικό δρόμο της Ελλάδας συνεχίζει να παραμένει υψηλή τόσο από διεθνείς όσο και από εγχώριους εμπόρους λιανικής, αφού σε μία αγορά που κυριαρχείται από τα high-streets η παρουσία τους με κατάστημα επί της Ερμού προσδίδει μεταξύ άλλων κύρος και αναγνώριση του σήματος.

Ωστόσο εκπρόσωποι της Cushman & Wakefield στην Ελλάδα υπογραμμίζουν ότι αναμένεται να δούμε τις επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης, που επηρεάζει τόσο την ανάπτυξη κάποιων εμπορικών αλυσίδων όσο και την αγοραστική δύναμη του κοινού, καθώς και την επίδραση της ανάπτυξης εμπορικών κέντρων στην Ελλάδα, που έλκουν το ενδιαφέρον εμπόρων και καταναλωτών, παράμετροι που αναμένεται να επηρεάσουν τα επίπεδα του «αέρα» στην Ερμού.

Πάντως, σύμφωνα με τα διεθνή στοιχεία της μελέτης, οι κύριοι εμπορικοί δρόμοι του κόσμου αποδεικνύονται ανθεκτικοί στη διεθνή οικονομική ύφεση με τα επίπεδα των ενοικίων καταστημάτων να αυξάνονται ή τουλάχιστον να παραμένουν σταθερά στο 94% των 236 οδών που έλαβαν μέρος στη μελέτη.

Ωστόσο, στελέχη της Cushman & Wakefield εκτιμούν ότι η καταναλωτική ικανότητα αναμένεται να μειωθεί σε πολλές αγορές μέσα στο 2009, καθώς η επίδραση της παγκόσμιας κρίσης ρευστότητας γίνεται αισθητή στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους. Οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές αγορές, όπως του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Ιρλανδίας αντιμετωπίζουν ύφεση παρόλο που μερικές αγορές της Κεντρικής Ευρώπης δείχνουν να τα πηγαίνουν σχετικά καλά. Μακροπρόθεσμα, οι διεθνείς έμποροι θα συνεχίσουν να αναζητούν τρόπους να επωφεληθούν στις αναδυόμενες αγορές, αλλά βραχυπρόθεσμα αναμένεται να κινηθούν πιο προσεκτικά σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν και να γίνουν πιο ευαίσθητοι στα λειτουργικά κόστη.

 Στην κορυφή της λίστας η 5η Λεωφόρος

 Η 5η Λεωφόρος της Νέας Υόρκης είναι για άλλη μία φορά ο πιο ακριβός εμπορικός δρόμος του κόσμου όπου οι έμποροι αναμένεται τώρα να πληρώσουν ενοίκιο 12.612 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο εμπορικού χώρου ετησίως, μία αύξηση της τάξεως του 23% σε σχέση με το 2007. Οι ακριβότεροι δρόμοι στο Χονγκ Κονγκ, το Παρίσι, το Μιλάνο και το Δουβλίνο συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα της σχετικής κατάταξης ενώ το Λονδίνο και το Τόκιο έπεσαν στην έκτη και έβδομη θέση αντιστοίχως. Το Δουβλίνο είχε την καλύτερη εξέλιξη μεταξύ των δέκα πρώτων πόλεων με την Grafton Street να ανεβαίνει δύο θέσεις στην κατάταξη και να εισέρχεται για πρώτη φορά στους πέντε πρώτους πιο ακριβούς δρόμους του κόσμου. Οι έμποροι που μπαίνουν τώρα στο συγκεκριμένο δρόμο αναμένεται να πληρώσουν 5.621 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ετησίως, μία αύξηση της τάξεως του 5,3% σε σχέση με το 2007.

Η Gene Spiegelman, Executive Director της Cushman & Wakefield Νέας Υόρκης, αναφέρει: «Στα μέσα του 2008 η 5η Λεωφόρος σταθεροποίησε τη θέση της ως ο πιο ακριβός εμπορικός δρόμος του κόσμου με τα ενοίκια γύρω στα 12.612 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ετησίως. Ωστόσο, τα ενοίκια ισόγειων καταστημάτων έσπασαν το φράγμα των 15.680 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο με την ενοικίαση του Abercrombie & Fitch στο νούμερο 666 της 5ης Λεωφόρου. Καθώς κλείνει το 2008, αναμένουμε ότι οι έμποροι θα τηρήσουν μια κριτική στάση απέναντι στα υψηλά ενοίκια και τις κεφαλαιακές δεσμεύσεις αλλά θα συνεχίσουν να αξιοποιούν την αξία που αποφέρουν τα περιορισμένα σε αριθμό σημεία των κύριων εμπορικών δρόμων στις μακροπρόθεσμες στρατηγικές».

 Αυξημένη ζήτηση παρατηρείται ιδιαίτερα στις αναδυόμενες αγορές

Οι διεθνείς έμποροι συνεχίζουν να επεκτείνονται σε νέες υπερπόντιες αγορές και γενικά εφαρμόζουν μακροπρόθεσμες στρατηγικές που αποβλέπουν πέραν του οικονομικού κύκλου. Τέτοιες περιπτώσεις παρατηρούνται σε αναδυόμενες αγορές παγκοσμίως, όπως Τουρκία και Ρωσία στην Ευρώπη, Αργεντινή και Βραζιλία στην Αμερική και Ινδία στην Ασία.

Στην Ευρώπη, τα ενοίκια στους κεντρικούς δρόμους της Τουρκίας παρουσίασαν μεγάλες αυξήσεις με πέντε από τις δέκα ταχύτερα αναπτυσσόμενες περιοχές να βρίσκονται είτε στην Κωνσταντινούπολη είτε στην Aγκυρα. Τα ενοίκια στην ευρωπαϊκή πλευρά της Valikonagi Caddesi αυξήθηκαν κατά 114% μέσα στο έτος, με τα ενοίκια στην ασιατική πλευρά της Bagdat Caddesi να αυξάνονται κατά 96%. Ο πιο ακριβός δρόμος της Τουρκίας, η ευρωπαϊκή πλευρά του Abdi Ipekci, ανήλθε στη συνολική κατάταξη από την 32η στην 24η θέση. 
     
 

Θα πίνουμε «ελληνικό» γάλα από τη... Βουλγαρία
Πόρισμα «φωτιά» για τα «κόκκινα» δάνεια του Τ.Τ.
Εντάλματα σύλληψης για Κοντομηνά, Φιλιππίδη κ.α. για το Ταχ. Ταμιευτήριο
«Ηχηρές» συλλήψεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Το κινητό τηλέφωνο «πρόδωσε» τον Αγγελο Φιλιππίδη
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου