Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 20:50:07

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Αγορές arrow Bloomberg: Η εκλογή Τραμπ πιθανόν να απαλλάξει από πρόσθετες αυξήσεις κεφαλαίων
Bloomberg: Η εκλογή Τραμπ πιθανόν να απαλλάξει από πρόσθετες αυξήσεις κεφαλαίων
Πηγή: Express.gr
 Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική προεδρία είναι πιθανόν να επιτρέψει στις τράπεζες να μην υποστούν τις πλήρεις συνέπειες που θα είχαν οι νέοι κανόνες της Επιτροπής Βασιλείας στην αύξηση των υποχρεωτικών κεφαλαίων τους, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Η επιρροή του Τραμπ, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της κατάργησης των ρυθμιστικών περιορισμών για τις αμερικανικές τράπεζες, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ακόμη εμπόδιο στις εργασίες της Επιτροπής Βασιλείας. Εάν o Τραμπ καθυστερήσει την εφαρμογή των νέων κανόνων της Επιτροπής, σχετικά με τον τρόπο που πρέπει οι τράπεζες να υπολογίζουν τον κίνδυνο του ενεργητικού τους, ή τους αγνοήσει, η Ευρώπη θα μπορούσε να ακολουθήσει, σημειώνει το δημοσίευμα.

«Θεωρώ ότι πριν ακόμη εκλεγεί ο Τραμπ, (οι προτάσεις) της Επιτροπής της Βασιλείας (για τους τραπεζικούς κανόνες) επρόκειτο να χαλαρώσουν σημαντικά. Και τώρα, με τον Τραμπ, θεωρώ ότι το όλο πράγμα πρόκειται να γίνει περισσότερο μία συμβολική άσκηση», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Scope Ratings για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα Σαμ Θίοντορ προσθέτοντας ότι η ανάμνηση της κρίσης σβήνει και «υπάρχουν όλα τα συστατικά για να συνεχισθεί η αντίδραση κατά της ρύθμισης».

Η εκλογή Τραμπ έρχεται σε μία κρίσιμη συγκυρία στη συζήτηση που γίνεται στην Επιτροπή Βασιλείας, η οποία άναψε φέτος εν μέσω μίας μεγάλης εκστρατείας πίεσης από τον τραπεζικό κλάδο για τη χαλάρωση των νέων κανόνων (που πρότεινε η Επιτροπή Βασιλείας) σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού του πιστωτικού και λειτουργικού κινδύνου καθώς και του κινδύνου αγοράς για τον καθορισμό των υποχρεωτικών κεφαλαίων τους. 
     
 

Συνεχίζεται η πτώση τιμών σε Πετρέλαιο, Χρυσό και Ασήμι
Ισοτιμίες ΦΠΑ (Οκτώβριος 2013)
Κέρδη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας
Συνάλλαγμα: Τιμές 13-9-2013
Με πτώση προς τις 1.100 μονάδες έκλεισε το Χ.Α.
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου