Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 13:49:16

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Αγορές arrow Υποδοχή των καλύτερων «Εικονικών Επιχειρήσεων» στο Χ.Α.
Υποδοχή των καλύτερων «Εικονικών Επιχειρήσεων» στο Χ.Α.
Πηγή: Express.gr
Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε στη σημερινή τελετή έναρξης της συνεδρίασης τις καλύτερες «Εικονικές Επιχειρήσεις» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/ Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA Greece). Πιο συγκεκριμένα, φιλοξένησε τους μαθητές του 1ου γενικού λυκείου του Καλύμνου, του γυμνασίου Αλωνίων Πιερίας, τους μαθητές του λυκείου κολλεγίου Ψυχικού και τους μαθητές του Β' Αρσακείου λυκείου Ψυχικού, που διακρίθηκαν στον πανελλαδικό διαγωνισμό του προγράμματος «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση» παρουσιάζοντας τις δικές τους επιχειρήσεις.

Το παγκόσμιο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» πραγματοποιείται στα γυμνάσια και λύκεια της Ελλάδας τα τελευταία 11 χρόνια, από τον μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό «Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/ Junior Achievement Greece», υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Η ομάδα «Kalymnos Climbing Escape» είχε διακριθεί στον αντίστοιχο διαγωνισμό του 2015. Στον πανελλαδικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουνίου 2016, την 1η θέση κατέλαβε η ομάδα «Smileybin» από το γυμνάσιο Αλωνίων Πιερίας. Τη 2η θέση κατέλαβε η ομάδα «ΜΑPP» από το λύκειο του κολλεγίου Ψυχικού και την 3η θέση η ομάδα «Εpeikon» από το Β' Αρσάκειο λύκειο Ψυχικού.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης, συνεχάρη τους μαθητές, τους καθηγητές, καθώς και το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/ JA Greece, για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία και δήλωσε: «Το Χρηματιστήριο Αθηνών στηρίζει την επιχειρηματικότητα και την πρωτοβουλία του ΣΕΝ/JA Greece που εκπαιδεύει βιωματικά τους νέους σε αυτή.

Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας που υποδεχόμαστε σήμερα τους νέους που δοκιμάζονται στην ιδέα της επιχειρηματικότητας, ιδρύουν εικονικές εταιρίες, σχεδιάζουν προϊόντα και υπηρεσίες και κατάφεραν να καινοτομήσουν, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους.

Είναι σημαντική η πρωτοβουλία και για έναν επιπλέον λόγο: οι μαθητές τόλμησαν να αξιολογηθούν και να προβάλλουν δημόσια τις “επιχειρήσεις” τους. Είναι η ικανότητα να μπορεί να προβληθεί η αξία που έχει δημιουργηθεί με προσπάθεια, σε συνεργασία με τους συμμαθητές τους, αλλά και συνεργάτες εκτός σχολείου, τους εθελοντές. Αυτή η πρόκληση προς την εξωστρέφεια είναι σήμερα αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε.

Η προσπάθεια αυτή έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία, γιατί μπορεί να κινητοποιήσει και άλλους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα και να νιώσουν την ικανοποίηση της δημιουργίας πραγμάτων που έχουν αποδεκτή αξία διεθνώς».

Η πρόεδρος του ΣΕΝ/JA Greece, Λίτσα Παναγιωτοπούλου, δήλωσε: «Η προσπάθεια του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/ Junior Achievement Greece, είναι να εισάγει τα νέα παιδιά, μαθήτριες και μαθητές, στον σύγχρονο κόσμο των επιχειρήσεων, ώστε να κάνει όσο το δυνατόν ευκολότερη και γρηγορότερη την ενσωμάτωση και λειτουργία τους στο σύγχρονο περιβάλλον του 21ου αιώνα και να τους βοηθήσει και ενθαρρύνει στις αποφάσεις τους για την εξέλιξή τους. Η μοναδική αυτή σημερινή εκδήλωση, πρωτοπόρα και για το Χρηματιστήριο Αθηνών και για το ΣΕΝ/JA, η συνεργασία και συμμετοχή του Χρηματιστηρίου Αθηνών τους δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να μάθουν για έναν από τους βασικότερους μηχανισμούς λειτουργίας των σύγχρονων αγορών, εμπειρία που δεν αποκτάται τόσο εύκολα στις μαθητικές ηλικίες. Θα συμβάλλει ακόμη σημαντικά στην προσπάθειά μας, στο έργο του ΣΕΝ/JA Greece».


 
     
 

Συνεχίζεται η πτώση τιμών σε Πετρέλαιο, Χρυσό και Ασήμι
Ισοτιμίες ΦΠΑ (Οκτώβριος 2013)
Κέρδη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας
Συνάλλαγμα: Τιμές 13-9-2013
Με πτώση προς τις 1.100 μονάδες έκλεισε το Χ.Α.
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου