Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019, 18:08:15

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow EXPRESS YOURSELF arrow Apple iPhone. Κινητό τηλέφωνο, iPod και Internet Communicator
Apple iPhone. Κινητό τηλέφωνο, iPod και Internet Communicator

Εδώ και καιρό, δημοσιογράφοι και bloggers που ασχολούνται με το χώρο της τεχνολογίας, έχουν κάνει αμέτρητες υποθέσεις για το πως θα μπορούσε να ήταν ένα κινητό τηλέφωνο της Apple, καθώς και με ποιον τρόπο θα επηρέαζε αυτό την καθημερινότητα του κάθε χρήστη του. Στο Διαδίκτυο είχαν εμφανιστεί υποθετικές διαφημίσεις, ενδιαφέροντα concepts, αλλά και θεωρίες για ένα κινητό, καλύτερο από κάθε άλλο. Η Apple αναμένονταν να παρουσιάσει στη φετινή MacWorld Expo αυτό που όλοι περίμεναν, εκπληρώνοντας ακόμη και τις πιο εξεζητημένες επιθυμίες των πιστών της οπαδών.

«Σήμερα, παρουσιάζουμε τρεις επαναστατικές συσκευές», είπε ο Steve Jobs, προκαλώντας σύγχυση στο κοινό που τον παρακολουθούσε εκστασιασμένο. «Η πρώτη είναι ένα iPod με ευρεία (widescreen) οθόνη αφής. H δεύτερη είναι ένα επαναστατικό κινητό τηλέφωνο. Η τρίτη είναι μια πρωτοποριακή συσκευή για το Internet. Τρεις συσκευές. Ένα iPod, ένα κινητό, και ένα Internet Communicator. Ένα iPod, ένα κινητό, ένα Internet Communicator... Αυτές δεν είναι τρεις συσκευές, αλλά μία!».

Πλέον είχε γίνει κατανοητό ότι η Apple δεν θα παρουσίαζε μια νέα σειρά προϊόντων, αλλά μια μόνο συσκευή που θα μπορούσε να κάνει τα πάντα. «Σήμερα η Apple εφευρίσκει ξανά το κινητό τηλέφωνο!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Steve Jobs, ωστόσο προτού αποκαλύψει την πολλά υποσχόμενη συσκευή, θέλησε να τη διαχωρίσει από κάθε άλλη που διατίθεται στην αγορά και κυρίως από τα smart phones, τα οποία χαίρουν της προτίμησης των, πιο εξοικειωμένων με την τεχνολογία, χρηστών. «Υπάρχουν ορισμένα προηγμένα κινητά, που αποκαλούνται έξυπνα - ή τουλάχιστον έτσι έχουν επιλέξει να τα χαρακτηρίζουν ορισμένοι. Τυπικά, συνδυάζουν σε μια συσκευή, τις λειτουργίες ενός κινητού και τις δυνατότητες διαχείρισης των email και πρόσβασης στο Internet, ενώ διαθέτουν... πλαστικό πληκτρολόγιο. Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι τόσο... έξυπνα, ούτε τόσο εύχρηστα». Την ίδια στιγμή προβάλλεται στην αίθουσα ένα γράφημα στο οποίο διάφορες συσκευές τοποθετούνται σε δύο άξονες, ανάλογα με την ευχρηστία και την «εξυπνάδα» τους. Τα Motorola Q, Nokia E62 και Palm Treo είναι, όπως αποκαλύπτεται, τα δύσχρηστα smart phones στα οποία αναφέρεται ο Steve Jobs. «Τα smart phones μπορεί να είναι όντως λίγο πιο ευφυή από τα κοινά τηλέφωνα, όμως είναι δύσχρηστα και πολύπλοκα με αποτέλεσμα ο χρήστης τους να μην μπορεί να εκμεταλλευθεί ούτε τις βασικές τους ικανότητες. Εμείς επιχειρήσαμε να κατασκευάσουμε μια συσκευή, που είναι πολύ πιο έξυπνη από κάθε άλλη και παράλληλα ασύλληπτα εύκολη στην χρήση. Αυτό είναι το iPhone».

Ο χαρακτηρισμός smart phone λοιπόν, δεν είναι αυτός που αρμόζει σε μια συσκευή όπως το iPhone. Ο Steve Jobs ωστόσο θα έπρεπε να πείσει το ακροατήριό του, ότι το νέο του δημιούργημα θα μπορούσε να εκπληρώσει τις υποσχέσεις του...

Επαναστατικό UI


Είναι γεγονός ότι το σημαντικότερο μειονέκτημα σχεδόν όλων των ψηφιακών συσκευών, που διατίθενται στην αγορά, είναι το περιβάλλον εργασίας τους, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο ο χρήστης τους αλληλεπιδρά με αυτό. Κάποια διαθέτουν μικροσκοπικά πλήκτρα, μέσω των οποίων γίνεται η εισαγωγή κειμένου και η πλοήγηση. Κάποια άλλα διαθέτουν οθόνη αφής, η οποία άλλοτε αποδεικνύεται ανεπαρκής και άλλοτε υπερβολικά «ευαίσθητη». Το user interface (UI) του iPhone είναι τόσο διαφορετικό από αυτό των ανταγωνιστικών smart phones, όσο διαφορετικό ήταν πριν από 22 χρόνια το Mac OS από το MS-DOS. Τα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν τη διαφορετικότητα και την πρωτοπορία του UI, που ανέπτυξε η Apple για τη νέα της συσκευή, αποτελούν το αποτέλεσμα μακροχρόνιων ερευνών, αλλά και της αρμονικής συνεργασίας επαναστατικού hardware και software. Για να καταστήσει σαφείς τις διαφορές ανάμεσα στα «συνήθη» smart phones και το iPhone, ο Steve Jobs επικεντρώθηκε για μια ακόμη φορά στα μειονεκτήματα του ανταγωνισμού: «Το πρόβλημα με τα smart phones, όπως το Motorola Q, το BlackBerry, το Palm Treo και το Nokia E62 εντοπίζεται στο... 40% της πρόσοψής τους και πιο συγκεκριμένα στο πληκτρολόγιο. Αυτό βρίσκεται εκεί ανεξάρτητα από το αν ο χρήστης τους θέλει να το χρησιμοποιήσει ή όχι. Όλα έχουν ειδικά πλήκτρα, που παραμένουν ακίνητα στη θέση τους, επιτρέποντας την πρόσβαση σε συγκεκριμένες λειτουργίες, ανεξάρτητα από την εφαρμογή που εκτελείται. Ωστόσο, κάθε εφαρμογή χρειάζεται διαφορετικά πλήκτρα. Κάθε εφαρμογή προσφέρει διαφορετικές λειτουργίες και απαιτεί μια ξεχωριστή ομάδα πλήκτρων, κατάλληλα σχεδιασμένη για αυτήν. Και τι θα συμβεί αν ο κατασκευαστής σκεφτεί μια επαναστατική ιδέα 6 μήνες μετά την κυκλοφορία της συσκευής και θελήσει να προσθέσει ένα ακόμη πλήκτρο; Δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα. (...) Τα πλαστικά πλήκτρα δεν μπορούν να αλλάξουν, δεν προσαρμόζονται στις απαιτήσεις της εκάστοτε εφαρμογής και δεν μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί ο αριθμός τους. Πως όμως μπορεί να λυθεί αυτό το πρόβλημα; Εμείς πάντως το λύσαμε, όπως άλλωστε το είχαμε λύσει και στο παρελθόν στον χώρο των Η/Υ. Το λύσαμε με μια οθόνη, όπου μπορεί να παρουσιαστεί οποιοδήποτε interface και με μια συσκευή ελέγχου, το mouse. Πως μπορούμε όμως να εφαρμόσουμε τη συγκεκριμένη λύση σε μια φορητή συσκευή. Είναι απλό. Απομακρύνουμε όλα αυτά τα πλήκτρα και τα αντικαθιστούμε με μια γιγαντιαία οθόνη. Μια γιγαντιαία οθόνη!».

Το Apple iPhone έχει μόνο ένα κύριο γνώρισμα: μια μεγάλη οθόνη, η οποία καλύπτει το σύνολο σχεδόν της εμπρόσθιας επιφάνειάς της. Δεν υπάρχει παρά μόνο ένα... «πλαστικό» πλήκτρο και κανένα άλλο ειδικό ή αλφαριθμητικό. Η πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του τηλεφώνου και ο πλήρης έλεγχος των εφαρμογών πραγματοποιείται με τα δάχτυλα του χεριού - «το καλύτερο pointing device στον κόσμο» όπως τονίζει ο Steve Jobs - και όχι με μια γραφίδα, ως συνήθως. Αυτό όμως που κάνει ακόμη πιο ξεχωριστή την οθόνη του iPhone, είναι η δυνατότητα του... «multi-touch». Ο χρήστης μπορεί να αγγίξει δύο ή περισσότερα σημεία της οθόνης ταυτόχρονα, ώστε να πραγματοποιήσει τις επιθυμητές ενέργειες. Με απλές και ανθρώπινες κινήσεις, όπως ένα... «χάδι» επιτρέπεται η πραγματοποίηση κλήσεων, η ανταλλαγή email, ή ακόμη και η αναπαραγωγή μουσικής. Σύμφωνα με το Steve Jobs, η multi-touch οθόνη είναι... μαγική, πολύ πιο ακριβείς από τις κοινές οθόνες αφής (single-touch), διαθέτει την εξυπνάδα ώστε να καταλάβει και να αγνοήσει τις ατυχείς πιέσεις, ενώ φυσικά αποτελεί κατοχυρωμένη πατέντα της Apple.

«Η Apple έχει παρουσιάσει τρία καινοτομικά interface. Το mouse, το click-wheel και το multi-touch. Το καθένα από αυτά επέτρεψε την κατασκευή μιας άκρως επαναστατικής συσκευής. Του Macintosh, του iPod και του iPhone». Εδώ, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η Apple δεν εφηύρε το mouse, ωστόσο ήταν η πρώτη εταιρεία που κατάφερε το 1984 με το Macintosh να το κάνει ευρέως αποδεκτό ως pointing device, αφού χρησιμοποιούνταν για το έλεγχο ενός πρωτοποριακού για την εποχή του... περιβάλλον εργασίας. Ο πρώτος εμπορικά διαθέσιμος Η/Υ με mouse ήταν ο Xerox Star, που κυκλοφόρησε το 1981, ενώ το mouse εφηύρε το 1964 ο Αμερικανός Douglas Engelbart.

Λειτουργικό σύστημα - λογισμικό


Χωρίς το κατάλληλο λογισμικό, η multi-touch οθόνη του iPhone θα ήταν ουσιαστικά... άχρηστη. Κατά αντιστοιχία, το mouse στον πρώτο Macintosh του 1984 θα ήταν περιττό, αν δεν υπήρχε το Mac OS. Η Apple θα έπρεπε να αναπτύξει το κατάλληλο λογισμικό, ώστε να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες της συσκευής να απολαύσουν με μοναδική ευκολία το σύνολο των λειτουργιών που προσφέρει. «Το λογισμικό που διαθέτουν τα περισσότερα smart phones είναι για... μικρά παιδιά. Δεν είναι τόσο ισχυρό όσο απαιτείται. Το λογισμικό του iPhone είναι πρωτοποριακό, αφού βρίσκεται τουλάχιστον 5 έτη μπροστά από κάθε άλλο. Πως το επιτύχαμε όμως αυτό; Ξεκινήσαμε έχοντας ισχυρές βάσεις. Το iPhone βασίζεται στο Mac OS X». Τα παραπάνω λόγια του Steve Jobs προκάλεσαν τον ενθουσιασμό του κοινού, αλλά και έντονη ανησυχία σε κάθε εταιρεία που ασχολείται με τον χώρο της κινητής τηλεφωνίας, συμπεριλαμβανομένης της Microsoft και της Nokia. Το Mac OS X είναι όντως ένα πανίσχυρο λειτουργικό και σίγουρα η ενσωμάτωσή του σε μια φορητή συσκευή, εξασφαλίζει την άριστη και απροβλημάτιστη λειτουργικότητά της. Τα Windows Mobile και το Symbian OS, απέκτησαν έναν πανίσχυρο, καταξιωμένο και για πολλούς... λατρεμένο, ανταγωνιστή. Ο Steve Jobs ανέφερε τους λόγους που επέλεξε το Mac OS X για το iPhone, προφανώς για να τονίσει την συγκριτική του υπεροχή: «Προσφέρει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θέλαμε: παράλληλη εκτέλεση εργασιών (multi-tasking), άριστες ικανότητες δικτύωσης, εξαιρετική διαχείριση ενέργειας...». Ως αποτέλεσμα της χρήσης του Mac OS X, είναι η ύπαρξη εφαρμογών στο iPhone, που χαρακτηρίζονται ως «desktop class», είναι δηλαδή εφάμιλλες με αυτές που εκτελούνται σε έναν κοινό Η/Υ.

Ο συγχρονισμός των δεδομένων είναι το δεύτερο σημαντικό πλεονέκτημα του iPhone. Οι χρήστες του iPod έχουν συνηθίσει να το τοποθετούν στη βάση του και αυτόματα να μεταφέρεται σε αυτό η μουσική τους βιβλιοθήκη. Με ανάλογο τρόπο λειτουργεί και το iPhone, το οποίο με τη βοήθεια αντίστοιχης βάσης μπορεί να γίνει ο αποδέκτης μουσικής, podcasts, ταινιών, τηλεοπτικών σειρών, μουσικών βίντεο, επαφών, καταχωρήσεων ημερολογίου, φωτογραφιών, σημειώσεων, bookmarks και λογαριασμών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Ο συγχρονισμός πλέον των δεδομένων γίνεται πιο εύκολος από ποτέ, επιτρέποντας στον χρήστη να... έχει στη φορητή του συσκευή όλα όσα επιθυμεί, χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες ή ρυθμίσεις. Το μόνο που απαιτείται για όλα αυτά είναι, απλά, η χρήση... του ήδη γνωστού και δημοφιλούς iTunes.

Εξωτερικά χαρακτηριστικά


Παραμένοντας πιστή στις σχεδιαστικές της αρχές, η Apple κατάφερε να δημιουργήσει μια ακόμη λιτή, πλην όμως εντυπωσιακή, συσκευή. Όπως ήδη αναφέραμε στην εμπρόσθια επιφάνειά της δεσπόζει η multi-touch οθόνη αφής, η διαγώνιος της οποίας είναι 3,5 ίντσες. Η ανάλυσή της είναι 320 x 480 pixels και η... «πυκνότητά» της 160 ppi (pixels per inch). Κατά συνέπεια πρόκειται για την μεγαλύτερη και πιο ευκρινή οθόνη που έχει ποτέ ενσωματώσει η Apple σε φορητή ψηφιακή συσκευή.

Το iPhone διακρίνεται για την λεπτότητά του, αφού το πάχος του δεν υπερβαίνει τα 11,6 χιλιοστά. Οι υπόλοιπες διαστάσεις του (115 x 61 χιλιοστά) δεν είναι τόσο μικρές, ωστόσο δικαιολογούνται απόλυτα λόγω της παρουσίας της οθόνης των 3,5 ιντσών. Κάτω από την οθόνη βρίσκεται το μοναδικό ειδικό πλήκτρο της συσκευής, το οποίο αποκαλείται «home» και επιτρέπει ανά πάσα στιγμή την μετάβαση σε «κατάσταση αναμονής». Υπάρχουν δύο ακόμη πλήκτρα στο πλάι της συσκευής, τα οποία επιτρέπουν την αυξομείωση της έντασης και την ενεργοποίηση / απενεργοποίηση της αποσιώπησης του ήχου (ring / silent mode). Στο άνω μέρος του iPhone βρίσκεται ένα jack για την τοποθέτηση στερεοφωνικών ακουστικών 3,5 χιλιοστών, η «υποδοχή» (tray) της κάρτας SIM, καθώς και ένα πλήκτρο που ενεργοποιεί τη συσκευή ή τη θέτει σε αδρανοποίηση (sleep mode). Στο κάτω μέρος του «κινητού» βρίσκεται μια standard, iPod, θύρα, καθώς επίσης μικρόφωνο και ηχείο.

Τρεις αισθητήρες αναλαμβάνουν την αυτόματη προσαρμογή της συσκευής στις «συνθήκες» του περιβάλλοντα χώρου. Ο πρώτος μπορεί να αντιληφθεί την απόσταση ανάμεσα στο iPhone και τον χρήστη. Όταν ο τελευταίος φέρει τη συσκευή κοντά στο σώμα του, για να πραγματοποιήσει μια κλήση, τότε αυτόματα απενεργοποιείται η οθόνη, ώστε αυτή να μην δέχεται εντολές, αλλά και να εξοικονομείται πολύτιμη ενέργεια. Ο αισθητήρας φωτός προσαρμόζει την ένταση του φωτισμού της οθόνης, ενώ τέλος το «επιταχυνσιόμετρο» αντιλαμβάνεται τη θέση της συσκευής στο χώρο, ενεργοποιώντας αυτόματα το landscape ή το portrait mode, όποτε το επιθυμεί ο χρήστης.

iPod ευρείας οθόνης


Η «iPod» διάσταση της συσκευής είναι αυτή που αναμένεται να συγκεντρώσει το περισσότερο ενδιαφέρον. Είναι σχεδόν αυτονόητο, ότι το iPhone διακρίνεται στον τομέα της ψηφιακής μουσικής, προσφέροντας μοναδικά προνόμια και χαρακτηριστικά, τα περισσότερα από τα οποία εκμεταλλεύονται ήδη σε καθημερινή βάση οι σχεδόν 100.000.000 χρήστες του iPod. Το iPhone είναι ουσιαστικά ένα iPod με ευρεία οθόνη, ιδανική για την παρακολούθηση ταινιών ή και τηλεοπτικών σειρών, που είτε έχουν αγοραστεί από το iTunes, είτε έχουν δημιουργηθεί με διαφόρους άλλους τρόπους. Το δεύτερο πλεονέκτημα της «iPod» διάστασης του iPhone είναι το πρωτοποριακό και συνάμα εύκολο interface, σε σύγκριση με το οποίο το Click Wheel φαντάζει απαρχαιωμένο. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας θα μπορέσετε να πλοηγηθείτε στις λίστες με τα μουσικά σας άλμπουμ και να επιλέξετε τα τραγούδια, που επιθυμείτε να προστεθούν στο playlist ή να αναπαραχθούν. Ως συνήθως η ταξινόμηση των τραγουδιών μπορεί να γίνει απλά... αλφαβητικά, κατά καλλιτέχνη και στη συνέχεια κατά άλμπουμ. Όλα τα απαραίτητα χειριστήρια για τον έλεγχο της αναπαραγωγής, αλλά και για την αυξομείωση της έντασης του ήχου παρουσιάζονται στην οθόνη. Περιστρέφοντας τη συσκευή κατά 90 μοίρες, τα όσα παρουσιάζονται σε αυτήν περιστρέφονται εξίσου κατά 90 μοίρες και τότε... συντελείται ένα μικρό θαύμα. Τα εξώφυλλα των άλμπουμ παρουσιάζονται τρισδιάστατα και με ένα... χάδι των δαχτύλων, επιτρέπεται το browsing σε αυτά. Περισσότερα όμως για αυτό στο σχετικό demo, που φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα της Apple.

Επαναστατικό ΚινητόΗ «κινητή» διάσταση του iPhone, θα εντυπωσιάσει κάθε χρήστη οποιασδήποτε... συνηθισμένης συσκευής. Η πραγματοποίηση κλήσεων γίνεται με ένα άγγιγμα στον τηλεφωνικό κατάλογο, τη λίστα με τους αγαπημένους αριθμούς ή με τις πρόσφατες κλήσεις. Οι επαφές μεταφέρονται αυτόματα στη συσκευή, όταν αυτή τοποθετηθεί στη βάση της, είτε από τον Η/Υ, είτε από σχετικές υπηρεσίες του Internet. Η λίστα αγαπημένων, που αναφέρθηκε πρωτύτερα, είναι ένα ευρετήριο με τους αριθμούς που καλεί συχνά ο χρήστης. Κατά κάποιον τρόπο αποτελεί μια σύγχρονη υλοποίηση του γνωστού Quick Dial. Το iPhone διαθέτει και ενσωματωμένη εφαρμογή «τηλεφωνητή», ώστε να μπορέσετε να έχετε τον απόλυτο έλεγχο της φωνητικής σας επικοινωνίας, ακόμη και αν δεν μπορείτε να απαντήσετε στις εισερχόμενες κλήσεις.

Φυσικά, το iPhone δεν θα μπορούσε παρά να έχει και εφαρμογή για την ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων. Τα SMS μπορούν να ταξινομηθούν αυτόματα σε λίστες, ανάλογα με τον αποστολέα τους. Ενεργοποιώντας την εφαρμογή εμφανίζονται όλα τα ονόματα των ατόμων με τα οποία έχετε επικοινωνήσει και εσείς δεν έχετε παρά να επιλέξετε το επιθυμητό, για να δείτε το ιστορικό των γραπτών συνομιλιών σας με αυτά. Η εισαγωγή κειμένου για τη σύνταξη μηνυμάτων πραγματοποιείται με ένα εικονικό πληκτρολόγιο QWERTY, που έχει την ικανότητα να «μαντέψει» τις λέξεις, διορθώνοντας αυτόματα πιθανά λάθη. Σύμφωνα με την Apple, το συγκεκριμένο soft keyboard είναι πιο εύχρηστο από κάθε πλαστικό... που ενσωματώνουν ανταγωνιστικές προτάσεις.

Οι πιο εντυπωσιακή ωστόσο από τις «κοινές», για τα σημερινά δεδομένα, ικανότητες του iPhone, είναι το λογισμικό που επιτρέπει την προβολή των εικόνων. Οι μικρογραφίες των φωτογραφιών εμφανίζονται σχεδόν στιγμιαία, αμέσως μετά την είσοδό σας στο άλμπουμ. Μπορείτε φυσικά να τις ταξινομήσετε σε φακέλους, να τις μετονομάσετε, να τις επεξεργαστείτε και να τις διαγράψετε. Επιλέγοντας μια εικόνα, αυτή εμφανίζεται στην οθόνη. Σέρνοντας το δάχτυλό σας σε αυτήν από δεξιά προς τα αριστερά, πραγματοποιείται η μετάβαση στην επόμενη. Αγγίζοντας την οθόνη με ένα δάχτυλο, την ίδια στιγμή που σέρνεται σε αυτήν κάποιο άλλο, επιτρέπεται το zoom in και zoom out. Για ένα demo της συγκεκριμένης δυνατότητας συνιστούμε και πάλι την μετάβαση στη σχετική ιστοσελίδα της Apple.

Internet CommunicatorΤο iPhone είναι ένα ολοκληρωμένο... Internet Communicator. Οι ικανότητές του δεν περιορίζονται απλά στην περιήγηση στη Web, αλλά επιτρέπεται η διαχείριση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η πρόσβαση σε χάρτες, καθώς και η χρήση διαφόρων Widgets. Ο browser που ενσωματώνει η συσκευή δεν είναι άλλος από τον γνωστό, στον χώρο του Mac, Safari. Οι ιστοσελίδες παρουσιάζονται χωρίς «περικοπές», ενώ στην live επίδειξη που πραγματοποίησε ο Steve Jobs εμφανίστηκε σε λίγα δευτερόλεπτα η κεντρική ιστοσελίδα του New York Times. Η μετάβαση από σελίδα σε σελίδα γίνεται αρκετά ομαλά, χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις.

Ο email client του iPhone επιτρέπει την χρήση λογαριασμών POP3/SMTP, ενώ είναι πλήρως συμβατός με τις προδιαγραφές της HTML, ώστε να επιτρέπεται η απεικόνιση inline εικόνων και μορφοποιημένου κειμένου. Η εφαρμογή Maps σε συνδυασμό με τους χάρτες της Google, θα σας επιτρέψει να βρείτε τα σημεία της πόλης που σας ενδιαφέρουν και να πλοηγηθείτε σε αυτά με ευκολία. Το iPhone, τέλος, υποστηρίζει και Widgets, τα οποία θα σας δώσουν τη δυνατότητα να ενημερώνεστε άμεσα για τον καιρό, τις τιμές των μετοχών ή για οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε.
 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου