Κυριακή, 21 Απριλίου 2019, 23:58:15

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Αγορές arrow Ανοδος στις αγορές μετά τη μείωση των επιτοκίων στην Κίνα
Ανοδος στις αγορές μετά τη μείωση των επιτοκίων στην Κίνα
Πηγή: Express.gr
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, το πετρέλαιο και το δολάριο ενίσχυσαν τα κέρδη τους μετά τη μείωση από την κινεζική κεντρική τράπεζα των επιτοκίων της και των υποχρεωτικών διαθεσίμων των τραπεζών, με στόχο τη στήριξη της οικονομίας της χώρας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst αυξάνεται 4%, ανακτώντας το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών που είχε από τη χθεσινή πτώση του κατά 5%. Οι τιμές του αμερικανικού πετρελαίου και του μπρεντ αυξάνονται σχεδόν 3%, αλλά παραμένουν κοντά στα χαμηλά επίπεδα 6,5 ετών. Η τιμή του αμερικανικού αργού ανέρχεται στα 39,3 δολάρια το βαρέλι και του μπρεντ στα 44 δολάρια. Ο δείκτης της ισοτιμίας του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων αυξήθηκε 0,7%. 

Η κινεζική κεντρική τράπεζα έκοψε το βασικό επιτόκιο χορηγήσεων - για πέμπτη φορά από τον Νοέμβριο - και μείωσε παράλληλα το ποσό των υποχρεωτικών διαθεσίμων που πρέπει να τηρούν οι τράπεζες, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg. Eντείνει, έτσι, η κεντρική τράπεζα τις προσπάθειές της να περιορίσει τη μεγάλη πτώση της χρηματιστηριακής αγοράς και το βάθεμα της οικονομικής επιβράδυνσης.

Το επιτόκιο χορηγήσεων για ένα έτος μειώνεται κατά 25 μονάδες βάσης (ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας) στο 4,6% από αύριο, ανακοίνωσε η κινεζική κεντρική τράπεζα στον ιστότοπό της. Το επιτόκιο καταθέσεων για ένα έτος θα μειωθεί κατά 25 μονάδες βάσης στο 1,75%. Η επιτάχυνση της νομισματικής χαλάρωσης υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα των αρμόδιων παραγόντων να επιτευχθεί ο στόχος του Κινέζου πρωθυπουργού Λι Κεκιάνγκ για ρυθμό ανάπτυξης περίπου 7% το 2015.

Ο κίνδυνος κεφαλαιακών εκροών και περιορισμού της ρευστότητας μετά την υποτίμηση από την Κίνα του γουάν στις 11 Αυγούστου, τα ασθενέστερα από τις προβλέψεις οικονομικά στοιχεία και η νέα εξασθένηση της χρηματιστηριακής αγοράς αύξησαν την πίεση για περαιτέρω νομισματική στήριξη της οικονομίας.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε στις 11 Αυγούστου ότι θα δώσει μεγαλύτερη δυνατότητα στις αγορές να καθορίζουν την ισοτιμία του γουάν, κάτι που ενθάρρυνε τη μεγαλύτερη υποτίμηση του νομίσματος εδώ και δύο δεκαετίες και απειλεί να προκαλέσει εκροές κεφαλαίων. Μετά την κίνηση αυτή, η κεντρική τράπεζα παρενέβη για να περιορίσει τις ζημιές.

Οι κίνδυνοι αποπληθωρισμού, η υπερβάλλουσα παραγωγική δυναμικότητα και ένα υψηλό χρέος, σκεπάζουν με νέφος την κινεζική οικονομία, η οποία προβλέπεται να σημειώσει τη βραδύτερη ανάπτυξη από το 1990. Η βιομηχανική παραγωγή, οι επενδύσεις και οι λιανικές πωλήσεις της Κίνας τον Ιούλιο ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.


 
     
 

Συνεχίζεται η πτώση τιμών σε Πετρέλαιο, Χρυσό και Ασήμι
Ισοτιμίες ΦΠΑ (Οκτώβριος 2013)
Κέρδη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας
Συνάλλαγμα: Τιμές 13-9-2013
Με πτώση προς τις 1.100 μονάδες έκλεισε το Χ.Α.
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου