Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019, 12:30:42

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Αγορές arrow Στο μικροσκόπιο του ΙΕΑ οι μειώσεις παραγωγής πετρελαίου των μελών του ΟΠΕΚ
Στο μικροσκόπιο του ΙΕΑ οι μειώσεις παραγωγής πετρελαίου των μελών του ΟΠΕΚ
Πηγή: Express.gr
Οι παγκόσμιες αγορές πετρελαίου περιορίζονται σταδιακά καθώς αυξάνεται η ζήτηση ενώ οι επενδυτές αναμένουν να δουν εάν οι μειώσεις παραγωγής πετρελαίου που συμφώνησαν ο ΟΠΕΚ και άλλοι παραγωγοί θα εφαρμοστούν σύμφωνα με τα υποσχεθέντα, όπως ανέφερε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA).

Στη μηνιαία έκθεσή του για την αγορά πετρελαίου, ο IEA είπε ότι οι μειώσεις παραγωγής που ανακοινώθηκαν από τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) και 11 παραγωγούς εκτός του ΟΠΕΚ τον Νοέμβριο έχουν «εισέλθει στη δοκιμαστική τους περίοδο».

Ο ΟΠΕΚ συμφώνησε τον Νοέμβριο να μειώσει την παραγωγή κατά 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα στα 32,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα για τους πρώτους έξι μήνες του 2017, παράλληλα με μειώσεις κατά 558.000 βαρέλια την ημέρα από χώρες όπως η Ρωσία, το Ομάν και το Μεξικό.

«Είναι παρά πολύ νωρίς να δούμε ποιο επίπεδο συμμόρφωσης έχει επιτευχθεί», ανέφερε ο IEA. «Η αγορά αναμένει την έκβαση της συμφωνίας για την παραγωγή».

Στο μεταξύ, αυξάνεται η ζήτηση για τον μαύρο χρυσό. Ο IEA ανέφερε ότι η υψηλότερη κατανάλωση πετρελαίου την έχει οδηγήσει στο να αναβαθμίσει την εκτίμησή της για το ρυθμό αύξησης της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου τον τελευταίο χρόνο κατά 110.000 βαρέλια την ημέρα στο 1,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα. Η αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου ανήλθε στο υψηλό πενταετίας του 1,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα το 2015.

Σύμφωνα με τον ΙΕΑ, η αγορά πετρελαίου θα συνεχίσει να περιορίζεται, σταθεροποιώντας τις τιμές και μειώνοντας τα αποθέματα, εάν ο ΟΠΕΚ και οι άλλες χώρες εκτός του Οργανισμού καταφέρουν να κρατήσουν την παραγωγή τους κοντά στα υποσχεθέντα όρια.


 
     
 

Συνεχίζεται η πτώση τιμών σε Πετρέλαιο, Χρυσό και Ασήμι
Ισοτιμίες ΦΠΑ (Οκτώβριος 2013)
Κέρδη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας
Συνάλλαγμα: Τιμές 13-9-2013
Με πτώση προς τις 1.100 μονάδες έκλεισε το Χ.Α.
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου