Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 19:17:13

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Βαλκάνια arrow Σλοβενία: Το κόμμα των συνταξιούχων συμβιβάστηκε για το φόρο ακίνητης περιουσίας
Σλοβενία: Το κόμμα των συνταξιούχων συμβιβάστηκε για το φόρο ακίνητης περιουσίας
Πηγή: Express.gr
 Η εκτελεστική επιτροπή του κόμματος Συνταξιούχων της Σλοβενίας (DeSUS) και κυβερνητικού εταίρου της πρωθυπουργού Αλένκα Μπράτουσεκ αποφάσισε σήμερα να αποδεχθεί μία συμβιβαστική πρόταση, σχετικά με την υιοθέτηση του επίμαχου φόρου για την ακίνητη περιουσία. Το θέμα είχε προκαλέσει τριγμούς την προηγούμενη εβδομάδα στον κυβερνητικό συνασπισμό, καθώς το DeSUS γνωστοποίησε την πρόθεσή του να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο, κάνοντας λόγο για υπερβολικά υψηλή φορολογική επιβάρυνση των πολιτών.

Σύμφωνα με τη συμβιβαστική πρόταση, που αποδέχθηκε το DeSUS, η φορολογική βάση των οικιστικών ακινήτων θα παραμείνει στο 80% της γενικευμένης αξίας του ακινήτου κατά το πρώτο έτος εφαρμογής του νόμου (το 2014), θα αυξηθεί στο 90% το 2015 και θα εφαρμοστεί στη συνολική αξία του ακινήτου το 2016.

Το DeSUS αρχικά αξίωνε την υιοθέτηση φορολογικής βάσης σε ποσοστό 60% της αξίας του ακινήτου για το 2014, 80% για το 2015 και 100% για το 2016.

Ο πρόεδρος του κόμματος των συνταξιούχων Καρλ Έριαβετς, εξερχόμενος της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής, δήλωσε ότι “η συμβιβαστική λύση ήταν κακή, όμως το κόμμα αποφάσισε να την αποδεχθεί, προκειμένου να διατηρηθεί η σταθερότητα της κυβέρνησης”.

“Στο όνομα αυτής τη σταθερότητας θα παρέχουμε πέντε ψήφους στο κακό αυτό νομοσχέδιο για την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας”, είπε ο κ.Έριαβετς, ο οποίος έχει εκφράσει την άποψη, ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να εξασφαλίσει με άλλα μέτρα τα έσοδα, που προβλέπεται ότι θα συλλέξει μέσω του νέου φόρου.

Ο πρόεδρος του DeSUS διευκρίνισε ακόμη ότι το κόμμα του κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση να μειώσει το φόρο κατά 50% για τους συνταξιούχους, οι οποίοι λαμβάνουν ειδικό επίδομα εισοδήματος.

Σημείωσε, τέλος, ότι η Σλοβενία θα κληθεί να υιοθετήσει ακόμη πιο σκληρά μέτρα, καθώς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) έχει διαμηνύσει ότι η χώρα έχει ανάγκη από μία μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού της συστήματος. “Μία νέα μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος σημαίνει μία νέα επίθεση στις συντάξεις, οι οποίες είναι ήδη πολύ χαμηλές”, είπε.

Το κοινοβούλιο της Σλοβενίας συνεδριάζει σήμερα για να αποφανθεί σχετικά με τη διαδικασία επικύρωσης του νομοσχεδίου, και συγκεκριμένα αν θα γίνει ταχεία προώθησή του (fast-track), ή θα γίνει αποδεκτή η πρόταση του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος SDS να πραγματοποιηθεί ολοκληρωμένη η διαδικασία, με τρίτη ανάγνωση του νομοσχεδίου. Το νομοσχέδιο θα πρέπει να ψηφιστεί από το σλοβενικό κοινοβούλιο πριν από το τέλος του έτους, καθώς αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για τους προϋπολογισμούς του 2014 και 2015, με τα εκτιμώμενα πρόσθετα έσοδα στα ταμεία του κράτους να αποτιμώνται σε 200 εκατ. ευρώ.


 
     
 

Κροατία: Το Ζάγκρεμπ δεν πρόκειται να αναμειχθεί στις εσωτερικές υποθέσεις της Βοσνίας, διαβεβαιώνει ο Κροάτης πρόεδρος Ι. Γιοσίποβιτς
Κόσοβο: Η αποστολή της ΕΕ στο Κόσοβο θα ανασυγκροτηθεί, δεν θα αποχωρήσει. Δημοσίευμα
Βουλγαρία: Ο πρόεδρος της χώρας Ρ. Πλέβνελιεφ χαιρέτισε την απόφαση της ΕΕ να χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση τη Χεζμπολάχ
Βουλγαρία: Οι βουλγαρικές αρχές αναζητούν δύο υπόπτους, υπήκοους Αυστραλίας και Καναδά για τη βομβιστική επίθεση στο Μπουργκάς
Αλβανία:ο Συνήγορος του Πολίτη, Ιγκλι Τοτοζάνι ζήτησε από τους Αλβανούς δραπέτες να παραδοθούν
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου