Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, 18:45:29

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow EXPRESS YOURSELF arrow Στη γραμμή παραγωγής ο νέος 1.0l EcoBoost βενζινοκινητήρας της Ford ισχύος έως 125 PS
Στη γραμμή παραγωγής ο νέος 1.0l EcoBoost βενζινοκινητήρας της Ford ισχύος έως 125 PS
Πηγή: Express.gr
ΣTO ευρωπαϊκό Ford Focus, στις αρχές του 2012, θα κάνει «πρεμιέρα» ο νέος υπερτροφοδοτούμενος 1,0 λίτρων EcoBoost άμεσου ψεκασμού (ο μικρότερος βενζινοκινητήρας της Ford), η μαζική παραγωγή του οποίου ξεκίνησε μόλις την περασμένη εβδομάδα.

Ο τρικύλινδρος 1.0l EcoBoost σε πρώτη φάση θα παράγει ισχύ 125 PS με πολύ χαμηλές εκπομπές CO2 114 γρμ./χλμ. και κατανάλωση μόλις 5,0 λίτρα/100 χλμ. ενώ μία νεότερη έκδοση 100 PS του ίδιου κινητήρα θα προσφέρει τις καλύτερες τιμές εκπομπών CO2 στην κατηγορία από βενζινοκινητήρα, μόλις 109 γρμ./χλμ.

Ο κινητήρας θα «φορεθεί» επίσης στο Ford C-MAX και το νέο Ford B-MAX, το οποίο μπαίνει στην παραγωγή το 2012. Οι δύο εκδόσεις 125 PS and 100 PS θα χρησιμοποιηθούν και σε άλλα διεθνή προϊόντα που θα ανακοινωθούν από τη Ford αργότερα.

Ο νέος EcoBoost παράγει επιδόσεις εφάμιλλες με ενός παραδοσιακού κινητήρα 1,6 με σημαντικά βελτιωμένη απόδοση καυσίμου και χαμηλότερες εκπομπές CO2. Το μπλοκ κυλίνδρων του 1.0l EcoBoost έχει διαστάσεις ενός φύλλου Α4, αλλά παράγει μέχρι 125 PS και μέγιστη ροπή 170 Nm (με 200 Nm overboost), προσφέροντας την υψηλότερη πυκνότητα ισχύος από οποιονδήποτε κινητήρα παραγωγής της Ford μέχρι σήμερα.

Η Ford επένδυσε 134 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία μιας ειδικής high-tech γραμμής στο εργοστάσιο της Κολωνίας όπου θα κατασκευάζεται ο νέος κινητήρας. Οι 870 εργαζόμενοι του εργοστασίου θα κατασκευάζουν ετησίως μέχρι 350.000 μονάδες του νέου κινητήρα.

Η ευρωπαϊκή δυναμικότητα παραγωγής θα αυξηθεί στις 700.000 μονάδες τον χρόνο καθώς θα προστεθεί και το νέο εργοστάσιο κινητήρων στην Κραϊόβα (Ρουμανία), όπου θα ξεκινήσει η παραγωγή του νέου 1.0l EcoBoost στις αρχές του 2012. Στο άμεσο μέλλον, η Ford εκτιμά ότι η παραγωγή θα επεκταθεί εκτός Ευρώπης ώστε να διασφαλίσει τη διαθεσιμότητα για πελάτες από όλο τον κόσμο και την παγκόσμια παραγωγή 1,5 εκατομμυρίων κινητήρων 1.0l EcoBoost τον χρόνο.

Χρησιμοποιούνται πενήντα πέντε αυτόματες και 14 ημιαυτόματες διαδικασίες, σε συνδυασμό με 90 σταθμούς εργασίας για ειδικευμένο προσωπικό ώστε να διασφαλίζονται τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και ακρίβειας στην παραγωγή. Η εφαρμοζόμενη τεχνολογία επιτυγχάνει μηχανολογική ακρίβεια 10 micron, 10% - 20% τη διατομή μιας ανθρώπινης τρίχας. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου