Κυριακή, 21 Απριλίου 2019, 04:56:39

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Βαλκάνια arrow Βουλγαρία: Ο πρόεδρος της χώρας Ρ. Πλέβνελιεφ χαιρέτισε την απόφαση της ΕΕ να χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση τη Χεζμπολάχ
Βουλγαρία: Ο πρόεδρος της χώρας Ρ. Πλέβνελιεφ χαιρέτισε την απόφαση της ΕΕ να χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση τη Χεζμπολάχ
Πηγή: ΑΠΕ  23/07/13-14:53

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλέβνελιεφ χαιρέτισε την απόφαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ να εντάξουν το στρατιωτικό βραχίονα της οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων που καταρτίζει η Ένωση.
Ο κ. Πλέβνελιεφ ανέφερε ότι “η απόφαση είναι αποτέλεσμα των συντονισμένων προσπαθειών των κρατών – μελών της ΕΕ και των υπηρεσιών των συμμάχων μας για την υπεράσπιση της ασφάλειας των πολιτών”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της γραμματείας της βουλγαρικής προεδρίας.
“"Κανένας δεν πρέπει να υποτιμά την αποφασιστικότητα της ΕΕ να προστατεύσει την ασφάλεια των πολιτών και των επισκεπτών της. Η Ευρώπη έδειξε ότι είναι ασυμβίβαστη απέναντι σε οποιονδήποτε επιχειρεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια αθώων ανθρώπων στο έδαφός της” υπογράμμισε ο κ. Πλέβνελιεφ.
Η απόφαση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας, είναι ένα ισχυρό μήνυμα ότι η ΕΕ θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους θεσμούς του Λιβάνου και να στηρίζει τις δημοκρατικές διαδικασίες στη χώρα.
Η Βουλγαρική Εθνική Ραδιοφωνία (BNR) μετέδωσε επικαλούμενη πληροφορίες ότι στα βασικά επιχειρήματα υπέρ της απόφασης ήταν μεταξύ άλλων στοιχεία ότι η Χεζμπολάχ ήταν πίσω από τη βομβιστική επίθεση στη Βουλγαρία πέρσι το καλοκαίρι στην οποία έχασαν τη ζωή τους πέντε Ισραηλινοί τουρίστες και ο Βούλγαρος οδηγός.
Οι ΗΠΑ έδωσαν στη Βουλγαρία ανάλυση των εγγράφων ταυτότητας των συμμετεχόντων στην τρομοκρατική επίθεση στο Μπουργκάς που περιέχουν πρόσθετα στοιχεία, τα οποία οδηγούν στη Χεζμπολάχ, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Κριστιάν Βίγκενιν στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τη BNR.
Οι νέες πληροφορίες παρουσιάστηκαν στους Ευρωπαίους εταίρους στο τέλος Ιουνίου στη διάρκεια συνάντησης της ομάδας εργασίας που έπρεπε να αποφασίσει αν θα συμπεριληφθεί η Χεζμπολάχ στη “μαύρη λίστα” τρομοκρατικών οργανώσεων.
Ο κ. Βιγκένιν είπε ότι υπάρχουν νέες πληροφορίες από ακόμη δύο χώρες, οι οποίες όμως δεν παρουσιάστηκαν στη χθεσινή συνάντηση στις Βρυξέλλες.


 
     
 

Κροατία: Το Ζάγκρεμπ δεν πρόκειται να αναμειχθεί στις εσωτερικές υποθέσεις της Βοσνίας, διαβεβαιώνει ο Κροάτης πρόεδρος Ι. Γιοσίποβιτς
Κόσοβο: Η αποστολή της ΕΕ στο Κόσοβο θα ανασυγκροτηθεί, δεν θα αποχωρήσει. Δημοσίευμα
Βουλγαρία: Ο πρόεδρος της χώρας Ρ. Πλέβνελιεφ χαιρέτισε την απόφαση της ΕΕ να χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση τη Χεζμπολάχ
Βουλγαρία: Οι βουλγαρικές αρχές αναζητούν δύο υπόπτους, υπήκοους Αυστραλίας και Καναδά για τη βομβιστική επίθεση στο Μπουργκάς
Αλβανία:ο Συνήγορος του Πολίτη, Ιγκλι Τοτοζάνι ζήτησε από τους Αλβανούς δραπέτες να παραδοθούν
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου