Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, 07:06:36

Εγγραφή           Αποθήκευση  

ΑρχικήNewsletter | Site Map | Επικοινωνία

 

Αθήνα:   30°C 
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική arrow EXPRESS YOURSELF arrow Honda EV Concept: Καθαρόαιμο ηλεκτρικό αυτοκίνητο για την πόλη
Honda EV Concept: Καθαρόαιμο ηλεκτρικό αυτοκίνητο για την πόλη
Πηγή: Express.gr
ΥΛΟΠΟΙΩΝΤΑΣ τη φιλοσοφία «Road to Zero Emissions» η Honda παρουσίασε πρόσφατα το ηλεκτρικό όχημα EV Concept, το οποίο αποτελεί το πρώτο δείγμα γραφής για τα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα που θα κυκλοφορήσουν στην Αμερική και την Ιαπωνία το 2012.

Το Honda EV Concept είναι σχεδιασμένο για να καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες μετακινήσεων ενός μέσου κατοίκου μεγαλούπολης και βασίζεται στην πενταθέσια διάταξη του δημοφιλούς Honda Jazz. Θα κινείται με την ενέργεια μιας μπαταρίας ιόντων λιθίου και έναν ομοαξονικό ηλεκτροκινητήρα. Ο ηλεκτροκινητήρας υψηλής πυκνότητας ισχύος, που προέρχεται από το ηλεκτρικό όχημα κυψελών καυσίμου FCX Clarity, προσφέρει εξαιρετική απόδοση και ισχύ, παραμένοντας αθόρυβος στις υψηλές ταχύτητες. Το Honda EV Concept θα έχει τελική ταχύτητα 144 χλμ./ώρα ενώ υπολογίζεται να έχει αυτονομία 160 χλμ. ανά φόρτιση σύμφωνα με τον κύκλο πόλης US EPA LA4* (112 χλμ. σύμφωνα με τον συντελεστή προσαρμογής EPA). Η αυτονομία μπορεί να μεγιστοποιηθεί με ένα καινοτόμο σύστημα ηλεκτροκίνησης 3 προγραμμάτων, παρόμοιο με αυτό του σπορ υβριδικού Honda CR-Z. Ο οδηγός μπορεί να επιλέγει μεταξύ ECON, NORMAL και SPORT ώστε να αλλάζει άμεσα και χωρίς διακοπή το οδηγικό στιλ, μεγιστοποιώντας την απόδοση ή βελτιώνοντας την επιτάχυνση.

Στο ECON mode η αυτονομία μπορεί να αυξηθεί μέχρι 17% συγκριτικά με το NORMAL mode και μέχρι 25% σε σχέση με το SPORT mode. Η επιτάχυνση βελτιώνεται σημαντικά στο SPORT mode, παράγοντας επιδόσεις παρόμοιες με αυτές ενός δίλιτρου, βενζινοκίνητου οχήματος.

Μία ειδική ένδειξη συμβουλεύει τον οδηγό πότε να κλείσει το air condition και άλλα ηλεκτρικά συστήματα για εξοικονόμηση ενέργειας από την μπαταρία. Η επαναφόρτιση της μπαταρίας επιτυγχάνεται σε λιγότερο από 12 ώρες μέσω μιας συμβατικής πρίζας 120 volt και σε λιγότερο από έξι ώρες με πρίζα 240 volt. 
     
 

 
     
     
  Ειδήσεις Τιμές Μετοχών  

Αναζήτηση

 
   

Σύμβολο μετοχής

Αναζήτηση συμβόλου

   

500 Internal Server Error

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, webmaster@localhost and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.


Apache/2.2.22 (Ubuntu) Server at cnt4.express.gr Port 80

 

Ειδήσεις     Αγορές     Υπηρεσίες     Χρηστικά     Express Yourself     Επικοινωνία     Site Map

Προσωπικά Δεδομένα      Ταυτότητα Site      Όροι Χρήσης      Διαφημιστείτε      Η άποψή σας

Web Design & Web Development
Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου