Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, 18:47:08

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow EXPRESS YOURSELF arrow Νέα SkodaFabia 1,2 TSI 86 PS: Δυναμική υπεροχή, σε ελκυστικό πακέτο
Νέα SkodaFabia 1,2 TSI 86 PS: Δυναμική υπεροχή, σε ελκυστικό πακέτο
Πηγή: Express.gr


EΜΦΑΣΗ στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων (CO2) έδωσε η Skoda, σε συνέχεια των εκτεταμένων αλλαγών που πραγματοποίησε τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του μοντέλου Fabia. Εφοδίασε το «μικρό» της με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 86 ίππων τεχνολογίας TSI διευρύνοντας με αυτό τον τρόπο τις επιλογές των οδηγών μεταξύ της ευρείας γκάμας κινητήριων συνόλων που χρησιμοποιεί η Fabia. Κάνοντας μια γρήγορη αναφορά στις αλλαγές τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της νέας  Fabia παρατηρούμε τις εξής αλλαγές:

Εξωτερικό: Το μπροστινό τμήμα, στο οποίο έχουν γίνει οι περισσότερες αλλαγές, απέκτησε πιο στιβαρή και δυναμική εμφάνιση. Τα νέα στοιχεία είναι ο ανασχεδιασμένος μπροστινός προφυλακτήρας, η μπροστινή μάσκα, τα φτερά και οι προβολείς. Οι επανασχεδιασμένοι προβολείς ομίχλης, μεγαλύτερης πλέον επιφάνειας, διατίθενται τώρα με φώτα ημέρας. Το αυτοκίνητο μπορεί να εξοπλιστεί με περιστρεφόμενους  προβολείς αλογόνου τύπου projector για αυξημένη ασφάλεια στις στροφές. Οι προβολείς ομίχλης με τα φώτα ημέρας διατίθενται και με την προαιρετική λειτουργία  δυναμικής γωνιακής κλίσης. Αυτή η λειτουργία ενεργοποιεί αυτόματα τον δεξιό ή τον αριστερό προβολέα ομίχλης, ανάλογα με τη γωνία στροφής του τιμονιού και την ενεργοποίηση του φλας, όταν η μέγιστη ταχύτητα του αυτοκινήτου δεν ξεπερνά τα 40 km/h. Το πλήρως επανασχεδιασμένο μπροστινό μέρος της νέας Fabia χαρακτηρίζεται από έντονες ευθείες γραμμές που χαμηλώνουν οπτικά το αμάξωμα, ενώ διατηρήθηκε αναλλοίωτο το ύψος του αποκτώντας πιο δυναμικά και ταυτόχρονα σπορ  χαρακτηριστικά. Ο λόγος για αυτό τον ολικό επανασχεδιασμό του μπροστινού μέρους είναι η τοποθέτηση των νέων κορυφαίων τεχνολογικά κινητήρων TSI και η ενσωμάτωση πλαισίου με σπορ ρυθμίσεις σε όλες ανεξαιρέτως τις εκδόσεις της νέας Fabia που διατίθενται στην ελληνική αγορά. Τέλος, τα νέα χρώματα και οι νέας σχεδίασης ζάντες ολοκληρώνουν τις αλλαγές του εξωτερικού σχεδιασμού.

Εσωτερικό: Στην καμπίνα επιβατών δεσπόζουν το νέας σχεδίασης 3άκτινο ή 4άκτινο πολλαπλών λειτουργιών τιμόνι (ανάλογα με την έκδοση) και τα νέα συστήματα κλιματισμού, ενώ η αισθητική του εσωτερικού έχει βελτιωθεί με την εισαγωγή ενός πίνακα οργάνων που προσφέρει νέες λειτουργίες και όργανα ελέγχου, καθώς και νέας σχεδίασης γραφικά.
Η ποιότητα υλικών και διακόσμησης του ταμπλό είναι αναβαθμισμένη και οι νέες, τόσο σε χρωματισμούς όσο και σε υλικά, ταπετσαρίες προσδίδουν στη νέα Fabia χαρακτήρα αυτοκινήτου μεγαλύτερης κατηγορίας.  Η εργονομία του νέου μοντέλου, η άνεση των χώρων (ο χώρος αποσκευών αριθμεί 315 λίτρα) και το πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού αποτελούν τα κυρίαρχα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της νέας ανανεωμένης  SkodaFabia και όχι μόνο.
Σύστημα ελέγχου: Οι αναβαθμίσεις και ανανεώσεις  συνεχίζονται στους τομείς της ασφάλειας και του εξοπλισμού. Εκτός από το σύστημα ελέγχου εκκίνησης σε ανηφόρα HHC (Hill Hold Control), η νέα Fabia στην πλειονότητα των εκδόσεών της διατίθεται με αερόσακους οδηγού, συνοδηγού, πλευρικούς και κεφαλής. Από πλευράς εξοπλισμού, το Climatronic (αυτόματος ηλεκτρονικά ελεγχόμενος κλιματισμός), το RCD 2-DIN με σύνδεση ipod και άλλων MP3 players, οι προβολείς Halogen, ο φωτισμός δυναμικής γωνιακής κλίσης και οι νέες ζάντες αλουμινίου 15'Α'Α και 16'Α'Α αποτελούν μέρος του βασικού εξοπλισμού.
Κινητήρας: Το ουσιαστικότερο όμως τμήμα των αλλαγών αφορά την επιλογή του νέου κινητήρα 1.2TSi με την ισχύ των 85 ίππων και τη ροπή των 160 Nm στο εύρος στροφών 1.500-3.500, που επιβεβαιώνει την ελαστική λειτουργία του, τη χαμηλή κατανάλωση (στον μικτό κύκλο βρίσκεται στα 5,2 λίτρα ανά 100 χλμ.) αλλά και τη μειωμένη εκπομπή CO2 (121 gr/χλμ.). Ο συγκεκριμένος κινητήρας  συνδυάζει υψηλές επιδόσεις με χαμηλές τιμές εκπομπών θορύβου και κατανάλωσης καυσίμου. Κινεί το 1.116 περίπου κιλών αμάξωμα με ιδιαίτερη δύναμη και ο οδηγός έχει την αίσθηση ότι το αυτοκίνητο του προσφέρει «άπειρες» δυνατότητες για πολλαπλών μορφών οδηγική ευχαρίστηση.

Μετάδοση-ασφάλεια: Για την ασφαλή οδική συμπεριφορά της νέας Fabia φροντίζουν τόσο η μπροστινή ανάρτηση τύπου McPherson με κάτω τριγωνικά ψαλίδια και αντιστρεπτική ράβδο όσο και η πίσω με τη διάταξη του άκαμπτου άξονα σχήματος Π. «Σύμμαχοι» στο υψηλό επίπεδο ασφάλειας είναι το υδραυλικό σύστημα πέδησης διπλού κυκλώματος σε διαγώνια διασύνδεση και υποβοήθηση με κενό, τα μπροστινά δισκόφρενα με εσωτερική ψύξη και μονό έμβολο με πλευστές δαγκάνες και τα ταμπούρα πίσω με εναλλακτικά δισκόφρενα ανάλογα με την έκδοση του κινητήρα.
Το σύστημα διεύθυνσης διαθέτει κρεμαγιέρα με ηλεκτροϋδραυλική υποβοήθηση.
Οδική συμπεριφορά: Η Fabia, με τον κινητήρα 1,2 TSI 86 PS, αποτελεί τον μέσο όρο της αξιόπιστης και δυναμικής συμπεριφοράς όλων των εκδόσεων του μοντέλου. Ευέλικτο εκεί που χρειάζεται, δυναμικό για εύκολες προσπεράσεις, οικονομικό για συχνές και μακρινές μετακινήσεις, άνετο και ξεκούραστο με υψηλών απαιτήσεων εργονομία αποτελεί αναμφισβήτητα μια από τις πρώτες επιλογές μιας τετραμελούς οικογένειας και όχι μόνο.
Οι τιμές διάθεσης του νέου μοντέλου Fabia 1,2 TSI 86 PS διαμορφώνονται ως εξής:
AMBIENTE    12.990 €
STYLE    13.890 €
ELEGANCE    14.590 €.


 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου