Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 17:47:23

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Βαλκάνια arrow "Κλειδί" για την ανάπτυξη της ΠΓΔΜ, η απασχόληση και οι μεταρρυθμίσεις
"Κλειδί" για την ανάπτυξη της ΠΓΔΜ, η απασχόληση και οι μεταρρυθμίσεις
Πηγή: Express.gr
 Τη σημασία που έχει ο τομέας της απασχόλησης για την ανάπτυξη της οικονομίας της ΠΓΔΜ τονίζει σε σχετική έκθεσή της η Παγκόσμια Τράπεζα, επισημαίνοντας- μεταξύ άλλων -πως ο αριθμός των ανέργων είναι υψηλός, με τους μισούς από τους πολίτες σε παραγωγική ηλικία να μην έχουν δουλειά. Ωστόσο, όπως δήλωσε η υπεύθυνη της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη βαλκανική αυτή χώρα Τατιάνα Προσκουριάκοβα, έχουν ληφθεί μέτρα από τους αρμόδιους θεσμούς προκειμένου να ξεπεραστεί αυτή η κατάσταση, τα οποία κι έχουν φέρει το ποσοστό ανεργίας σε επίπεδα κάτω του 30%.

Σύμφωνα με την ίδια, η Παγκόσμια Τράπεζα και η ΠΓΔΜ εργάζονται από κοινού πάνω σε μια στρατηγική που στόχο έχει την περαιτέρω μείωση του ποσοστού ανεργίας στη χώρα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής Ντίμε Σπάσοφ δήλωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει συνέβαλαν στην προώθηση του επιχειρηματικού κλίματος και κατ' επέκταση στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, η κυβέρνηση έχει επίσης υιοθετήσει ένα επιχειρησιακό πλάνο βάσει του οποίου θα προσληφθούν 4000 άτομα εντός του 2014, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων "ΜΙΑ".

“Η οικονομική ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας απαιτούν πολύπλευρη προσέγγιση. Γι' αυτόν τον σκοπό, η Κυβέρνηση έχει υλοποιήσει μια σειρά μεταρρυθμίσεων έως τώρα για τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, της ανταγωνιστικότητας και της εισροής επενδύσεων” σημείωσε- μεταξύ άλλων – ο κ. Σπασόφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι προσπάθειες αυτές οδήγησαν στη δημιουργία πάνω από 100.000 θέσεων εργασίας από το 2006 και στη μείωση του ποσοστού ανεργίας από 38% σε 28,7%, που είναι και το χαμηλότερο στην ιστορία της χώρας.


 
     
 

Κροατία: Το Ζάγκρεμπ δεν πρόκειται να αναμειχθεί στις εσωτερικές υποθέσεις της Βοσνίας, διαβεβαιώνει ο Κροάτης πρόεδρος Ι. Γιοσίποβιτς
Κόσοβο: Η αποστολή της ΕΕ στο Κόσοβο θα ανασυγκροτηθεί, δεν θα αποχωρήσει. Δημοσίευμα
Βουλγαρία: Ο πρόεδρος της χώρας Ρ. Πλέβνελιεφ χαιρέτισε την απόφαση της ΕΕ να χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση τη Χεζμπολάχ
Βουλγαρία: Οι βουλγαρικές αρχές αναζητούν δύο υπόπτους, υπήκοους Αυστραλίας και Καναδά για τη βομβιστική επίθεση στο Μπουργκάς
Αλβανία:ο Συνήγορος του Πολίτη, Ιγκλι Τοτοζάνι ζήτησε από τους Αλβανούς δραπέτες να παραδοθούν
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου