Σάββατο, 20 Απριλίου 2019, 05:16:48

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Βαλκάνια arrow Μαυροβούνιο: Προς 6.000 απολύσεις στο δημόσιο
Μαυροβούνιο: Προς 6.000 απολύσεις στο δημόσιο
Πηγή: Express.gr
 Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου ανήγγειλε μείωση του αριθμού των εργαζομένων στην δημόσια διοίκηση κατά 10% τα επόμενα τρία χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι 6.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα μείνουν χωρίς δουλειά και θα εξοικονομηθούν πόροι περίπου 64 εκ. ευρώ.

Στο δημόσιο τομέα απασχολούνται περίπου 60.000 άνθρωποι και σχεδιάζεται έως το 2017 ο αριθμός να περιοριστεί κατά 10%, κι αυτό αφορά κυρίως την αστυνομία και τους τομείς της υγείας και της παιδείας, δήλωσε ο γενικός γραμματέας κρατικής διοίκησης Βέσελιν Βούτσκοβιτς.

«Με βάση το σχέδιο, θα σταματήσουν οι προσλήψεις εκεί όπου δεν υπάρχει ανάγκη, αλλά και περίπου 6.000 εργαζόμενοι θα αποχωρήσουν από δημόσιες υπηρεσίες με απόλυση, συνταξιοδότηση ή με μετάβαση στον ιδιωτικό τομέα» ανέφερε.

Με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομηθούν περίπου 64 εκ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Ποντγκόριτσας.

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Γιάντρανκα Βογίνοβιτς τόνισε ότι τα υπουργεία πρέπει έως το τέλος του 2014 να αποφασίσουν πόσοι εργαζόμενοι θα απολυθούν.

«Αυτό σημαίνει ότι κάθε υπουργείο θα αποφασίζει για τη μείωση του αριθμού των εργαζόμένων, για την οργάνωση του έργου ανάλογα με τις ανάγκες και για την πιθανή μετακίνηση προσωπικού» διευκρίνισε τονίζοντας ότι η μείωση των απασχολούμενων αφορά και τους δήμους και τους κρατικούς οργανισμούς.


 
     
 

Κροατία: Το Ζάγκρεμπ δεν πρόκειται να αναμειχθεί στις εσωτερικές υποθέσεις της Βοσνίας, διαβεβαιώνει ο Κροάτης πρόεδρος Ι. Γιοσίποβιτς
Κόσοβο: Η αποστολή της ΕΕ στο Κόσοβο θα ανασυγκροτηθεί, δεν θα αποχωρήσει. Δημοσίευμα
Βουλγαρία: Ο πρόεδρος της χώρας Ρ. Πλέβνελιεφ χαιρέτισε την απόφαση της ΕΕ να χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση τη Χεζμπολάχ
Βουλγαρία: Οι βουλγαρικές αρχές αναζητούν δύο υπόπτους, υπήκοους Αυστραλίας και Καναδά για τη βομβιστική επίθεση στο Μπουργκάς
Αλβανία:ο Συνήγορος του Πολίτη, Ιγκλι Τοτοζάνι ζήτησε από τους Αλβανούς δραπέτες να παραδοθούν
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου