Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 21:07:37

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Αγορές arrow wallstreet-online.de: «Εφικτός ο διπλασιασμός του χρηματιστηριακού δείκτη της Αθήνας»
wallstreet-online.de: «Εφικτός ο διπλασιασμός του χρηματιστηριακού δείκτη της Αθήνας»
Πηγή: Express.gr
Ελλάδα: ένα βομβαρδισμένο και ξεχασμένο χρηματιστήριο ανακάμπτει, γράφει στην ιστοσελίδα της η γερμανική χρηματιστηριακή πύλη www.wallstreet-online.de με πάνω από 3 εκ. επισκέπτες μηνιαίως.

"Από το υψηλότερο επίπεδο του ελληνικού χρηματιστηριακού δείκτη στις 5.300 μονάδες το 2007 οι μετοχές έχασαν εν τω μεταξύ πάνω από το 90% της αξίας τους έως τις αρχές του 2016. Ασφαλώς και η οικονομία κατέρρευσε λόγω των δραστικών περικοπών και της αύξησης των φόρων. Υπήρξαν πολλές χρεοκοπίες επιχειρήσεων καθώς επίσης και δραστικές μειώσεις κερδών και με αυτά συνδέεται η αντίστοιχη διαδικασία συρρίκνωσης της οικονομίας.

Οι εταιρείες οι οποίες κατάφεραν να επιβιώσουν σε αυτή τη φάση θα βγουν ενισχυμένες από αυτήν την κρίση. Σε τελευταία ανάλυση απαλλάχτηκαν από τα βάρη και πολλές διαδικασίες περιορίστηκαν. Τα τελευταία οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας αποτελούν μια μικρή αχτίδα ελπίδας στον ορίζοντα. Φαίνεται πως η οικονομία βρήκε το έδαφος στο οποίο μπορεί να αναπτυχτεί σε μόνιμη βάση. Έστω και αν πρέπει ακόμα να αντιμετωπισθούν πολλά προβλήματα και να γίνουν δομικές μεταρρυθμίσεις η τάση είναι προφανώς προσανατολισμένη ανοδικά. Ο δείκτης του Αθηναϊκού χρηματιστηρίου "Athex Composite" φαίνεται πως δεν έχει διαμορφώσει μόνο ένα μακροπρόθεσμα σταθερό έδαφος, αλλά δείχνει πλέον σαφείς τάσεις ανάκαμψης. Αυτές οι τάσεις θα μπορούσαν σύντομα να ενισχυθούν ουσιαστικά εάν τα επόμενα οικονομικά στοιχεία παραμείνουν ανοδικά και αναμένεται και τα κέρδη των επιχειρήσεων να είναι ανοδικά. Ακόμα και διπλασιασμός του χρηματιστηριακού δείκτη βρίσκεται στην σφαίρα του εφικτού. Οι επενδυτές μπορούν μέσω του ETF "LYXOR UCITS ETF FTSE ATHEX LARGE CAP" (ISIN FR0010405431) να μπουν στην αγορά και να συμμετάσχουν στην άνοδο".

Πηγή: www.wallstreet-online.de


 
     
 

Συνεχίζεται η πτώση τιμών σε Πετρέλαιο, Χρυσό και Ασήμι
Ισοτιμίες ΦΠΑ (Οκτώβριος 2013)
Κέρδη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας
Συνάλλαγμα: Τιμές 13-9-2013
Με πτώση προς τις 1.100 μονάδες έκλεισε το Χ.Α.
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου