Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 23:14:22

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Αγορές arrow Υυποχώρησαν οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων
Υυποχώρησαν οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων
Πηγή: Express.gr
 Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου υποχώρησαν σήμερα 22 μονάδες βάσης (0,22 της ποσοστιαίας μονάδας) στο 6,82%, εν μέσω θετικών ειδήσεων σχετικά με την πιθανή ελάφρυνση του χρέους της χώρας, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters. Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε χθες ότι οι Ευρωπαίοι δανειστές της Ελλάδας πρέπει να είναι «ρεαλιστές» στους δημοσιονομικούς στόχους που θα θέσουν για την Ελλάδα μετά το 2018, υποδηλώνοντας ότι είναι πιθανόν να χαλαρώσουν οι σημερινοί δημοσιονομικοί στόχοι, σημειώνει το δημοσίευμα.

Η απόδοση των 10ετών γερμανικών ομολόγων (bunds) μειώθηκε κατά 4 μονάδες βάσης στις αρχές της διαπραγμάτευσης, αλλά η μείωση περιορίσθηκε μετά την απότομη άνοδο των τιμών του πετρελαίου, πριν από τη σύνοδο του ΟΠΕΚ. Στα μέσα της συνεδρίασης, η απόδοση των bunds διαμορφωνόταν στο 0,22%, σημειώνοντας πτώση μόλις κατά μία μονάδα βάσης.

Οι αποδόσεις των περισσότερων κρατικών τίτλων της Ευρωζώνης υποχώρησαν από 2 έως 5 μονάδες βάσης, με τη μεγαλύτερη πτώση να καταγράφει η απόδοση των γαλλικών 10ετών ομολόγων, η οποία μειώθηκε κατά 5 μονάδες βάσης στο 0,67%. Σύμφωνα με το Reuters, οι αποδόσεις μειώθηκαν λόγω των προσδοκιών ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα παρέμβει με αγορές ιταλικών τίτλων, εφόσον το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που θα γίνει την Κυριακή στη χώρα είναι αρνητικό για τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι.

Στις αποδόσεις των 10ετών ευρωομολόγων διαμορφώνεται η εξής εικόνα: Ιταλία 2,00%, Γαλλία 0,71%, Ισπανία 1,55%, Πορτογαλία 3,61%, Ιρλανδία 0,84%, Γερμανία 0,23% και Κύπρος 3,45%.

Τα ιταλικά και αυστριακά κρατικά ομόλογα κάλυψαν τις απώλειες που είχαν αυτή την εβδομάδα, πριν από τις εκλογές που θα γίνουν την Κυριακή και στις δύο χώρες. Οι Αυστριακοί θα ψηφίσουν για Πρόεδρο σε επαναληπτικές εκλογές, από τις οποίες μπορεί να προκύψει ο πρώτος ακροδεξιός αρχηγός κράτους στην ΕΕ. 


 
     
 

Συνεχίζεται η πτώση τιμών σε Πετρέλαιο, Χρυσό και Ασήμι
Ισοτιμίες ΦΠΑ (Οκτώβριος 2013)
Κέρδη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας
Συνάλλαγμα: Τιμές 13-9-2013
Με πτώση προς τις 1.100 μονάδες έκλεισε το Χ.Α.
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου