Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, 18:47:23

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow EXPRESS YOURSELF arrow Η Honda εξέλιξε την «Τεχνολογία ανίχνευσης πιθανότητας κυκλοφοριακής συμφόρησης»
Η Honda εξέλιξε την «Τεχνολογία ανίχνευσης πιθανότητας κυκλοφοριακής συμφόρησης»
Πηγή: Express.gr
Η HONDA, σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο Προηγμένων Επιστημών & Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου του Τόκιο, πραγματοποίησε πειραματικές δοκιμές ενός συστήματος που χρησιμοποιεί την τεχνολογία ανίχνευσης πιθανότητας κυκλοφοριακής συμφόρησης. Τα αποτελέσματα δοκιμών έδειξαν ότι το σύστημα βοήθησε στην αύξηση της μέσης ταχύτητας κατά 23% περίπου και βελτίωσε την απόδοση των αυτοκινήτων που ακολουθούν κατά 8% σχεδόν.

Στοχεύοντας να παρουσιάσει αυτή την τεχνολογία στην αγορά, η Honda θα ξεκινήσει την πρώτη δοκιμή της σε δημόσιο δρόμο στην Ιταλία και στην Ινδονησία φέτος το Μάιο και τον Ιούλιο αντίστοιχα, προκειμένου να επαληθεύσει την αποτελεσματικότητά της στην ελαχιστοποίηση της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Αντί να ενημερώνει τον οδηγό με πληροφορίες που τον βοηθούν να αποφύγει ένα μποτιλιάρισμα σύμφωνα με τα τρέχοντα δελτία οδικής κυκλοφορίας, το σύστημα παρακολουθεί το «μοντέλο» επιτάχυνσης και επιβράδυνσης του οχήματος προκειμένου να προσδιορίσει το ενδεχόμενο δημιουργίας κυκλοφοριακής συμφόρησης. Με βάση το αποτέλεσμα, το σύστημα παρέχει στον οδηγό κωδικοποιημένες πληροφορίες στην οθόνη του ταμπλό, που βοηθούν στην ομαλή οδήγηση και μετριάζουν τις κυκλοφοριακές ανασχέσεις.

Επιπλέον, η συμβολή στην ελαχιστοποίηση της συμφόρησης και στη βελτίωση της απόδοσης μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω συνδέοντας τους σχετικούς εγκεφάλους του οχήματος με servers «υπολογιστικού νέφους» (cloud servers) για ενημέρωση του οδηγού, αλλά και συγχρονισμό του «μοντέλου κίνησης» με τα προπορευόμενα οχήματα μέσω της έγκαιρης ενεργοποίησης του Αυτόματου Ελέγχου Ταχύτητας Ταξιδιού - ACC (Adaptive Cruise Control) για διατήρηση μιας σταθερής και κατάλληλης απόστασης μεταξύ των οχημάτων.
 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου