Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019, 20:50:58

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Barron's arrow Επενδυτικές συμβουλές από 5 κορυφαίες εταιρίες διαχείρισης κεφαλαίων των ΗΠΑ
Επενδυτικές συμβουλές από 5 κορυφαίες εταιρίες διαχείρισης κεφαλαίων των ΗΠΑ
Πηγή: Express.gr
ΑΝΟΙΞΤΕ την πόρτα ενός μεγάλου γραφείου παροχής επενδυτικών συμβουλών και πίσω από αυτή θα βρείτε μια δυνατή ομάδα αναλυτών. Αν και συνήθως μιλάτε με τον προσωπικό σας χρηματιστή ή τουλάχιστον αυτό θα πρέπει να συμβαίνει, δεν είναι μόνος. Πίσω του υπάρχει μία ολόκληρη ομάδα ειδικών είτε η εταιρία που συνεργάζεστε είναι ανεξάρτητη και μη εισηγμένη είτε είναι θυγατρική κάποιου μεγάλου χρηματοπιστωτικού οργανισμού.

Καθώς οι απαιτήσεις των πλούσιων επενδυτών γίνονται όλο και πιο περίπλοκες οι επενδυτικές εταιρίες των ΗΠΑ έχουν φροντίσει να ενισχύσουν τις ομάδες των συμβούλων-αναλυτών τους. Αρκετές εξ αυτών διαθέτουν πλέον έναν επικεφαλής επενδύσεων, έναν ειδικό σχεδιασμού και διαχείρισης των κεφαλαίων του επενδυτή αφού αυτός συνταξιοδοτηθεί, έναν λογιστή, έναν ή δύο «βοηθητικούς» συμβούλους και πιθανώς και κάποιους traders. Σε ορισμένες περιπτώσεις αυτές οι ομάδες διαθέτουν περισσότερα από 20 άτομα. Το Barron'Αs αποφάσισε να εξετάσει τον τρόπο που λειτουργούν αυτές οι εταιρίες και επέλεξε πέντε από τις κορυφαίες εξ όσων δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ. Όλοι τονίζουν το ίδιο πράγμα: μετά την κρίση του 2008 οι επενδυτές έχουν πλέον περισσότερες γνώσεις και ζητούν συγκεκριμένα πράγματα και μάλιστα δεν αλλάζουν στάση μέχρι να τα αποκτήσουν. Κλασικό παράδειγμα αποτελεί μία πλούσια οικογένεια από την Πενσιλβάνια, η οποία «κατέφυγε» στην εταιρία Waldron Wealth Management. Τα μέλη της ζήτησαν οι ειδικοί της Waldron να διαχειριστούν ένα μεγάλο μέρος της οικογενειακής περιουσίας αλλά για αρκετές γενιές, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί και το ευ ζην των επιγόνων τους. Μάλιστα οι «κεφαλές» της οικογένειας προτίμησαν να ταξιδέψουν 300 μίλια και να βρεθούν στα κενρικά γραφεία της Waldron προκειμένου να γνωρίσουν προσωπικά και τα 24 μέλη της ομάδας επενδύσεων που διαθέτει και να συζητήσουν διεξοδικά μαζί τους. «Οι πελάτες πλέον θέλουν να σε γνωρίσουν από κοντά και να δουν εάν μπορούν να σου έχουν εμπιστοσύνη», εξηγεί ο Jeff Walrdron επικεφαλής επενδύσεων και προσθέτει: «δεν μετρά πλέον το όνομα της εταιρίας ή το εάν είναι διάσημη ή έστω τμήμα ενός μεγαλύτερου χρηματοπιστωτικού-επενδυτικού ομίλου».

Μάλιστα οι πλούσιοι Αμερικανοί επιθυμούν ο τρόπος που θα επενδυθεί η περιουσία τους να είναι τέτοιος ώστε αν οι επίγονοί τους αποδειχθούν ελαφρώς… σπάταλοι, να μην έχουν τη δυνατότητα να καταστρέψουν πλήρως τους κόπους των προηγούμενων γενιών. Αποτέλεσμα, οι εταιρίες να δημιουργούν ειδικά τμήματα, ορισμένα εκ των οποίων κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα υπήρχαν πριν από μερικά χρόνια. Για παράδειγμα, η Polk Wealth Management έχει και έναν ειδικό… ψυχολόγο επί επενδυτικών θεμάτων, προκειμένου να βοηθά τις πλούσιες οικογένειες να διαχειριστούν τον τρόπο «διακυβέρνησης» των κεφαλαίων τους αλλά και να δημιουργήσουν μία ομαλή διαδικασία μετάβασης των εξουσιών από τη μία γενιά στην επόμενη.
Οι ομάδες επενδυτικών συμβούλων υπήρχαν πάντα στη Wall Street, αλλά μετά την κρίση του 2008 έχουν ενισχύσει την εξειδίκευσή τους, καθώς οι πλούσιοι πελάτες επιθυμούν πλέον να τοποθετούνται σε περισσότερο πολύπλοκες επενδύσεις αλλά και ταυτόχρονα να κατανοούν πλήρως πού ακριβώς και με τι ρίσκο έχουν επενδύσει τα χρήματά τους.


NCA Financial Partners
Μη εισηγμένη
Δ. σύμβουλος: Kevin Myeroff
Ομάδα 24 αναλυτών
Υπό διαχείριση κεφάλαια: 1 δισ. δολάρια


Δεν είναι περίεργο που πάνω από το 80% των στελεχών της εταιρίας είναι γυναίκες. «Οι γυναίκες διαθέτουν καλύτερη διαίσθηση», υποστηρίζει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Kevin Myeroff και προσθέτει: «παράλληλα όταν μία συνεργάτις μας ρωτά τους πελάτες πώς τα πάνε τα παιδιά τους το πράττει γιατί πραγματικά ενδιαφέρεται να μάθει και όχι γιατί θέλει να κάνει δημόσιες σχέσεις. Αυτό ο πελάτης το διαισθάνεται και φυσικά τον κολακεύει». Η δημιουργία πολύ καλών διαπροσωπικών σχέσεων, οι οποίες βασίζονται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, είναι το υπ'Α αριθμόν ένα ζητούμενο για την εταιρία. Οι αναλυτές της δεν διακατέχονται από ανώφελο ανταγωνισμό. Όταν φθάσει ένας πελάτης η ομάδα φροντίζει να τον παραπέμψει στον ειδικό που από τη μία πλευρά γνωρίζει καλύτερα τις επενδύσεις που επιθυμεί ο πελάτης και από την άλλη μοιάζει να ταιριάζει περισσότερο στην ψυχοσύνθεσή του. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλα τα μέλη της ομάδας της NCA λαμβάνουν κανονικό μηνιαίο μισθό, ενώ οι έξτρα αμοιβές δίνονται στην ομάδα και όχι σε έναν ή δύο αναλυτές. Με αυτό τον τρόπο, υποστηρίζει ο Myeroff, ενισχύεται το ομαδικό πνεύμα και γίνεται εφικτός ο στόχος ότι «ο πελάτης είναι πρώτος απ'Α όλα. Στόχος είναι να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες του, να του προσφέρουμε υψηλές επενδύσεις». Και φυσικά ο ίδιος θα φροντίσει να τους ανταμείψει πλουσιοπάροχα. Σύμφωνα με τον Myeroff οι επιθυμίες των πελατών έχουν αλλάξει. Δεν επιζητούν πλέον να κατακτήσουν μία πολυτελή ζωή μέσω των επενδύσεών τους. Αυτό που θέλουν είναι να διατηρήσουν το τρέχον καλό επίπεδο ζωής τους και στο μέλλον. Η απληστία έχει μειωθεί σημαντικά. Πιθανώς ένα από τα καλά που έφερε μαζί της η κρίση.

Jones, Zafari Group
Θυγατρική της Merrill Lynch Private Banking and Investment Group
Δ. σύμβουλος: Richard Jones, Reza Zafari
Ομάδα 22 αναλυτών
Υπό διαχείριση κεφάλαια: 12 δισ. δολάρια


Η «επίθεση» νέων πελατών ανάγκασε την εταιρία να διευρύνει την ομάδα των αναλυτών της κατά 50% την τελευταία 5ετία. «Έπρεπε να το πράξουμε, καθώς κατέφθαναν νέοι πελάτες», παραδέχεται ο Richard Jones, ένας εκ των δύο διευθυνόντων συμβούλων του ομίλου. Οι «δουλειές» άνοιξαν μετά την κρίση του 2008 καθώς οι πελάτες, νέοι και παλιοί, αποφάσισαν ότι η εταιρία είναι καλύτερη στο να διαχειρίζεται τα κεφάλαιά τους από τους ίδιους και γνωρίζει πολύ καλύτερα τι να επιλέγει και τι να αποφεύγει. Ένας σημερινός τυπικός πελάτης της εταιρίας τής έχει «παραδώσει» το 83% των κεφαλαίων του για να τα διαχειριστεί. Η εταιρία έχει φροντίσει να μειώσει την έκθεση των πελατών της σε μετοχές και έχει στραφεί σε εναλλακτικές επενδύσεις όπως το real estate και τα πολύτιμα μέταλλα. «Θελήσαμε να μετατρέψουμε ένα αυτοκίνητο με τετακύλινδρη μηχανή σε ένα αυτοκίνητο με οχτακύλινδρη. Ο μόνος τρόπος για να το επιτύχουμε είναι να δημιουργήσουμε χαρτοφυλάκια με μεγάλη διασπορά τοποθετήσεων, κάτι το οποίο πέραν των καλύτερων αποδόσεων προσφέρει και μεγαλύτερη ασφάλεια», εξηγεί ο Jones. Παράλληλα οι πελάτες φροντίζουν να ενημερώνουν την εταιρία για κάθε τους κίνηση. Και αυτές εκτός αγορών. Για παράδειγμα την αγορά ενός σκάφους ή ενός δεύτερου σπιτιού. Προτιμούν να συζητήσουν με τον ειδικό κατά πόσο είναι η κατάλληλη στιγμή να προχωρήσουν σε αυτή την αγορά. Αυτό δεν γινόταν πριν από την κρίση του 2008, καθώς τότε οι πελάτες-επενδυτές δεν είχαν βρεθεί αντιμέτωποι, ακόμη, με την απόλυτη καταστροφή των αγορών.

Polk Wealth Management
Θυγατρική της Morgan Stanley Private Wealth Mgmt.
Δ. σύμβουλος: F. Lyon Polk
Ομάδα 20 αναλυτών
Υπό διαχείριση κεφάλαια: 6,8 δισ. δολάρια


Το μότο της εταιρίας είναι: «Όλα για τον πελάτη» και αυτό τα λέει όλα. «Προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις των πελατών μας στο έπακρο. Φυσικά εάν υπάρχει κίνδυνος σε κάποια από αυτές φροντίζουμε να τους ενημερώσουμε», υπογραμμίζει ο F. Lyon Polk, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου. Η εταιρία παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης επενδύσεων, προγραμματισμού περιουσίας και κληρονομιάς, παρέχει ειδικές συμβουλές σε πλούσιες οικογένειες, προσφέρει τραπεζικές υπηρεσίες και υπηρεσίες διαχείρισης προϋπολογισμών. Ταυτόχρονα δεν διαχειρίζεται τα κεφάλαια περισσότερων από 200 πελατών, καθώς θεωρεί ότι καθένας εξ αυτών χρειάζεται «ειδική μέριμνα». Αυτή η στάση έχει αποδώσει καρπούς καθώς τα υπό διαχείριση κεφάλαια έχουν τριπλασιαστεί την τελευταία 5ετία. Το 2012 η Polk είχε μόλις τέσσερις πελάτες και υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 100 εκατ. δολαρίων. Παράλληλα, όπως συμβαίνει σε όλους τους ομίλους αυτού του «είδους», η συχνή επαφή με τον πελάτη-επενδυτή και η πλήρης ενημέρωσή του για τις εξελίξεις στις αγορές αποτελεί βασική δουλειά κάθε αναλυτή της εταιρίας. 'Αλλωστε σήμερα ο κόσμος είναι γεμάτος από αρνητικές ειδήσεις: κρίση στην ευρωζώνη, χρεοκοπίες σε πόλεις στην Καλιφόρνια, σκάνδαλα με τα διατραπεζικά επιτόκια ανά την υφήλιο. Κάθε επενδυτής θα πρέπει να γνωρίζει διεξοδικά τι σημαίνουν όλα αυτά και φυσικά τι επιπτώσεις θα έχουν στις δικές του τοποθετήσεις. Στις τακτικές της εταιρίας είναι είτε η δημιουργία ειδικών τηλεδιασκέψεων, στις οποίες μπορούν να συμμετάσχουν οι πελάτες αλλά και η διά ζώσης επαφή μαζί τους.

Forte Group
Θυγατρική της Morgan Stanley Smith Barney
Δ. σύμβουλος: Ami Forte
Ομάδα 7 αναλυτών
Υπό διαχείριση κεφάλαια: 1,9 δισ. δολάρια


Η Ami Forte και η ομάδα της φροντίζει να συζητήσει διεξοδικά με τους πελάτες για μεγάλα, περίπλοκα θέματα επενδύσεων αλλά εξακολουθεί να στηρίζεται σε μία απλή σκέψη: «Ξέρουμε να ακούμε. Είμαστε καλοί ακροατές. Οι πελάτες μας αισθάνονται άνετα να συζητήσουν όλα τα θέματα μαζί μας», υποστηρίζει. Με αυτό τον τρόπο η εταιρία «είδε» το πελατολόγιο της να φθάνει στα 350 άτομα και τα υπό διαχείριση κεφάλαια σε 1,9 δισ. δολάρια. Η εταιρία δημιουργήθηκε από τη Forte και τον Chuck Lawrence το 2011 και από τότε μέχρι σήμερα έχει προσλάβει ακόμη πέντε ειδικούς για να «δεθεί» καλύτερα η ομάδα της. Αυτή τη στιγμή η ομάδα της εταιρίας αποτελείται από επτά ειδικούς σε σειρά επενδύσεων, οι οποίοι μπορούν να διαχειριστούν τις περιουσίες αρκετών πελατών και ταυτόχρονα να διατηρούν τακτική και ουσιαστική επαφή μαζί τους. Παράλληλα χρησιμοποιούν και μία ακόμη «τεχνική». Φροντίζουν να ενημερώνονται διεξοδικά για όλα τα δημοσιεύματα ή τις εκπομπές των ΜΜΕ, πάντα αυτές που αφορούν τις αγορές και να επικοινωνούν με τις πελάτες τους κάθε φορά που οι άσχημες ειδήσεις επικρατούν στα πρωτοσέλιδα. «Όταν βλέπω ή διαβάζω κάτι που γνωρίζω ότι θα ταράξει έναν πελάτη μας, φροντίζω να του τηλεφωνήσω πρώτη εγώ και να του εξηγήσω τι ακριβώς συμβαίνει», αποκαλύπτει η Forte.

Waldron Wealth Mgmt.
Μη εισηγμένη
Δ. σύμβουλος: John Waldron
Ομάδα 24 αναλυτών
Υπό διαχείριση κεφάλαια: 2,3 δισ. δολάρια


Θέλετε να δείτε υπαλλήλους ντυμένους με ακριβά κουστούμια; Αυτό δεν θα το βρείτε στη Waldron. Οι αναλυτές της προτιμούν το απλό και άνετο ντύσιμο και αυτό δεν είναι τυχαία επιλογή, καθώς θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο δημιουργούν ένα πιο «ζεστό» και οικείο περιβάλλον για τους πελάτες τους. Η εταιρία διαθέτει δύο τμήματα. Στο ένα εξ αυτών κατευθύνονται οι πλούσιες οικογένειες και στο δεύτερο κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων (φυσικά με υψηλές αποδοχές). Προκειμένου να διαχειριστεί αυτές τις διαφορετικές «μορφές» επενδυτών ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας John Waldron έχει φροντίσει να τη στελεχώσει με μία ομάδα ειδικών που γνωρίζουν τα πάντα: από λογιστικά έως τη διαχείριση σύνθετων και περίπλοκων επενδύσεων. «Δεν προσλαμβάνουμε απλά χρηματιστές. Προσλαμβάνουμε ανθρώπους που είναι άρτια εξειδικευμένοι σε συγκεκριμένες μορφές επενδύσεων και ταυτόχρονα διαθέτουν αποδεδειγμένα τεράστιο ταλέντο σε αυτό που κάνουν», εξηγεί ο Waldron. Μάλιστα οι επενδυτικοί σύμβουλοι δεν διστάζουν ακόμη και να περάσουν ένα Σαββατοκύριακο με έναν πλούσιο πελάτη και μεταξύ ιππασίας, ιστιοπλοΐας ή απλά ενός πλούσιου γεύματος να συζητήσουν μαζί του όλες τις προοπτικές που έχουν οι επενδύσεις που είτε έχει ήδη πραγματοποιήσει είτε επιθυμεί να πραγματοποιήσει.


Του Steve Garmahausen 
     
 

Εδραιώνεται η πιθανότητα να ανέλθει η τιμή του χρυσού στα 1.950 δολάρια εντός του 2012
BARRON's: Δέκα μετοχές «υπόσχονται» πολύ υψηλά κέρδη το 2012
Η επένδυση σε μετοχές αποτελεί την καλύτερη κερδοφόρα επιλογή για το επόμενο δωδεκάμηνο
Η κρίση δημιούργησε τις καλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες των τελευταίων 50 ετών στη Wall Street
«Ράλι» πετρελαίου έως τα 150 δολάρια εντός του 2012
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου