Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019, 07:12:17

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Βαλκάνια arrow Οι Βρυξέλλες είναι ακόμη σε σοκ για τα γεγονότα στη Βοσνία
Οι Βρυξέλλες είναι ακόμη σε σοκ για τα γεγονότα στη Βοσνία
Πηγή: Express.gr
 Οι Βρυξέλλες είναι ακόμη σε φάση σοκ λόγω των πρόσφατων εξελίξεων στη Βοσνία– Ερζεγοβίνη, δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Ίγκορ Νταβίντοβιτς, σημειώνοντας ότι η ΕΕ δεν ανέμενε τις εικόνες που είδε στη διάρκεια των καταστροφικών διαδηλώσεων στις 7 Φεβρουαρίου.

“Σιγά σιγά, οι Βρυξέλλες περνούν στο στάδιο της επανεξέτασης της πολιτικής τους έναντι της Βοσνίας και στην αναζήτηση απαντήσεων στα ερωτήματα αν μπορούν τουλάχιστον εν μέρει να βοηθήσουν τη χώρα να εξέλθει από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται τώρα. Το μήνυμα θα είναι σαφές και αμετάβλητο: η Βοσνία έχει την προοπτική ένταξης στην ΕΕ, βοηθήστε μας να σας βοηθήσουμε, ώστε η προοπτική αυτή να υλοποιηθεί” ανέφερε ο κ. Νταβίντοβιτς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Νεζάβισνε Νόβινε” της Μπάνια Λούκα.

Εκτιμώντας ότι είναι ακόμη νωρίς να προβλεφθούν τα μέτρα που ετοιμάζει η ΕΕ, τόνισε ότι αυτό που είναι πιθανό είναι ότι δεν θα έχουν τη μορφή νέων κυρώσεων, οι οποίες, όπως αποδείχθηκε τις τελευταίες μέρες, ήταν αντιπαραγωγικές.

“Η ΕΕ πρέπει να επιτρέψει ισχυρότερη παρουσία της Βοσνίας στις Βρυξέλλες κι αυτό μπορεί να γίνει μέσω της δημιουργίας προϋποθέσεων για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη” τόνισε ο κ. Νταβίντοβιτς, προσθέτοντας ότι η ΕΕ είναι στο στάδιο της αναζήτησης της πολιτικής που θα ακολουθήσει στη Βοσνία.

Στις Βρυξέλλες εκτιμούν ότι οι διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Κροατο-Μουσουλμανικής Ομοσπονδίας της Βοσνίας είναι έκφραση δυσαρέσκειας για την κοινωνική και την οικονομική κατάσταση στη χώρα.

“Η ΕΕ είναι προσεκτική όσον αφορά το υπόβαθρο του βίαιου μέρους των διαδηλώσεων και όσον αφορά τις ειρηνικές διαμαρτυρίες πιστεύω ότι η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική και ασφάλεια, Κάθριν 'Αστον, στην ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είπε σαφώς ότι είναι σοκαρισμένη με τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν στη Βοσνία, ότι η ΕΕ είναι πίσω από αυτές” ανέφερε ο κ. Νταβίντοβιτς.

Ο Βόσνιος διπλωμάτης υπογράμμισε ότι δεν πιστεύει ότι η ΕΕ θα οπισθοχωρήσει όσον αφορά τα αιτήματά της, αλλά θα επιμείνει στην πλήρη εφαρμογή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην υπόθεση Σέιντιτς– Φίντσι.


 
     
 

Κροατία: Το Ζάγκρεμπ δεν πρόκειται να αναμειχθεί στις εσωτερικές υποθέσεις της Βοσνίας, διαβεβαιώνει ο Κροάτης πρόεδρος Ι. Γιοσίποβιτς
Κόσοβο: Η αποστολή της ΕΕ στο Κόσοβο θα ανασυγκροτηθεί, δεν θα αποχωρήσει. Δημοσίευμα
Βουλγαρία: Ο πρόεδρος της χώρας Ρ. Πλέβνελιεφ χαιρέτισε την απόφαση της ΕΕ να χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση τη Χεζμπολάχ
Βουλγαρία: Οι βουλγαρικές αρχές αναζητούν δύο υπόπτους, υπήκοους Αυστραλίας και Καναδά για τη βομβιστική επίθεση στο Μπουργκάς
Αλβανία:ο Συνήγορος του Πολίτη, Ιγκλι Τοτοζάνι ζήτησε από τους Αλβανούς δραπέτες να παραδοθούν
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου