Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 17:48:11

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Αγορές arrow Συνδερίαση των μελών του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου
Συνδερίαση των μελών του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου
Πηγή: Express.gr
Στη Βιέννη συναντώνται σήμερα τα μέλη του ΟΠΕΚ, προκειμένου να συζητήσουν μια συμφωνία που θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου και θα αυξήσει την τιμή του αργού, με το Ιράν και το Ιράκ να αντιστέκονται στις πιέσεις της Σαουδικής Αραβίας να υιοθετήσουν στο σύνολό τους τις όποιες μειώσεις.

Η ανεπίσημη συνάντηση των υπουργών από τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) ξεκίνησε στις 09:00 ώρα Ελλάδας σε ξενοδοχείο της Βιέννης, με την επίσημη συνεδρίαση να έχει προγραμματιστεί στα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚ στις 11:00 ώρα Ελλάδας.

«Σήμερα θα υπάρξει συμφωνία», δήλωσε απεσταλμένος του Ιράκ προσερχόμενος στο ξενοδοχείο.

«Είμαι αισιόδοξος», δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου Μπιτζάν Ζανγκανέχ, προσθέτοντας ότι δεν έχει υπάρξει αίτημα προς το Ιράν για μείωση της παραγωγής του.

Χθες, το Ιράν απέστειλε επιστολή στον ΟΠΕΚ λέγοντας ότι επιθυμεί η Σαουδική Αραβία να μειώσει την παραγωγή της έως και 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα, πολύ περισσότερο από όσο είναι πρόθυμο να προσφέρει το Ριάντ, δήλωσαν στο Reuters πηγές που είδαν την επιστολή.

Ο 14μελής οργανισμός, που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου, κατέληξε σε προκαταρκτική συμφωνία στο Αλγέρι τον Σεπτέμβριο να περιορίσει την παραγωγή στα 32,5-33 εκατ. βαρέλια την ημέρα, συγκριτικά με τα 33,64 εκατ. βαρέλια την ήμερα που είναι η παραγωγή αυτή τη στιγμή, για να ενισχύσει τις τιμές του αργού, οι οποίες έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ από τα μέσα του 2014.
 


 
     
 

Συνεχίζεται η πτώση τιμών σε Πετρέλαιο, Χρυσό και Ασήμι
Ισοτιμίες ΦΠΑ (Οκτώβριος 2013)
Κέρδη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας
Συνάλλαγμα: Τιμές 13-9-2013
Με πτώση προς τις 1.100 μονάδες έκλεισε το Χ.Α.
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου