Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 18:42:55

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow Αγορές arrow Συνεχίζεται η πτώση τιμών σε Πετρέλαιο, Χρυσό και Ασήμι
Συνεχίζεται η πτώση τιμών σε Πετρέλαιο, Χρυσό και Ασήμι
Πηγή: Express.gr
Συνεχίζεται και σήμερα Πέμπτη 6-11-2014 η πτώση στις τιμές εμπορευμάτων, με το χρυσό να βρίσκεται πλέον στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών και το πετρέλαιο σε χαμηλά τριών ετών. Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2010 υποχώρησε την Τετάρτη η τιμή του Χρυσού ενώ μεγάλη πτώση άνω του 5% σημείωσε και ο άργυρος. Ειδικότερα, τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου του χρυσού υποχωρούν την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου κατά 0,12% με τιμή στα 1.144,30 δολάρια ανά ουγγιά, από 1.145,70 δολ. που έκλεισε την Τετάρτη, ενώ έφθασε έως κατά τα 1.137,10 δολ. Τ

Τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου αργού πετρελαίου εμφανίζουν σήμερα μικρή πτώση κατά 0,11% με τιμή στα 78,59 δολάρια ανά βαρέλι, μετά από άνοδο κατά 1,9% στη χθεσινή συνεδρίαση. Το συμβόλαιο Brent παράδοσης Δεκεμβρίου στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου καταγράφει πτώση κατά 0,25% στα 82,74 δολάρια.  Υπενθυμίζεται ότι προχθές έγινε γνωστό ότι κρατική εταιρεία πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, η Saudi Aramco μείωσε την τιμή κατά 10 σεντς χαμηλότερα σε σχέση με τα συμβόλαια αναφοράς της Μέσης Ανατολής, ώστε το πετρέλαιο της να γίνει πιο ανταγωνιστικό στην αμερικανική αγορά.  Η πτώση στις τιμές του πετρελαίου υπερβαίνει το 20% φέτος.

Εκτός από το πετρέλαιο και τον χρυσό, άσχημη είναι η κατάσταση και με το ασήμι. «Ο χρυσός είναι υπερτιμημένος σε σχέση με το ασήμι, επισημαίνει ο Yoni Jacobs, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στην Chart Prophet Capital. «Μοιάζει ο χρυσός ότι θα μπορούσε να πέσει περισσότερο. Οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι δεν είναι μια καλή επένδυση, όταν οι αγορές μετοχών ανεβαίνουν και καθώς το δολάριο γίνεται όλο και ισχυρότερο.»

Το δολάριο αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 5 ετών  χθες έναντι ενός καλαθιού από 10 νομίσματα και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (FED) κινείται πιο κοντά στην αύξηση των επιτοκίων.
«Έρχεται περισσότερος πόνος για τον χρυσό», αναφέρει ο Graham Leighton, που είναι trader της Marex Spectron στη Νέα Υόρκη. «Δεν είναι απαραίτητο ότι πρόκειται να συμβεί άμεσα, αλλά αυτή είναι σίγουρα η τάση».

Τα συμβόλαια του χρυσού για παράδοση Δεκεμβρίου υποχωρούσε κατά 0,2% στα 1.143,60 δολ. η ουγγιά στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, μετά τη χθεσινή πτώση που άγγιξε τα 1.137,10 δολ, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2010. Το συμβόλαιο Δεκεμβρίου στο Ασήμι  υποχωρούσε την Πέμπτη κατά 1% στα 15,29 δολ. η ουγγιά, μετά την επίτευξη των 15,12 δολαρίων χθες, τιμή που είναι χαμηλότερη από τον Φεβρουάριο του 2010.

Το Ασήμι έχει ξεπεράσει σε πτώση το χρυσό από το τέλος του 2012, υποχωρώντας  κατά 49% μέχρι χθες, ενώ ο χρυσός υποχωρούσε κατά 32%.


 
     
 

Συνεχίζεται η πτώση τιμών σε Πετρέλαιο, Χρυσό και Ασήμι
Ισοτιμίες ΦΠΑ (Οκτώβριος 2013)
Κέρδη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας
Συνάλλαγμα: Τιμές 13-9-2013
Με πτώση προς τις 1.100 μονάδες έκλεισε το Χ.Α.
 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου