Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 00:16:07

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Αγορές arrow Συνεργασία ΟΠΕΚ με παραγωγούς πετρελαίου για αποκατάσταση της σταθερότητας στην αγορά
Συνεργασία ΟΠΕΚ με παραγωγούς πετρελαίου για αποκατάσταση της σταθερότητας στην αγορά
Πηγή: Express.gr
Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) προσπαθεί να δημιουργήσει μια πλατφόρμα συνεργασίας για τον ΟΠΕΚ και τους παραγωγούς που δεν είναι μέλη του προκειμένου να αποκαταστήσει τη σταθερότητα στην αγορά, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Μοχάμεντ Μπαρκίντο.

Η δραματική μείωση της τιμής του πετρελαίου από τα μέσα του 2014 έχει οδηγήσει σε τεράστια συρρίκνωση των επενδύσεων στον κλάδο που «ξεπερνά τα 300 δισεκ. δολάρια το 2015 και το 2016», δήλωσε ο Μπαρκίντο σε εκδήλωση του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών στην Ουάσινγκτον.

Οι υπουργοί του ΟΠΕΚ αποφάσισαν ότι είναι ώρα για δράση, δήλωσε ο Μπαρκίντο.

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες, ο ΟΠΕΚ και οι παραγωγοί εκτός του οργανισμού, με επικεφαλής τη Ρωσία, συμφώνησαν στη Βιέννη να μειώσουν την παραγωγή κατά σχεδόν 1,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα, ξεκινώντας από την 1η Ιανουαρίου και για μια περίοδο έξι μηνών. Η κίνηση αυτή ενίσχυσε άμεσα τις διεθνείς τιμές πετρελαίου.

«Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό ανάμεσα σε εμάς και σε χώρες εκτός του ΟΠΕΚ. 'Αρα το επίπεδο δέσμευσης που είδαμε στη Βιέννη ήταν άνευ προηγουμένου», δήλωσε ο Μπαρκίντο.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ είπε ότι επιθυμεί να ενδυναμωθεί ο διάλογος μεταξύ του ΟΠΕΚ και των ΗΠΑ, που αποτελούν σημαντικό εισαγωγέα του πετρελαίου που παράγει το καρτέλ και έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς αργού στον κόσμο.


 
     
 

Συνεχίζεται η πτώση τιμών σε Πετρέλαιο, Χρυσό και Ασήμι
Ισοτιμίες ΦΠΑ (Οκτώβριος 2013)
Κέρδη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας
Συνάλλαγμα: Τιμές 13-9-2013
Με πτώση προς τις 1.100 μονάδες έκλεισε το Χ.Α.
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου