Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, 13:24:14

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow EXPRESS YOURSELF arrow Το Opel Ampera υποψήφιο για τον τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2012»
Το Opel Ampera υποψήφιο για τον τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2012»
Πηγή: Express.gr
ΣΤΗΝ κούρσα για τον τίτλο του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2012» συμμετέχει το καινοτόμο ηλεκτρικό μοντέλο Ampera της Opel. Σημειώνεται ότι η Opel έχει τιμηθεί με τη διάκριση αυτή τρεις φορές στην ιστορία της: Kadett E (1985), Omega A (1987) και Insignia (2009).

Η επιτροπή COTY, που αποτελείται από 59 κορυφαίους δημοσιογράφους του Ειδικού Τύπου προερχόμενους από 23 ευρωπαϊκές χώρες, επέλεξε επτά μοντέλα για την τελική λίστα από 35 συμμετοχές. Οι πωλήσεις των υποψήφιων αυτοκινήτων είχαν ξεκινήσει μέσα στο 2011 και κριτήρια της επιλογής ήταν μεταξύ άλλων οι καινοτόμες τεχνολογίες και η απόδοση.

Το Ampera είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που πηγαίνει οπουδήποτε, οποτεδήποτε. Μία μπαταρία ιόντων λιθίου 16 kWh παρέχει ισχύ στον ηλεκτροκινητήρα 111kW/150 hp. Ανάλογα με το στιλ οδήγησης και τις οδικές συνθήκες, μπορούν να διανυθούν από 40 μέχρι 80 χιλιόμετρα, αποκλειστικά στο πρόγραμμα μπαταρίας με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Οι τροχοί του Ampera κινούνται πάντα ηλεκτρικά. Οποτε η μπαταρία φτάνει στο ελάχιστο επίπεδο φόρτισης, ενεργοποιείται αυτόματα ο βενζινοκινητήρας για τη λειτουργία μιας γεννήτριας που τροφοδοτεί την ηλεκτρική μονάδα κίνησης. Ετσι η αυτονομία επεκτείνεται πάνω από 500 χλμ. χωρίς να απαιτείται ανεφοδιασμός. Η επιτροπή θεωρεί το Opel Ampera και το Chevrolet Volt ως μία υποψηφιότητα.

Ο νικητής του τίτλου «Car of the Year» θα ανακοινωθεί στις 5 Μαρτίου, 2012, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, και θα είναι η πρώτη επίσημη είδηση της έκθεσης. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου