Σάββατο, 20 Απριλίου 2019, 05:51:49

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Αγορές arrow Fitch: Νίκες λαϊκιστών ίσως οδηγήσουν σε υποβάθμιση
Fitch: Νίκες λαϊκιστών ίσως οδηγήσουν σε υποβάθμιση
Πηγή: Express.gr
Τυχόν εκλογικές νίκες λαϊκιστικών κομμάτων θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας κρατών μελών της ευρωζώνης, προειδοποίησε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings, στέλνοντας ένα μήνυμα που αφορά ιδιαίτερα την Ιταλία και τη Γαλλία.

«Οι χώρες οι οποίες γίνονται πιο κλειστές στο διεθνές εμπόριο κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν ασθενέστερους ρυθμούς ανάπτυξης μεσοπρόθεσμα», ανέφερε ο Φιτς σε μια ανακοίνωσή του για την άνοδο των λαϊκιστικών πολιτικών.

«Για χώρες οι οποίες έχουν υψηλό βαθμό διεθνούς ολοκλήρωσης, όπως αυτές που συμμετέχουν σε μια νομισματική ένωση, θα μπορούσαν να υπάρξουν πολύ υψηλά οικονομικά και χρηματοπιστωτικά κόστη που συνδέονται με μια λαϊκιστική μεταβολή του status quo. Υπό αυτές τις περιστάσεις, θα ήταν πιθανές υποβαθμίσεις του αξιόχρεου», εξήγησε ο οίκος.

Στο κείμενο του Φιτς δεν κατονομάζονται οι χώρες οι οποίες διατρέχουν τέτοιο κίνδυνο. Ωστόσο, η δημοσιοποίησή του καταγράφεται καθώς η Ιταλία οδεύει προς ένα δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος τον επόμενο μήνα, που εκτιμάται πως μπορεί να πυροδοτήσει την προκήρυξη πρόωρων εκλογών σε περίπτωση ήττας της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι και του Δημοκρατικού Κόμματος (PD).

Στο μεταξύ η Γαλλία οδεύει προς τις προεδρικές εκλογές του Απριλίου και του Μαΐου εν μέσω της ανόδου του ακροδεξιού, αντιευρωπαϊκού κόμματος Εθνικό Μέτωπο (FN) της Μαρίν Λεπέν.

Η αξιολόγηση του Φιτς σήμερα για την Ιταλία τοποθετεί το αξιόχρεο της χώρας στη βαθμίδα BBB+ με αρνητική προοπτική. Η Γαλλία αξιολογείται από τον ίδιο οίκο στη βαθμίδα AA με σταθερή προοπτική.


 
     
 

Συνεχίζεται η πτώση τιμών σε Πετρέλαιο, Χρυσό και Ασήμι
Ισοτιμίες ΦΠΑ (Οκτώβριος 2013)
Κέρδη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας
Συνάλλαγμα: Τιμές 13-9-2013
Με πτώση προς τις 1.100 μονάδες έκλεισε το Χ.Α.
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου