Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 13:24:35

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Αγορές arrow Σε χαμηλά του 2003 η ισοτιμία Ευρώ - Δολαρίου, μετά τις κινήσεις της Fed
Σε χαμηλά του 2003 η ισοτιμία Ευρώ - Δολαρίου, μετά τις κινήσεις της Fed
Πηγή: Express.gr
Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 14 ετών υποχώρησε σήμερα το ευρώ, σημειώνοντας απώλειες άνω του 1%, με το αμερικανικό νόμισμα να κινείται ανοδικά. Η υποχώρηση του ενιαίου νομίσματος κάτω από τα χαμηλά επίπεδα του 2015 σημειώνεται αφού η αμερικανική κεντρική τράπεζα Federal Reserve άφησε χθες να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια γρηγορότερα το 2017 σε σχέση με ό,τι ανέμεναν οι επενδυτές. Στις 18:50 ώρα Ελλάδας, το ευρώ σημείωσε πτώση 1,6%, υποχωρώντας σε νέο χαμηλό στο 1,0367 δολάριο. Στις 19:42 το βράδυ της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου, το ευρώ σημείωνε πτώση 1,31% στα 1,0398 με το δολάριο. Πολλοί επενδυτές πιστεύουν ότι το δολάριο μπορεί να κερδίσει ακόμη 3% έως το τέλος του άρθρου, πλησιάζοντας την απόλυτη ισοτιμία (1:1) με το Ευρώ.

Το αμερικανικό νόμισμα σημείωσε νωρίτερα άνοδο 1,3% έναντι ενός καλαθιού βασικών νομισμάτων, στο υψηλό 14 ετών του 103,16. Έναντι του γεν, ενισχύθηκε κατά 1,5% στα 118,66 γεν, στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Φεβρουάριο.

Την Τετάρτη η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ έπραξε το αναμενόμενο, προχωρώντας στην πρώτη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων εδώ και εννέα χρόνια. Η Fed επέλεξε να προχωρήσει σε αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης, με αποτέλεσμα το βασικό επιτόκιο των ΗΠΑ να διαμορφώνεται πλέον, στο επίπεδο του 0,25%-0,5%, σε μία κίνηση πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις προβλέψεις των αναλυτών, όμως άφησε να εννοηθεί ότι θα προχωρήσεις σε ακόμη 3 αυξήσεις το

Η κίνηση της Fed αποτελεί μία σαφή ένδειξη ότι η τράπεζα πιστεύει ότι η αμερικανική οικονομία έχει εισέλθει, πιθανώς ανεπιστρεπτί, σε αναπτυξιακή πορεία και κυρίως ότι η αγορά εργασίας της χώρας έχει κατορθώσει να ανακάμψει με σταθερό ρυθμό.

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της τράπεζας η απόφαση ήταν ομόφωνη, ενώ η Fed φροντίζει να τονίσει ότι η νομισματική πολιτική θα καταστεί περισσότερο «σφιχτή» με σταδιακό ρυθμό, γεγονός που μάλλον στέλνει το μήνυμα στις αγορές ότι θα υπάρξουν και νέες αυξήσεις επιτοκίων εντός του επόμενου έτους.


 
     
 

Συνεχίζεται η πτώση τιμών σε Πετρέλαιο, Χρυσό και Ασήμι
Ισοτιμίες ΦΠΑ (Οκτώβριος 2013)
Κέρδη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας
Συνάλλαγμα: Τιμές 13-9-2013
Με πτώση προς τις 1.100 μονάδες έκλεισε το Χ.Α.
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου