Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, 21:31:07

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Βαλκάνια arrow Σερβία: Από τον προϋπολογισμό του 2014 η χρηματοδότηση των πρόωρων εκλογών
Σερβία: Από τον προϋπολογισμό του 2014 η χρηματοδότηση των πρόωρων εκλογών
Πηγή: Express.gr
 Από τα αποθεματικά του προϋπολογισμού του 2014 θα αντληθούν τα αναγκαία κονδύλια για τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών στη Σερβία, διευκρίνισε ο πρόεδρος της σερβικής Εκλογικής Επιτροπής (RIK) Ντεγιάν Τζούρτζεβιτς. “Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το ακριβές κόστος των εκλογών, καθώς εξαρτάται από πολλές μεταβλητές παραμέτρους και η απόφαση για το ζήτημα θα ληφθεί από την Εκλογική Επιτροπή, με βάση την έκθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο είναι υπεύθυνο για τους εκλογικούς καταλόγους” δήλωσε χθες ο κ.Τζούρτζεβιτς.

Βασική παράμετρος, που θα καθορίσει το κόστος των εκλογών, είναι ο αριθμός των εκλογικών τμημάτων, ο οποίος καθορίζεται από την Εκλογική Επιτροπή, με βάση τις προτάσεις των δημοτικών αρχών.

“Έχουμε ήδη τη σχετική πληροφόρηση ότι κάποιες δημοτικές αρχές έχουν αυξήσει τον αριθμό των εκλογικών τμημάτων στην επικράτειά τους, ενώ το κόστος των εκλογών κατά κύριο λόγο θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συνδυασμών που θα κατέλθουν σε αυτές, καθώς κάθε συνδυασμός διορίζει ένα μέλος και ένα αναπληρωματικό μέλος της Εκλογικής Επιτροπής και έναν υπάλληλο σε κάθε εκλογικό τμήμα” διευκρίνισε ο κ. Τζούρτζεβιτς.

“Υπάρχουν 8.000- 8.500 εκλογικά κέντρα στη Σερβία και κάθε συνδυασμός μπορεί να έχει αντιπροσώπους 17.000 μέλη της εκλογικής επιτροπής σε μία εκτεταμένη σύνθεση” πρόσθεσε.

“Το κόστος των εκλογών εξαρτάται κυρίως από την οπτική αυτή. Λαμβάνοντας υπόψη τις εκλογές του 2012 , οι υπάλληλοι της αρμόδιας υπηρεσίας του Κοινοβουλίου θα συντάξουν μια έκθεση πρόβλεψης του κόστους των πρόωρων βουλευτικών εκλογών και με βάση αυτή θα αποσταλεί στην κυβέρνηση το σχετικό αίτημα να διαθέσει τα απαιτούμενα κεφάλαια από τα σημερινά αποθεματικά του προϋπολογισμού" δήλωσε ο πρόεδρος της Εκλογική Επιτροπής.

Ο κ. Τζούρτζεβιτς σημείωσε ότι το 2014 δεν είναι χρονιά προγραμματισμένων εκλογών και κατ' επέκταση δεν υπάρχουν δεσμευμένα κονδύλια στα ταμεία της Επιτροπής, προσθέτοντας ότι μόλις επισημοποιηθεί η απόφαση για τη διεξαγωγή εκλογών η Επιτροπή θα ζητήσει από το γραφείο οικονομικής λειτουργίας του Κοινοβουλίου να συντάξει την έκθεση πρόβλεψης των εκλογικών εξόδων.

Ο πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς αναμένεται να προκηρύξει αύριο, 29 Ιανουαρίου, τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 16 Μαρτίου 2014.


 
     
 

Κροατία: Το Ζάγκρεμπ δεν πρόκειται να αναμειχθεί στις εσωτερικές υποθέσεις της Βοσνίας, διαβεβαιώνει ο Κροάτης πρόεδρος Ι. Γιοσίποβιτς
Κόσοβο: Η αποστολή της ΕΕ στο Κόσοβο θα ανασυγκροτηθεί, δεν θα αποχωρήσει. Δημοσίευμα
Βουλγαρία: Ο πρόεδρος της χώρας Ρ. Πλέβνελιεφ χαιρέτισε την απόφαση της ΕΕ να χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση τη Χεζμπολάχ
Βουλγαρία: Οι βουλγαρικές αρχές αναζητούν δύο υπόπτους, υπήκοους Αυστραλίας και Καναδά για τη βομβιστική επίθεση στο Μπουργκάς
Αλβανία:ο Συνήγορος του Πολίτη, Ιγκλι Τοτοζάνι ζήτησε από τους Αλβανούς δραπέτες να παραδοθούν
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου