Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 02:21:55

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Βαλκάνια arrow Η παραοικονομία κυριαρχεί στη Σερβία
Η παραοικονομία κυριαρχεί στη Σερβία
Πηγή: Express.gr
 Στη “γκρίζα” και “μαύρη” ζώνη της οικονομίας κινείται ποσοστό 50-60% της συνολικής εμπορικής δραστηριότητας στη Σερβία, μία πραγματικότητα που θα μπορούσε να οδηγήσει στον εκτροχιασμό των μεγεθών του προϋπολογισμού τους επόμενους 12-18 μήνες, αν δεν ληφθούν ριζοσπαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Τα παραπάνω δήλωσε, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες στο Βελιγράδι, το μέλος του συμβουλίου των διευθυντών της σερβικής Φορολογικής Διοίκησης, Μίλαν Κνέζεβιτς, υπογραμμίζοντας ότι η πάταξη της παραοικονομίας είναι πρώτιστο καθήκον των φορολογικών Αρχών, οι οποίες, όμως, στην προσπάθεια αυτή έχουν ανάγκη την υποστήριξη της Κυβέρνησης.

Η παραοικονομία κυριαρχεί στο εμπόριο, ιδίως σε ό,τι αφορά τα γεωργικά προϊόντα και τρόφιμα, την κλωστοϋφαντουργία, τον καπνό, τη φιλοξενία, την ασφάλεια, την καθαριότητα, τις μεταφορές με λεωφορεία, τον τουρισμό, τη χειροτεχνία και τις κατασκευές, επισήμανε ο κ.Κνέζεβιτς, ο οποίος έχει και την ιδιότητα του αντιπροέδρου της σερβικής Ένωσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στο σύστημα φοροελέγχων και η βασική αιτία της φοροδιαφυγής συνίσταται στη λειτουργία των τελωνείων, ανέφερε ο κ.Κνέζεβιτς, επισημαίνοντας την ανάγκη να ενισχυθεί η συνεργασία και να επιτευχθεί καλύτερος συντονισμός μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων.

Ο επικεφαλής της σερβικής φορολογικής διοίκησης Ιβάν Σίμιτς υποστήριξε, πάντως, ότι το τελευταίο διάστημα, και παρά το ότι οι δυνατότητες ήταν περιορισμένες, εντάθηκαν οι προσπάθειες στη μάχη κατά της παραοικονομίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε, το 2013, μέχρι και τον μήνα Νοέμβριο, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 6.838 φορολογικές ταμειακές μηχανές, κατά 2.060 περισσότεροι σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012. Επίσης, το ενδεκάμηνο του 2013 πραγματοποιήθηκαν 22.689 επιτόπιοι έλεγχοι (4.574 περισσότεροι από 11μηνο 2012).


 
     
 

Κροατία: Το Ζάγκρεμπ δεν πρόκειται να αναμειχθεί στις εσωτερικές υποθέσεις της Βοσνίας, διαβεβαιώνει ο Κροάτης πρόεδρος Ι. Γιοσίποβιτς
Κόσοβο: Η αποστολή της ΕΕ στο Κόσοβο θα ανασυγκροτηθεί, δεν θα αποχωρήσει. Δημοσίευμα
Βουλγαρία: Ο πρόεδρος της χώρας Ρ. Πλέβνελιεφ χαιρέτισε την απόφαση της ΕΕ να χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση τη Χεζμπολάχ
Βουλγαρία: Οι βουλγαρικές αρχές αναζητούν δύο υπόπτους, υπήκοους Αυστραλίας και Καναδά για τη βομβιστική επίθεση στο Μπουργκάς
Αλβανία:ο Συνήγορος του Πολίτη, Ιγκλι Τοτοζάνι ζήτησε από τους Αλβανούς δραπέτες να παραδοθούν
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου