Σάββατο, 27 Απριλίου 2019, 01:04:43

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Βαλκάνια arrow Το 18% των πολιτών της Κροατίας αποταμιεύει χρήματα - το 21% έχει δάνεια
Το 18% των πολιτών της Κροατίας αποταμιεύει χρήματα - το 21% έχει δάνεια
Πηγή: Express.gr
 Το 18% των πολιτών της Κροατίας αποταμιεύει χρήματα και το 21% έχει συνάψει τραπεζικό δάνειο, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας GfK για τη σχέση των πολιτών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης με τα οικονομικά. Τα ποσοστά αυτά κατατάσσουν την Κροατία στις τρεις χώρες της περιοχής, μετά τη Σλοβενία και την ΠΓΔΜ, με τη μικρότερη διαφορά στα ποσοστά των πολιτών που εξοικονομούν χρήματα και των πολιτών που δανείζονται.

Το 18% των Κροατών επιλέγει την αποταμίευση χρημάτων στην τράπεζα και το μεγαλύτερο ποσοστό προτιμά τη μακροπρόθεσμη αποταμίευση.

Σε μεγάλο ποσοστό, επίσης, οι Κροάτες προτιμούν την αγορά διαμερίσματος ή σπιτιού ως μορφή αποταμίευσης και το 1/4 των ερωτηθέντων αναφέρει ότι προτιμώμενη μορφή αποταμίευσης θεωρεί τη φύλαξη χρημάτων στο σπίτι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της GfK, η μακρόχρονη οικονομική κρίση οδήγησε σε αύξηση του ποσοστού των Κροατών που δεν είναι σε θέση να αποπληρώνουν τις δανειακές υποχρεώσεις τους. Για παράδειγμα, το 2009 το ποσοστό αυτό ήταν στο 2% και σήμερα ανέρχεται στο 5%.

Επιπλέον ολοένα και μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών είναι δυσαρεστημένο με την οικονομική του κατάσταση και σε ποσοστό που ξεπερνά το 50% θεωρεί ότι τα επόμενα χρόνια δεν θα μπορεί να αποταμιεύει χρήματα.

Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, στην Τσεχία, στη Γερμανία και στην Αυστρία πάνω από το 50% των πολιτών αποταμιεύει και το ποσοστό αυτό είναι σημαντικά μεγαλύτερο από το ποσοστό εκείνων που έχουν δάνεια σε τράπεζες.

Στη Γερμανία και στην Αυστρία, η σχέση αποταμίευσης: δανεισμού είναι 3:1 και στην Τσεχία 2:1.

Η Σερβία είναι η χώρα με το μικρότερο ποσοστό πολιτών, 2,6% που αποταμιεύουν χρήματα σε τράπεζες, σύμφωνα με την έρευνα της GfK.


 
     
 

Κροατία: Το Ζάγκρεμπ δεν πρόκειται να αναμειχθεί στις εσωτερικές υποθέσεις της Βοσνίας, διαβεβαιώνει ο Κροάτης πρόεδρος Ι. Γιοσίποβιτς
Κόσοβο: Η αποστολή της ΕΕ στο Κόσοβο θα ανασυγκροτηθεί, δεν θα αποχωρήσει. Δημοσίευμα
Βουλγαρία: Ο πρόεδρος της χώρας Ρ. Πλέβνελιεφ χαιρέτισε την απόφαση της ΕΕ να χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση τη Χεζμπολάχ
Βουλγαρία: Οι βουλγαρικές αρχές αναζητούν δύο υπόπτους, υπήκοους Αυστραλίας και Καναδά για τη βομβιστική επίθεση στο Μπουργκάς
Αλβανία:ο Συνήγορος του Πολίτη, Ιγκλι Τοτοζάνι ζήτησε από τους Αλβανούς δραπέτες να παραδοθούν
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου