Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 17:19:28

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Βαλκάνια arrow Κόσοβο: Η αποστολή της ΕΕ στο Κόσοβο θα ανασυγκροτηθεί, δεν θα αποχωρήσει. Δημοσίευμα
Κόσοβο: Η αποστολή της ΕΕ στο Κόσοβο θα ανασυγκροτηθεί, δεν θα αποχωρήσει. Δημοσίευμα
Πηγή: ΑΠΕ  30/07/13-15:33

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) φέρονται να δηλώνουν πως παρ' όλες τις οικονομικές δυσκολίες “δεν υπάρχει βούληση για τερματισμό της παρουσίας της ευρωπαϊκής αποστολής στο Κόσοβο (EULEX), τον Ιούνιο του επόμενου έτους”.
Αντίθετα, σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ, υπάρχουν σχέδια ανασυγκρότησης και μείωσης των υπαλλήλων που στελεχώνουν την αποστολή.
“Θα υπάρξουν αλλαγές, αλλά δεν θα τερματιστεί η θητεία της αποστολής” δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, στην εφημερίδα “Τριμπούνα” της Πρίστινας.
Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας, η ομάδα των εισαγγελέων και όλων όσοι εμπλέκονται στην έρευνα για το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων στο Κόσοβο, που διεξάγεται στη βάση των όσων υποστηρίζει στη γνωστή έκθεσή του ο Ντικ Μάρτι, θα καταστούν ξεχωριστό σώμα.
Μέχρι στιγμής δεν είναι, ωστόσο, γνωστό εάν αυτό το τμήμα της ευρωπαϊκής αποστολής θα εργαστεί μόνο με τις πληροφορίες που είναι διαθέσιμες από την έκθεση του Ντικ Μάρτι ή εάν θα διευρύνει τη δράση του και θα εξελιχθεί σε ένα είδος δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου που έχουν διαπραχθεί στο Κόσοβο.
Η συγκεκριμένη ομάδα, μάλιστα, αναμένεται να παραμείνει υπό την εντολή της ΕΕ και να μην μετακυλήσει στα Ηνωμένα Έθνη, όπως έχει προταθεί από ορισμένους κύκλους.
Η υπόλοιπη αποστολή της ΕΕ στην περιοχή θα χωριστεί σε τρεις βραχίονες: ο ένας θα αφορά την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς και σε αυτόν θα συμμετέχουν οι εισαγγελείς και το υπόλοιπο δικαστικό σώμα της EULEX. Ο δεύτερος βραχίονας θα παρέχει συμβουλευτικό έργο και θα επιτηρεί τους κεντρικούς θεσμούς του Κοσόβου, ενώ ο τρίτος θα επικεντρωθεί στο βόρειο Κόσοβο και σε ζητήματα που σχετίζονται με τη συμφωνία που επετεύχθη, στις Βρυξέλλες, μεταξύ των πρωθυπουργών της Σερβίας και του Κοσόβου, Ίβιτσα Ντάτσιτς και Χασίμ Θάτσι αντίστοιχα.


 
     
 

Κροατία: Το Ζάγκρεμπ δεν πρόκειται να αναμειχθεί στις εσωτερικές υποθέσεις της Βοσνίας, διαβεβαιώνει ο Κροάτης πρόεδρος Ι. Γιοσίποβιτς
Κόσοβο: Η αποστολή της ΕΕ στο Κόσοβο θα ανασυγκροτηθεί, δεν θα αποχωρήσει. Δημοσίευμα
Βουλγαρία: Ο πρόεδρος της χώρας Ρ. Πλέβνελιεφ χαιρέτισε την απόφαση της ΕΕ να χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση τη Χεζμπολάχ
Βουλγαρία: Οι βουλγαρικές αρχές αναζητούν δύο υπόπτους, υπήκοους Αυστραλίας και Καναδά για τη βομβιστική επίθεση στο Μπουργκάς
Αλβανία:ο Συνήγορος του Πολίτη, Ιγκλι Τοτοζάνι ζήτησε από τους Αλβανούς δραπέτες να παραδοθούν
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου