Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, 10:50:39

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow EXPRESS YOURSELF arrow Το Lancia Ypsilon αναδείχθηκε για το 2012 «Αυτοκίνητο της χρονιάς για την Ελλάδα»
Το Lancia Ypsilon αναδείχθηκε για το 2012 «Αυτοκίνητο της χρονιάς για την Ελλάδα»
Πηγή: Express.gr
ΜE έναν τίτλο θα ξεκινήσει την καριέρα του το 2012 στην ελληνική αγορά το ολοκαίνουργιο Lancia Ypsilon. Τον τίτλο απένειμαν στην «Iταλίδα κυρία» τα 23 μέλη του ομώνυμου θεσμού που είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες δημοσιογράφοι με πολυετή εμπειρία στον χώρο του αυτοκινήτου και εργάζονται σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης (εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση, ραδιόφωνο, portal κ.ά.) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τα μέλη του θεσμού ανακήρυξαν τη Lancia Ypsilon «Αυτοκίνητο της χρονιάς για την Ελλάδα» για το 2012 αξιολογώντας τόσο τη νέα σχεδιαστική πρόταση που λανσάρει όσο και τα δυναμικά και λειτουργικά συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας («Smart fuel», Magic Parking, Start&Stop) που διαθέτει, αλλά και του οικολογικού της χαρακτήρα με τη χρήση τόσο του πολλά υποσχόμενου τρικύλινδρου κινητήρα Twinair 900 κ.εκ. όσο και του «μοναδικού» από πλευράς τεχνολογικών προδιαγραφών πετρελαιοκινητήρα 1.3 Multijet II.

Η ψηφοφορία για την ανάδειξη του «Αυτοκινήτου της χρονιάς για την Ελλάδα» πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, στον φιλόξενο χώρο του Μουσείου Οίνου στην Παλλήνη, παρουσία των 23 εκλεκτόρων-μελών του θεσμού και η επιλογή έγινε μεταξύ των 10 μοντέλων που πέρασαν στην τελική φάση μετά από μια διαδικασία προεπιλογής, με μυστική και πάλι ψηφοφορία, και τα οποία κατά αλφαβητική σειρά ήταν: Chevrolet Aveo, Citroen C4, Citroen, DS4, Ford Focus, Hyundai ix35, Kia Picanto, Lancia Ypsilon, Nissan Micra, Peugeot 508 και Toyota Yaris από τα συνολικά 29 νέα μοντέλα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά μέσα στο 2011.

Την εκδήλωση ψηφοφορίας και ανάδειξης του «Αυτοκινήτου της χρονιάς για την Ελλάδα» για το 2012 τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μ. Βορίδης, ο οποίος χαιρετίζοντας την εκδήλωση επισήμανε ότι έχει εισηγηθεί στην κυβέρνηση τη συνέχιση του μέτρου της απόσυρσης ενώ παρουσίασε και τις προσπάθειες που γίνονται για την επανέναρξη των εργασιών για την ολοκλήρωση των έργων για τους νέους αυτοκινητοδρόμους, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Γ. Βασιλάκης, ο οποίος ζήτησε την καλύτερη λειτουργία των ΚΤΕΟ αλλά και την αλλαγή του φορολογικού συστήματος της αγοράς αυτοκινήτου προκειμένου αυτή να αποκτήσει δυναμική, καθώς και ο επικεφαλής της Τροχαίας στην Ελλάδα ταξίαρχος Α. Κορδολαίμης, οι πολύχρονες προσπάθειες του οποίου για μείωση των τροχαίων –και ειδικά των θανατηφόρων ατυχημάτων– βραβεύτηκαν από τα μέλη του θεσμού. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και οι εισαγωγικές εταιρίες του κλάδου αυτοκινήτου με πολυδύναμη εκπροσώπηση, στοιχείο που πιστοποιεί την αποδοχή που έχει ο θεσμός στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου στα μόλις έξι χρόνια ιστορίας του.

Το Lancia Ypsilon βρέθηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου με 132 βαθμούς συνολικά (οι εκλέκτορες ψήφισαν τα έξι κατά τη γνώμη τους καλύτερα μοντέλα από την τελική δεκάδα, από το ένα για το καλύτερο έως το έξι για την τελευταία επιλογή τους με τους βαθμούς να μεταφράζονται σε 8 για το πρώτο, 6 για το δεύτερο, 4 για το τρίτο, 3 για το τέταρτο, 2 για το πέμπτο και 1 για το έκτο) και το ακολούθησαν στη δεύτερη θέση το Citroen DS4 με 73 βαθμούς και το Ford Focus με 70 βαθμούς.

Χορηγοί του θεσμού ήταν τα λιπαντικά Shell, τα ελαστικά Avon, η εταιρία εργαλείων Dewalt, το Golden Hall, το οποίο φιλοξένησε για τρεις ημέρες στον προαύλιο χώρο του τα δέκα μοντέλα της τελικής ψηφοφορίας, οι «Αμπελώνες Μάρκου» και η αεροπορική εταιρία Aegean. Οργανώτρια της εκδήλωσης για έκτη συνεχή χρονιά ήταν η εταιρία Promauto που διευθύνεται από τους κ. Αντώνη και Aρη Στιβαχτάρη.

Η τελική βαθμολογία

Lancia Ypsilon 132

Citroen DS4 73

Ford Focus 70

Toyota Yaris 49

Chevrolet Aveo 43

Citroen C4 42

Peugeot 508 37

Kia Picanto 35

Nissan Micra 28

Huyndai ix35 19 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου