Κυριακή, 21 Απριλίου 2019, 11:28:51

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Αγορές arrow Σε υψηλά 11 μηνών σκαρφάλωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές
Σε υψηλά 11 μηνών σκαρφάλωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές
Πηγή: Express.gr
Σε υψηλό 11 μηνών σκαρφάλωσαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές εν μέσω εικασιών για συγχωνεύσεις και εξαγορές, ενώ τερματίστηκε το ράλι του δολαρίου καθώς οι επενδυτές προσπαθούσαν να προσαρμόσουν τα χαρτοφυλάκιά τους για να διαχειριστούν τις αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων που επίκεινται νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI, που παρακολουθεί μετοχές σε 46 χώρες, σημείωσε νωρίτερα άνοδο κατά 0,18%. Ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,7% αφού ανήλθε σε υψηλό έτους εν μέσω θετικών προοπτικών για τις εξαγωγές λόγω της υποχώρησης του γεν.

Οι παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές καταγράφουν διακυμάνσεις μετά τη συνεδρίαση της αμερικανικής Federal Reserve την Τετάρτη, όπου η κεντρική τράπεζα της χώρας αύξησε τα επιτόκια για πρώτη φορά εδώ και ένα χρόνο ενώ προέβλεψε τρεις ακόμα αυξήσεις επιτοκίων στις ΗΠΑ την επόμενη χρονιά.

Ο δείκτης δολαρίου, που αποτυπώνει την αξία του αμερικανικού νομίσματος έναντι ενός καλαθιού βασικών νομισμάτων, διαμορφώθηκε νωρίτερα στο 102,970 καταγράφοντας πτώση 0,5%. Χθες, ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 14 ετών, στο 103,560.

Μικρή άνοδο 0,16% κατέγραφαν οι ευρωπαϊκές μετοχές. Οι εικασίες για εξαγορές και συγχωνεύσεις που κυκλοφόρησαν αναφορικά με τη φαρμακευτική Actelion και την ασφαλιστική Generali βοήθησαν τον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600 να καταγράψει νωρίτερα υψηλό 11 μηνών. Αναλυτές και χρηματιστές είπαν ότι οι προοπτικές για την ευρωπαϊκή χρηματιστηριακή αγορά παραμένουν γενικώς θετικές μεσοπρόθεσμα, με τους βασικούς δείκτες πιθανόν να ανέλθουν σε νέα υψηλά επίπεδα.


 
     
 

Συνεχίζεται η πτώση τιμών σε Πετρέλαιο, Χρυσό και Ασήμι
Ισοτιμίες ΦΠΑ (Οκτώβριος 2013)
Κέρδη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας
Συνάλλαγμα: Τιμές 13-9-2013
Με πτώση προς τις 1.100 μονάδες έκλεισε το Χ.Α.
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου