Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, 22:54:39

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow EXPRESS YOURSELF arrow Τουριστικές διαδρομές στη Πίνδο
Τουριστικές διαδρομές στη Πίνδο
'Απειρες τουριστικές διαδρομές μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού για κάθε επισκέπτη προσφέρει η Πίνδος, η οποία είναι αναμφισβήτητα από τα ομορφότερα φυσικά στολίδια της χώρας. Επιβλητικό και πανέμορφο τοπίο, με το πλουσιότερο δάσος σε έλατα και τον Αχελώο ποταμό να κυλά ανάμεσά τους. Λόγω του υπέροχου κλίματος και της ποικιλίας του τοπίου, η περιοχή προσφέρει άπειρες ευκαιρίες για αυτούς που αγαπούν το φυσικό περιβάλλον και για εκείνους που ενδιαφέρονται για υπαίθρια αθλήματα.

    Σύμφωνα με στοιχεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων, δραστηριότητες όπως το ψάρεμα, το κυνήγι, η ορεινή ποδηλασία, η πεζοπορία, η ορειβασία, το πέταγμα με ανεμόπτερο, η ιππασία, η τοξοβολία, το ράφτινγκ και το σκι κατά τους χειμερινούς μήνες, δεν είναι παρά μερικές από τις ευκαιρίες που προσφέρει η περιοχή της Πίνδου. Ξεκινώντας από τα Τρίκαλα και ανεβαίνοντας προς την Πίνδο συναντάμε την Πύλη στα ριζά της. Συνεχίζοντας από την Πύλη προς τα βόρεια, μέσα από ένα καταπράσινο τοπίο μοναδικής ομορφιάς βρίσκουμε τα πρώτα χωριά, για να φτάσουμε στα φημισμένα Περτουλιώτικα λιβάδια. Ακολουθώντας διάφορες διαδρομές συναντάμε διάσπαρτα ήσυχα μικρά χωριά, όπου φαίνεται να έχει σταματήσει ο χρόνος. Στο χωριό Κρανιά βρίσκεται ο εντυπωσιακός Ναός του Τιμίου Σταυρού Δολιανών με τους 12 τρούλους, σπουδαίο βυζαντινό μνημείο, με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική.

    Όπου και να βρεθεί κανείς στην Πίνδο περιβάλλεται από την ισχυρή Ελληνική Παράδοση που κρατήθηκε ζωντανή και ατόφια από γενιά σε γενιά μέσα από τις ποικίλες εκδηλώσεις του λαού. Ζωντανά μένουν στο πέρασμα του χρόνου τα υπαίθρια πανηγύρια που πραγματοποιούνται, στην μνήμη των Αγίων, στα εξωκλήσια των χωριών. Το αντάμωμα των Σαρακατσαναίων στο Περτούλι είναι από τις πιο γνωστές εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο. Τους χειμερινούς μήνες με το άφθονο χιόνι, η περιοχή προσφέρεται για σκι στο χιονοδρομικό κέντρο με τις μεγάλες πίστες ή ακόμα και για χιονοδρομίες.

    Τέλος μετά την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα και μέσω πάλι της Εθνικής οδού Θεσ/νίκης- Τρικάλων - Ιωαννίνων, συνδέεται και ο Δήμος Μαλακασίου με φυσικές ομορφιές όπως ο "κάμπος του Δεσπότη" και με πολύ καλό κλίμα, που στα χρόνια της Τουρκοκρατίας παραθέριζαν πολλοί πασάδες των Ιωαννίνων στη μαγευτική τοποθεσία "Σαΐτ Πασά", όπου υπήρχε και Χάνι. Η ανάδειξη του παλιού μονοπατιού που ένωνε τα χωριά του Ασπροποτάμου απ΄όπου ξεκινούσαν οι έμποροι για τις περιοχές των Ανατολικών Βαλκανίων μέσω Μαλακασίου καθώς και η κατασκευή του νέου διεθνούς αυτοκινητοδρόμου Ε65 είναι στοιχεία που συμβάλλουν σε μόνιμη τουριστική κίνηση και όχι μονομερή για τους θερινούς μήνες. Η αναστήλωση επίσης της παλαιάς μεγάλης μονής Λιμποχόβου θα προσθέσει και πολιτισμική αξία στην περιοχή. Σημαντικό μνημείο και η γέφυρα στη θέση "Μουκόσι" της Πεύκης, η οποία παλιά ήταν το μοναδικό πέρασμα από την περιοχή των Τρικάλων προς τα Γιάννενα. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου