Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019, 06:38:02

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Αγορές arrow Σε χαμηλό τριών εβδομάδων οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων
Σε χαμηλό τριών εβδομάδων οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων
Πηγή: Express.gr
Οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων ελληνικών ομολόγων υποχώρησαν σήμερα περισσότερο από μία ποσοστιαία μονάδα στο 8,15%, επίπεδο που είναι χαμηλό τριών εβδομάδων, μετά τη χθεσινή συμφωνία στο Eurogroup για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα.

Οι αγορές ομολόγων της Ευρωζώνης κινήθηκαν σήμερα προς όλες τις κατευθύνσεις, εν μέσω ενός συνδυασμού των πολιτικών ανησυχιών για τη Γαλλία, των στοιχείων που έδειξαν ενίσχυση της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη και της προόδου στις συζητήσεις για τη βοήθεια στην Ελλάδα.

Οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων γερμανικών ομολόγων - που βρίσκονται σε μεγάλη ζήτηση λόγω της έλλειψης που έχει δημιουργηθεί από το πρόγραμμα αγορών τίτλων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας - μειώθηκαν σε νέο χαμηλό επίπεδο ρεκόρ, με τους αναλυτές να δηλώνουν ότι οι επενδυτές τοποθετούν τα χρήματά τους σε ένα από τα ασφαλέστερα στοιχεία ενεργητικού της Ευρωζώνης πριν από τις γαλλικές εκλογές. Οι επενδυτές έχουν κλονισθεί από την προοπτική να σημειώσει η ακροδεξιά ηγέτης, Μαρίν Λεπέν, που είναι κατά του ευρώ, μία ακόμη πολιτική έκπληξη στην κούρσα για τη γαλλική προεδρία, καθώς χθεσινή δημοσκόπηση έδειξε ότι κλείνει την ψαλίδα με τους κεντρώους αντιπάλους της.

Η διαφορά μεταξύ των γαλλικών και των γερμανικών 2ετών ομολόγων ξεπέρασε τις 40 μονάδες βάσης (0,4 της ποσοστιαίας μονάδας) σήμερα και είναι η υψηλότερη από την κρίση χρέους του 2012. Η απόδοση των 10ετών γαλλικών ομολόγων αυξήθηκε περίπου 6 μονάδες βάσης στο 1,10%, ενώ και οι αποδόσεις των περισσότερων άλλων κρατικών τίτλων της Ευρωζώνης κινήθηκαν ανοδικά μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για την ανάπτυξη της Γαλλίας και της Γερμανίας. Η ενίσχυση της ανάπτυξης στηρίζει όσους στην ΕΚΤ υποστηρίζουν την απόσυρση της νομισματικής στήριξης, η οποία έχει οδηγήσει προς τα επάνω τις τιμές των χρηματοπιστωτικών περιουσιακών στοιχείων τα τελευταία χρόνια


 
     
 

Συνεχίζεται η πτώση τιμών σε Πετρέλαιο, Χρυσό και Ασήμι
Ισοτιμίες ΦΠΑ (Οκτώβριος 2013)
Κέρδη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας
Συνάλλαγμα: Τιμές 13-9-2013
Με πτώση προς τις 1.100 μονάδες έκλεισε το Χ.Α.
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου