Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, 16:32:14

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Βαλκάνια arrow «Ναι» στην ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ λέει το 46% των πολιτών
«Ναι» στην ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ λέει το 46% των πολιτών
Πηγή: Express.gr
 «Ναι» θα ψήφιζε το 46% των Σέρβων σε περίπτωση δημοψηφίσματος για το εάν στηρίζουν ή όχι την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), όπως καταδεικνύει νέα έρευνα του αρμόδιου για την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση γραφείου της σερβικής κυβέρνησης.

Το 19% θα ψήφιζε «όχι», σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ενώ το 20% θα επέλεγε να μην προσέλθει στην κάλπη. Ποσοστό 15% των ερωτηθέντων δήλωσε, επίσης, πως δεν γνωρίζει τι θα ψήφιζε σε περίπτωση ενός τέτοιου δημοψηφίσματος.

Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν πτώση τόσο στο ποσοστό των υποστηρικτών της ένταξης της Σερβίας στην «ευρωπαϊκή οικογένεια» όσο και στο ποσοστό όσων δηλώνουν αντίθετοι σε μια τέτοια προοπτική σε σχέση με ανάλογη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, αναφέρει ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Β92 του Βελιγραδίου.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι το ποσοστό στήριξης σε ό,τι αφορά την ένταξη στην ΕΕ μειώθηκε κατά 5%, αλλά αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών ταλαντώσεων που παρατηρούνται από το 2002, όταν άρχισε να διεξάγονται αυτού του είδους οι μετρήσεις. Αντίθετα, το ποσοστό αυτών που τάσσονται κατά της ενταξιακής πορείας της χώρας μειώθηκε σημαντικά σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Το 35% των ερωτηθέντων εκτιμά ακόμη ότι η ένταξη της χώρας στην ΕΕ θα είναι επωφελής και για τους ίδιους, το 22% χαρακτήρισε «κακή» μια τέτοια προοπτική, ενώ το 43% δήλωσε πως αυτή η εξέλιξη δεν θα είναι «ούτε καλή ούτε κακή».

Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι το 67% θεωρεί πως οι αναγκαίες για την ένταξη μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να υλοποιηθούν ούτως ή άλλως.


 
     
 

Κροατία: Το Ζάγκρεμπ δεν πρόκειται να αναμειχθεί στις εσωτερικές υποθέσεις της Βοσνίας, διαβεβαιώνει ο Κροάτης πρόεδρος Ι. Γιοσίποβιτς
Κόσοβο: Η αποστολή της ΕΕ στο Κόσοβο θα ανασυγκροτηθεί, δεν θα αποχωρήσει. Δημοσίευμα
Βουλγαρία: Ο πρόεδρος της χώρας Ρ. Πλέβνελιεφ χαιρέτισε την απόφαση της ΕΕ να χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση τη Χεζμπολάχ
Βουλγαρία: Οι βουλγαρικές αρχές αναζητούν δύο υπόπτους, υπήκοους Αυστραλίας και Καναδά για τη βομβιστική επίθεση στο Μπουργκάς
Αλβανία:ο Συνήγορος του Πολίτη, Ιγκλι Τοτοζάνι ζήτησε από τους Αλβανούς δραπέτες να παραδοθούν
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου