Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 23:14:59

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Βαλκάνια arrow Διαμαρτυρία της Βοσνίας–Ερζεγοβίνης προς τις ουκρανικές αρχές
Διαμαρτυρία της Βοσνίας–Ερζεγοβίνης προς τις ουκρανικές αρχές
Πηγή: Express.gr
 Διάβημα διαμαρτυρίας στην Ουκρανία θα αποστείλει το υπουργείο Εξωτερικών της Βοσνίας–Ερζεγοβίνης, με αφορμή διαφημιστικό σποτ της ουκρανικής κυβέρνησης, στο οποίο στο χάρτη της Ευρώπης, η Βοσνία–Ερζεγοβίνη και άλλες χώρες, δημοκρατίες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, χαρακτηρίζονται ως Κροατία.

“Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι πρόκειται για εσκεμμένη παράλειψη του δημιουργού ή εκείνου που παρήγγειλε το βίντεο. Το υπουργείο Εξωτερικών θα επιμείνει στη διόρθωση του λάθους και στη δημόσια αποσαφήνιση της ουκρανικής πλευράς σε σχέση με το λάθος που έγινε στο συγκεκριμένο σποτ” αναφέρεται ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Για το ίδιο θέμα, ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβαν Μρκιτς κάλεσε τον επιτετραμμένο της πρεσβείας της Ουκρανίας στο Βελιγράδι σε συνάντηση για να δώσει εξηγήσεις για το σποτ, στο οποίο προβάλλεται χάρτης της Ευρώπης χωρίς τη Σερβία.

Στο βίντεο, ο προσωρινός πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσένιουκ εξηγεί τους λόγους, για τους οποίους η Ουκρανία πρέπει να γίνει μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο χάρτη που προβάλλεται όλες οι χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας έχουν διαγραφεί και έχουν προσαρτηθεί στην Κροατία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας θα ζητήσει από τον επιτετραμμένο της πρεσβείας της Ουκρανίας στο Βελιγράδι να δώσει εξηγήσεις για τη συμπεριφορά των αρχών του Κιέβου που αποτελεί προσβολή για τη Σερβία, τονίζεται σε ανακοίνωση του σερβικού υπουργείου Εξωτερικών.


 
     
 

Κροατία: Το Ζάγκρεμπ δεν πρόκειται να αναμειχθεί στις εσωτερικές υποθέσεις της Βοσνίας, διαβεβαιώνει ο Κροάτης πρόεδρος Ι. Γιοσίποβιτς
Κόσοβο: Η αποστολή της ΕΕ στο Κόσοβο θα ανασυγκροτηθεί, δεν θα αποχωρήσει. Δημοσίευμα
Βουλγαρία: Ο πρόεδρος της χώρας Ρ. Πλέβνελιεφ χαιρέτισε την απόφαση της ΕΕ να χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση τη Χεζμπολάχ
Βουλγαρία: Οι βουλγαρικές αρχές αναζητούν δύο υπόπτους, υπήκοους Αυστραλίας και Καναδά για τη βομβιστική επίθεση στο Μπουργκάς
Αλβανία:ο Συνήγορος του Πολίτη, Ιγκλι Τοτοζάνι ζήτησε από τους Αλβανούς δραπέτες να παραδοθούν
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου