Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 14:00:22

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow EXPRESS YOURSELF arrow Οδηγίες στους χρήστες των smart phones, για να αποφεύγουν ανεπιθύμητες χρεώσεις
Οδηγίες στους χρήστες των smart phones, για να αποφεύγουν ανεπιθύμητες χρεώσεις
Πηγή: Express.gr
 Πρακτικές οδηγίες προς τους χρήστες των smart phones προκειμένου να αποφεύγουν ανεπιθύμητες χρεώσεις, παρέχει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ΕΕΤΤ, με αφορμή σχετικές καταγγελίες που υποβλήθηκαν προς τον τομέα εξυπηρέτησης

    καταναλωτών της Αρχής.

    Σύμφωνα με την ΕΕΤΤ, τα smart phones έχουν αναδειχθεί σε πολλαπλώς χρήσιμα εργαλεία, καθώς συνδυάζουν τις λειτουργίες ενός κινητού τηλεφώνου, ενός προσωπικού υπολογιστή με σύνδεση στο Διαδίκτυο και, συχνά, μιας συσκευής εύρεσης θέσης και πλοήγησης (GPS).

    Ωστόσο, οι χρήστες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

    - Τα smart phones είναι εκ των προτέρων ρυθμισμένα από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, με αποτέλεσμα μόλις τοποθετήσετε την κάρτα SIM να έχετε και πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

    - Επίσης, είναι δυνατό η συσκευή να έχει ρυθμιστεί, ώστε να επιτρέπονται οι αυτόματες ενημερώσεις εφαρμογών και με δεδομένο ότι η χρέωση γίνεται ανάλογα με τον όγκο των δεδομένων, αυξάνεται το κόστος παραμονής στο διαδίκτυο.

    - (π.χ., πρόβλεψη καιρού, αναβάθμιση λειτουργικού συστήματος κλπ).

    - Ο χρήστης του smart phone έχει τη δυνατότητα να ρυθμίσει τη συσκευή του, ώστε να εμποδίσει την αυτόματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, τόσο για αναβαθμίσεις του λογισμικού της συσκευής όσο και γενικότερα κατά τη χρήση εφαρμογών που απαιτούν πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

   

    Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΕΤΤ συστήνει να:

    - Ενημερώνεστε αναλυτικά για τα βασικά χαρακτηριστικά της συσκευής που επιλέγετε.

    - Διαβάζετε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης ώστε να κατανοείτε τις ρυθμίσεις που αφορούν τη χρήση του Διαδικτύου.

    - Ενημερώνεστε για τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να αποτρέψετε την αυτόματη σύνδεση της συσκευής σας με το Διαδίκτυο.

    - Ενημερωθείτε από την εταιρία κινητής για τους μηχανισμούς ενημέρωσης που διαθέτει, σχετικά με τη χρέωση χρήσης του Διαδικτύου, ώστε να αποφεύγετε τις υψηλές χρεώσεις.

    Οι χρήστες θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι τα smart phones είναι

    δυνατόν να «μολυνθούν» από κακόβουλο λογισμικό (malware), ακριβώς όπως συμβαίνει και με τους υπολογιστές, γεγονός που μπορεί να έχει ως συνέπεια τη συνεχή αποστολή μηνυμάτων και κατ΄ επέκταση οι αυξημένες χρεώσεις στο λογαριασμό, υποκλοπή προσωπικών δεδομένων, παρακολούθηση της χρήσης του κινητού, καταγραφή κλήσεων και μηνυμάτων και άλλα.

    Η ΕΕΤΤ συστήνει ακόμη στους χρήστες να μην παραλείπουν τις αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος της συσκευής τους, καθώς συχνά περιέχουν σημαντικές προσθήκες ασφαλείας για την αντιμετώπιση κακόβουλου λογισμικού. Να λαμβάνουν εφαρμογές μόνο από νόμιμες και αξιόπιστες πηγές, να αποφεύγουν να επιλέγου συνδέσμους (links) των οποίων την προέλευση δεν είναι ελεγμένη και να είναι προσεκτικοί, κατά τη σύνδεση της συσκευής με ελεύθερα προσβάσιμα, δημόσια ασύρματα τοπικά δίκτυα (free public WiFi hotspots).


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου