Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 03:52:44

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Αγορές arrow Ανοδος 10% στις τιμές του πετρελαίου μετά τη συμφωνία ΟΠΕΚ - Ρωσίας
Ανοδος 10% στις τιμές του πετρελαίου μετά τη συμφωνία ΟΠΕΚ - Ρωσίας
Πηγή: Express.gr
Οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 αύξηση μεγαλύτερη του 10% μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας, για τη μείωση της προσφοράς πετρελαίου στη διεθνή αγορά, ώστε ν' αυξηθούν οι τιμές. Ωστόσο, οι αναλυτές προειδοποιούν για το ενδεχόμενο της συνέχισης μείωσης των τιμών, καθώς άλλες χώρες που παράγουν πετρέλαιο μπορούν να καλύψουν τη μείωση της παραγωγής που συμφωνήθηκε από τον ΟΠΕΚ και τη Ρωσία.

Ο ΟΠΕΚ συμφώνησε χθες για την πρώτη μείωση των τιμών από το 2008, μετά την κίνηση της Σαουδικής Αραβίας, ν' αποσύρει την απαίτησή της για μείωση της παραγωγής πετρελαίου από το Ιράν. Παράλληλα, η συμφωνία συμπεριλαμβάνει και τη συντονισμένη προσπάθεια της Ρωσίας για τη μείωση της παραγωγής, μετά από 15 χρόνια.

Η συμφωνία προβλέπει τη μείωση της ημερήσιας παραγωγής κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια, για τις χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ, ενώ επιπρόσθετη περικοπή 0,6 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου ημερησίως θα γίνει από τις χώρες μη μέλη του ΟΠΕΚ.

Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent, διεθνούς προέλευσης αυξήθηκαν κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 12% στα 52,31 δολάρια το βαρέλι, έναντι τιμής χαμηλότερης των 50 δολαρίων χθες.


 
     
 

Συνεχίζεται η πτώση τιμών σε Πετρέλαιο, Χρυσό και Ασήμι
Ισοτιμίες ΦΠΑ (Οκτώβριος 2013)
Κέρδη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας
Συνάλλαγμα: Τιμές 13-9-2013
Με πτώση προς τις 1.100 μονάδες έκλεισε το Χ.Α.
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου