Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 12:06:20

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow EXPRESS YOURSELF arrow Η Χαλκιδική κρατά τα "σκήπτρα" των προτιμήσεων των Ρουμάνων
Η Χαλκιδική κρατά τα "σκήπτρα" των προτιμήσεων των Ρουμάνων
  Η "σαγηνευτική" Χαλκιδική, στην Ελλάδα, καθώς και το θέρετρο της Χρυσής 'Αμμου, στη Βουλγαρία, αποτελούν τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για τους Ρουμάνους, που σκοπεύουν να περάσουν τις διακοπές τους στο εξωτερικό,σύμφωνα με όσα δήλωσε  ο εκπρόσωπος της Εθνικής ‘Ενωσης Τουριστικών Πρακτορείων (ΑΝΑΤ), Τράιαν Μπαντουλέσκου.

    Οι πωλήσεις των τουριστικών πακέτων για την ηπειρωτική Ελλάδα αναμένεται - σύμφωνα με τον ίδιο - να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα, σε σχέση με πέρυσι.

    Πάντως, η νέα, τουριστική τάση θέλει τους Ρουμάνους να ταξιδεύουν με το αυτοκίνητο στην Ελλάδα, προτιμώντας τη Χαλκιδική, ενώ, παράλληλα, η κίνηση των Ρουμάνων τουριστών στα ελληνικά νησιά αναμένεται πως θα καταγράψει μείωση 20%, σε σχέση με πέρυσι.

    Αν και η Κρήτη και η Ρόδος δεν βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των τουριστικών προτιμήσεων, τα νησιά του Ιονίου "συγκρατούν", ακόμη, τους Ρουμάνους τουρίστες που «γεύτηκαν» τις ομορφιές τους.

    Η Σκιάθος, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας Aerotravel, είναι αυτή που γνωρίζει "άνθιση", είπε η εκπρόσωπος του τμήματος μάρκετινγκ της εταιρίας Βέρα Μαρντάλε, σημειώνοντας πως, από τον περασμένο μήνα, όλα τα πακέτα διακοπών για το νησί αυτό έχουν πωληθεί.

    Πάντως, οι προσδοκίες της εταιρίας είναι χαμηλότερες για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, καθώς όλο και περισσότεροι Ρουμάνοι έχουν αρχίσει να βιώνουν τις συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

    Στην Τουρκία, η Αττάλεια παραμένει "ελκυστικός" προορισμός για τους Ρουμάνους, ωστόσο ήδη καταγράφεται πτωτική τάση στην αγορά των προπληρωμένων - κυρίως - πακέτων διακοπών. Αυτή η τάση δημιουργεί ανησυχία στους τουριστικούς παράγοντες, οι οποίοι εκτιμούν πως, τελικά, η μείωση της ζήτησης για το συγκεκριμένο προορισμό θα κυμανθεί από 7% έως 10%.

    Στο μεταξύ, η εσωτερική αγορά της Ρουμανίας αναμένεται να «δει» μείωση 10% των τουριστών, σύμφωνα με τον κ. Μπαντουλέσκου.

    Εάν τα ταξίδια στο εξωτερικό για τους Ρουμάνους τουρίστες αντιστοιχούν σε πολυτέλεια, στην ίδια κατηγορία, πλέον, κατατάσσονται και οι εσωτερικοί προορισμοί. Στις ρουμανικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας, η εικόνα που καταγράφεται, περιλαμβάνει άδειες - από κόσμο - παραλίες και άδεια ξενοδοχεία και εστιατόρια. Η εικόνα αυτή, σύμφωνα με τους τουριστικούς παράγοντες είναι, πλέον, συνηθισμένη και οι επιχειρηματίες ανησυχούν για το πώς θα εξελιχθεί η τουριστική σεζόν.Το 2008, στα ταμεία των τουριστικών γραφείων της Ρουμανίας εισέρευσαν ποσά άνω των 350 εκ. ευρώ, αλλά το 2009 φαίνεται - όπως είπε ο κ. Μπαντουλέσκου - πως θα είναι «χρονιά επιβίωσης για τον τουρισμό».

    Συνολικά, οι Ρουμάνοι είναι περισσότερο προσεκτικοί όταν επιλέγουν ένα πακέτο διακοπών και προτιμούν να περιμένουν τις προσφορές της «τελευταίας στιγμής», που σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως για την Τουρκία και την Τυνησία, οι τιμές είναι κατά 40% φθηνότερες, σε σχέση με τις αρχικές. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου