Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019, 01:08:18

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Βαλκάνια arrow Συνεχίζεται στις Βρυξέλλες ο διάλογος Βελιγραδίου - Πρίστινας
Συνεχίζεται στις Βρυξέλλες ο διάλογος Βελιγραδίου - Πρίστινας
Πηγή: Express.gr
 Συνεχίζεται σήμερα στις Βρυξέλλες ο διάλογος Βελιγραδίου– Πρίστινας με τη διαμεσολάβηση της ύπατης εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική και ασφάλεια, Κάθριν 'Αστον. Κεντρικό θέμα του νέου γύρου του διαλόγου της αντιπροσωπείας της Σερβίας, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, Ίβιτσα Ντάτσιτς και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και της αντιπροσωπείας του Κοσόβου με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, Χασίμ, Θάτσι είναι το δικαστικό σύστημα και η Ένωση Σερβικών Δήμων στο Κόσοβο.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο κ. Ντάτσιτς, η σερβική πλευρά κατέθεσε συμβιβαστικές προτάσεις για το δικαστικό σύστημα και δεν ξέρει τι άλλο θα μπορούσε να κάνει.

“Είναι προφανές ότι ο κ. Θάτσι σε αυτή την προεκλογική περίοδο εκτίμησε ότι δεν μπορεί να κάνει πολιτικούς συμβιβασμούς και το ζήτημα είναι αν γενικά θα μπορέσει να επιτευχθεί συμβιβασμός” δήλωσε ο κ. Ντάτσιτς στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της Σερβίας (RTS).

Ο σημερινός γύρος του διαλόγου Βελιγραδίου– Πρίστινας για την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο πλευρών είναι ο δεύτερος από την αρχή του έτους και ο 22ος από την έναρξη των συνομιλιών.

Ο προηγούμενος γύρος του διαλόγου διεξήχθη στις 27 Ιανουαρίου, χωρίς συμφωνία για το δικαστικό σύστημα. Η Πρίστινα επιμένει το δικαστήριο της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα να έχει αρμοδιότητες όχι μόνον στους τέσσερις δήμους του βορείου Κοσόβου με σερβική πλειοψηφία, αλλά και σε τρεις δήμους με αλβανική πλειοψηφία νότια του ποταμού Ίμπαρ, κάτι που δεν αποδέχεται η αντιπροσωπεία του Βελιγραδίου υποστηρίζοντας πως έτσι θα διαταραχθεί η εκπροσώπηση βάσει της εθνοτικής δομής.


 
     
 

Κροατία: Το Ζάγκρεμπ δεν πρόκειται να αναμειχθεί στις εσωτερικές υποθέσεις της Βοσνίας, διαβεβαιώνει ο Κροάτης πρόεδρος Ι. Γιοσίποβιτς
Κόσοβο: Η αποστολή της ΕΕ στο Κόσοβο θα ανασυγκροτηθεί, δεν θα αποχωρήσει. Δημοσίευμα
Βουλγαρία: Ο πρόεδρος της χώρας Ρ. Πλέβνελιεφ χαιρέτισε την απόφαση της ΕΕ να χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση τη Χεζμπολάχ
Βουλγαρία: Οι βουλγαρικές αρχές αναζητούν δύο υπόπτους, υπήκοους Αυστραλίας και Καναδά για τη βομβιστική επίθεση στο Μπουργκάς
Αλβανία:ο Συνήγορος του Πολίτη, Ιγκλι Τοτοζάνι ζήτησε από τους Αλβανούς δραπέτες να παραδοθούν
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου