Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 15:06:18

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow EXPRESS YOURSELF arrow Η GM ανακυκλώνει ή επαναχρησιμοποιεί πάνω από το 90% των αποβλήτων που παράγει διεθνώς
Η GM ανακυκλώνει ή επαναχρησιμοποιεί πάνω από το 90% των αποβλήτων που παράγει διεθνώς
Πηγή: Express.gr
ΣΥΝΕΧΕΙΣ είναι οι προσπάθειες της GM για μείωση των αποβλήτων (waste-reduction). Αυτή η προσπάθεια έχει ως αποτέλεσμα μία πλαστική σακούλα οικιακών σκουπιδιών να δημιουργεί περισσότερα απορρίμματα για τους χώρους υγειονομικής ταφής από όσο συνολικά 100 εγκαταστάσεις της General Motors. Η GM άρχισε να παρακολουθεί τα απόβλητά της πριν από 15 χρόνια και να αυξάνει τα ποσοστά ανακύκλωσης κάθε χρόνο. Πλέον, η εταιρία ανακυκλώνει περισσότερα απόβλητα από τις παγκόσμιες εγκαταστάσεις της από οποιονδήποτε άλλο κατασκευαστή αυτοκινήτων. Οι παγκόσμιες εγκαταστάσεις της ανακυκλώνουν ή επαναχρησιμοποιούν πάνω από το 90% των αποβλήτων που παράγουν. Η GM, σε πρώτη φάση, μειώνει τα απόβλητα και στη συνέχεια επικεντρώνεται στην ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση. Αυτό αντιστοιχεί σε περισσότερα από 38 εκατομμύρια σακούλες σκουπιδιών ή στη μηνιαία παραγωγή απορριμμάτων κάθε κατοίκου της Νέας Υόρκης.

Πρόσφατα η εταιρία πρόσθεσε την 100ή landfill-free εγκατάστασή της (μηδενικών αποβλήτων υγειονομικής ταφής) – ένα κέντρο διανομής (distribution center) στο Lansing, Μίσιγκαν.  

 «Το πρόγραμμά μας μηδενικών αποβλήτων υγειονομικής ταφής ενισχύει την επιχειρηματική μας δραστηριότητα αυξάνοντας την απόδοση, παράγοντας κέρδη και εμπνέοντας καινοτομίες με προϊόντα από ανακυκλωμένα υλικά», δήλωσε ο Mike Robinson, αντιπρόεδρος βιωσιμότητας και παγκόσμιων κανονιστικών υποθέσεων της GM. «Πρόκειται για μία αποστολή ενσωματωμένη στις επιχειρηματικές διαδικασίες μας. Όλοι εδώ παίζουν ρόλο στην επιτυχία».

Σε συνεργασία με τους προμηθευτές της, η GM ανακυκλώνει κοντραπλακέ (scrap cardboard) από διάφορα εργοστάσια μετατρέποντάς το σε ηχομονωτικό υλικό για την επένδυση οροφής των Buick Lacrosse και Verano. Οι εκτροπείς αέρα των Chevrolet Silverado και GMC Sierra pickup truck κατασκευάζονται από χρησιμοποιημένα ελαστικά προερχόμενα από την πίστα δοκιμών της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η GM χρησιμοποιεί τις καλύτερες μεθόδους ανακύκλωσης σε συνεργασία με εταιρίες (companies) ανεξαρτήτως μεγέθους και άλλες βιομηχανίες.

Στην πρώτη της αναφορά βιωσιμότητας (sustainability report) ως νέα εταιρία, η GM δεσμεύτηκε να ολοκληρώσει 25 ακόμα εγκαταστάσεις με μηδενικά απόβλητα υγειονομικής ταφής και να μειώσει τα συνολικά απόβλητα κατά 10% επιπλέον μέχρι το 2020 (reduce total waste). Από το 1997 η εταιρία έχει περιορίσει τα συνολικά απόβλητα κατά 43% τουλάχιστον. 

     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου